Ja mam cały czas wrażenie, że obecni akcjonariusze we Francji nie interesują się sytuacją Orco w Europie środkowo-wschodniej, nie analizują, nie wyciągają wniosków... to jakaś porażka, tam kompletnie większość ich lekceważy sygnały kupna. Na szczęście dochodzą nowi inwestorzy, którzy może ruszą ten kurs do góry, ale nie liczę na nic dzisiaj. Francja powinna podążyć trendem wzrostowym w przyszłym tygodniu wyznaczonym dzisiaj w Polsce (+5,5%). Dzisiaj to oni myślą o strajkach...
A ja myślę, że Jean-François Ott już coś wie. Możemy niedługo być świadkami jak poinformują nas o wejściu dużego "byka" z branży , który przejmie znaczący kawałek tortu akcyjnego pozostawiając Ott-a na fotelu prezesa. Zadaniem prezesa jest wyprostować firmę i ukierunkować na prace. Przecież budowlanka (deweloperka) nie może wiecznie być pod kreską (bez jaj).
Z tego co wiem, to Ott swojego czasu sprzedał sporo swoich akcji ORCO, a teraz przymierza sie do ich odkupienia i zwiększenia swojego zaangażowania, aby być znaczącym udziałowcem. Pytanie tylko kiedy to zrobi...myślę że teraz jest to bardzo dobry moment :) Prawdopodobnie trwają obecnie intensywne rozmowy wśród obecnych i potencjalnych udziałowców.