• śmieszna opinia Autor: ~Opinia [95.40.122.*]
    Zarząd uważa, że cena przedstawiona przez Novitusa jest niższa od ceny godziwej i jako argument (jak rozumiem mocny) przedstawia opinię niezależnego eksperta, który na dwóch stronach w 90% pisze, że za nic nie odpowiada (Zarząd oczywiście to samo) i na koniec zdanie, że wartość godziwa jest wyższa. Ale o ile o 1 gr 2 gr, czy o 1 zł???? Żadnych wyliczeń, prognoz, strategii, nic. Raczej szopka. Co myslicie?
    Jak dla mnie może i Emperii zarzuca sie nadmierny optymizm, ale jednak pokazali jakieś plany, jakąś strategię, a tutaj nic. Ok, II kwartał przyszły rok będzie świetny, ale co później o jakich działaniach zwiększających wyniki mówią, nie ma nic konkretnego co pozwala podjąć decyzję o sprzedaży w wezwaniu bądź nie.
  • Masz rację. Uważam, że bronią się, bo wiele posad będzie do odstrzału. Autor: ~Dragon [192.168.3.*]
    Właśnie wejście takiego partnera branżowego jak Novitus może przynieść korzyści drobnym akcjonariuszom i czym szybciej dojdzie do takiego połączenia, tym lepiej.
    Zmniejszą się koszty, poprawi się zdecydowanie pozycja rynkowa takiego podmiotu.
    Wziąłem kiedyś troszkę akcji Elzabu przy kursie ponad 5 zeta, bo firma wyglądała korzystnie, ale potem wszyscy widzieliśmy co się działo z kursem i firmą w kolejnych latach. Kurs zleciał na łeb, dywidenda się skończyła, a teraz nawołują , żeby nie sprzedawać akcji Novitusowi, bo to im się nie podoba. A mnie to g obchodzi. Mi się też nie podobało jak kurs się zwalił o połowę, a dywidenda się skończyła. Tylko, że to nikogo nie obchodziło.
    Czym szybciej ktoś taki jak Novitus wejdzie do Elzabu, tym lepiej dla drobnych akcjonariuszy. A bajki niech schowają dla siebie.
  • Re: śmieszna opinia Autor: ~black baron [89.228.30.*]
    Nie chcą utracić kontroli nad spółką a pracownicy stołków (fuzja=zwolnienia). Dlatego robią głupie i nerwowe ruchy. Jeśli pójdą na noże to tylko dla mnie lepiej. Myślę, że niedługo za jakieś 4 zł będzie można sprzedać. Pieniądze leżą na ulicy...
  • Re: śmieszna opinia Autor: ~herman [95.49.7.*]
    szykuje się ciekawa rozgrywka. Ja nie sprzedaje, będzie wybicie
  • Re: śmieszna opinia Autor: ~erty2010 [94.42.32.*]
    Wybicia żadnego raczej nie będzie, raczej lekki zjazd. EXORIGO miesza bo się im nie podoba, że oni dali dużo więcej za akcje i po prostu wtopili. Wiadomo, że wycena na jedną akcję jest poniżej 3 zł, więc cena Novitusa wygląda na bardzo dobrą. Exorigo nie będzie mogło robić kolejnych "inżynierii finansowych" na majątku i spoólkach za pieniądze Elzabu. I bardzo dobrze.
  • Re: śmieszna opinia Autor: ~anka [95.49.117.*]
    To oczywiste, że opinie tak wyglądają. Wszystkie i zawsze. I nieprawda, że nie biorą odpowiedzialności za jej treść. Poza tym AmerBrokers nawet nie podało metody, którą dokonali wyceny - dla mnie to śmieszne. A skąd koledzy wiedzą, że wycena jest dużo poniżej??? Nawet księgowa by była wyższa. Jak nie odpowiemy teraz na wezwanie to Novitus pewnie ogłosi nowe wezwanie po lepszej cenie. Widać, że im zależy... Czekajmy
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.