Jeśli ktoś może wymienić słabe punkty tej spółki to niech napisze. Ja ich nie znajduję. Wszystko przemawia za wzrostami: technika, fundamenty, emisja dolara - ceny surowców.
Wskaźniki AT:
MACD - sygnał kupna
ADX = 40 - silny trend
MTM1 - sygnał kupna
Słabym punktem tej spółki są inwestorzy, którzy zniechęceni konsolidacją sprzedają przy obecnych cenach. Nie zauważają tylko, że konsolidacja dotyczy tak wielu mniejszych i średnich firm, ale niewiele z nich pozostaje tak mocnych (pod każdym względem) jak IPX...Pozdrawiam
Ok spółka jest na liście tych z możliwością gry na "krótko", tylko kto na tym etapie ma taką możliwość? Członkowie giełdy i animatorzy rynku. Poza tym można dokładnie sprawdzić ilości zawieranych transakcji oraz wolumeny. Na IPX takich nie zauważyłem. Ten mechanizm generalnie się rozwinie, gdy będzie dostępny dla wszystkich, czy prawie wszystkich (trzeba spełnić dodatkowe warunki). Pozdrawiam.
Hmm, ja się tym ruchem nie podgrzewam, bo on był oczywisty, a cierpliwość zostaje wynagrodzona. Przy sprzyjających okolicznościach jeszcze w tym tygodniu oklice 5 PLN.
Mnie cały czas zastanawia ta cisza na forum, normalnie to już powinny być teksty o 8zł do końca roku czy 6zł do końca tygodnia, tudzież o ciepłych ubrankach na zimę, balonie itp itd a nic takiego nie ma. Najbliższe dni mogą być ciekawe.