Witam,
Czy ktos z forumowiczow siedzi jeszcze na tym papierze ? Dawno juz sie nic z papierem nie dzialo, a akcjonariat nam sie zmienia. Czy sa jakies prognozy co do zysku za ten rok? Tegoroczny max to 8pln, a historyczny to okolice 30 pln wiec jest gdzie wracac. Co jakis czas pojawia sie info o nowych umowach, wiec co jest ??
generalnie to jest jeszcze środa 27.10.2010 - a tak na serio na dzisiaj cena około 5,80 Pln i tyle jak wierzysz ,że historyczne maximum jeszcze kiedyś będzie ( ok.34 zł ) to kupuj ile się da a bedziesz bardzo bogaty . ja tylko mogę zaproponować Tobie lepsze perełki - Bioton ( z 19 groszy na ponad 3 zł historyczne ) -Petroinvest ( niezła przebitka) czekamy więc na historyczne wyniki i nie musimy pracować ..... Nie zapominaj ,że Pamapol był po około 1 zł i nie chcieli tego brać. Giełda to nie zabawa. Ja kiedyś zaczynając patrzyłem na maxima Swarzędza i też myślałem , że będe bogaty a skończyło się jak przeważnie ( cieszę się ,że w porę sprzedałem ale o bogactwie raczej nie było mowy ;)))))
Witam,
Wyniki powinny być dobre za 3Q albo i bardzo dobre, ale co z tego jeśli nawet wzrośnie o 20% to tylko skoryguje wcześniejsze spadki. Jak na hossę na WIG 20 to Pamapol strasznie śmierdzi...
Nie ma wcale wielu sprzedających. Problem, że NIKT nie che tego kupować.
a kiedy beda wyniki za IIIQ ???? ja osobiscie mam w plecy na pamapolu troche sprzedałem wczesniej ale zostalo mi jeszcze z jakies 600akcji i zastanawiam sie co zrobic?
witam dzisiaj do was dolaczylem.chociaz bylem zawsze fanem mispolu-po wejsciu tam jutkiewicza i duzej poprawie wynikow-ale tam bedzie wezwanie i moj scenariusz jest nieaktualny.moj wybor padl wiec na pamapol-duzo wiekszy od mispolu-wlasciwie to potentat w tej branzy w polsce i ostatnio zaczyna ldnie eksportowac-ale jak przy takich przychodach maja takie slabe zyski-jakby pracowali za darmo.wg mnie kurs wystarczajaco zjechal pewnie po wiesci o nowej emisji serii c-krora zostala wlassnie odwolana.ale widac ze szalu nie ma .ale warto miec taka spolke z segmetu spozywki-bo ten towar zawsze musi isc-ale musza porawic marze.i tak sie dziwie ze po tak fatanym roku w rolnictwie i wyzylowanych cenach beda na plusie.widzialem pare razy w tv prezesa-polgrabiego i pierwsze wrazenie jest pozytywne.dla mnie jest tonowa spolka alu kupilem po wlasnej analizie i nikogo sie nie slucham/pozdro
Tak jak prognozowałem 05.11 wyniki są bardzo dobre. W 4Q spodziewać się można dalszego wzrostu do około 6 mln netto i znaczenie więcej zysku operacyjnego.
Jest dobrze będzie jeszcze lepiej. Czas powrócić na poziom z debiutu tj. 11.70...
Plotki w branży mówią o sprzedaży Pamapolu po wcześniejszym upłynnieniu niektórych segmentów. Gdyby tak było to mamy naprawdę ciekawą, pozytywną przyszłość...
litwini co zaatakowali mispol mowia tez o innych przejeciach w branzy spozywczej w polsce.wg mnie moga zainteresowac sie jego duzym rywalem-pamapolem/wg mnie rynek nie docenia tej spolki-ida jak burza i to w roznych asrtymentach na razie nie patrzac na zyskownosc.ale jesli im sie uda potwierdzic role lidera w polsce plus duzy eksport-wydaje sie ze spolka nie jest droga-cwk-pow.1.akcji malo z odwolaniem serii c.postepujaca zyskownosc.prawie pol miliarda obrotow rocznych robi wrazenie.siedzialem w mispolu ale patrzac teraz na pamapol wykrywam ciekawe rzeczy.tym bardziej ze spolka jest malo popularna na forach-ato akurat atut/pozdro