• wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~macko [95.40.226.*]
    techmex nie zostanie zdjety 15 listopada z gieldy, bo termin 6 miesiecy liczy sie od uprawomocnienia sie wyroku, a Ci co pisza o zdjeciu notowan to albo pier.. głupoty bo nie maja zielonego pojecia o gieldzie i zasadach na niej obowiazujacych albo chca tania obkupic sie, szansa straty jest wielka ale potencjalny zysk jet bardzo kuszacy, i mam pytanie do tych dobrych wujków co tak dbaja o cudze pieniadze czy ostzregaja na wszytkich spółkach balonach, bankrutach i smieciach czy tylko na techmexie? jestem ciekaw czym sobie zasluzylismy na ich dobroć i łaskę? w przeciwienstwie do forumowych specjalistów nie wiem co bedzie w pzryszłosci ale wierze ze bedzie dobrze
    pozdro
  • Re: wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~koli [78.8.47.*]
    No właśnie!
    Ale są jeszcze Alerty i II fixy!
    Czy może to z weryfikować ktoś kumaty i potwierdzić linkiem, lub najlepiej cytatem z przepisów.
  • Re: wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~macko [95.40.226.*]
    z tego co znalazlem społka jest zaliczan do lsty alertów po ogłoszeniu upadłosci, i gielda moze ale nie musi przeniesc jana notowania jednolite przykladem tu jest monari ktore jest na liscie alertów i jest na notowaniach ciagłych( choc bylo wczesniej na jednolitych ale tamna poczatku nie byo upadłosci z mozliwosca zawarcia układu) ogolnie decyzja ozmianie sytemunotowan zalezy od gieldypozdro
  • Bez układu techmex zniknie z GPW 15 listopada !!! LINK do ww infa !!! Autor: ~MECENAS [78.88.124.*]
    http://www.tvncnbc.pl/techmex-walczy-o-przetrwanie,7688013,21,klip.html#
  • Re: Bez układu techmex zniknie z GPW 15 listopada !!! LINK do ww infa !! Autor: ~dr [79.163.101.*]
    Ta zakłamana stacja nie może być autorytetem.
  • PODSTAWA PRAWNA Autor: ~master [95.40.191.*]
    http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20051841539

"Skutek określony w ust. 2 zdanie pierwsze następuje z mocy prawa bez spełnienia
    warunków, o których mowa w ust. 4–6, po upływie 6 miesięcy od dnia UPRAWOMOCNIENIA się postanowienia o ogłoszeniu upadłości tej spółki, obejmującej
    likwidację jej majątku, lub postanowienia o oddaleniu wniosku o ogłoszenie
    tej upadłości ze względu na to, że majątek spółki nie wystarcza na zaspokojenie
    kosztów postępowania. Zniesienie dematerializacji akcji następuje nie
    wcześniej niż z dniem upływu tego terminu."
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~koli [78.8.47.*]
    Dzięki!
    W regulaminie GPW jest " po ogłoszeniu przez sąd" a więc po wyczerpaniu całej procedury prawnej. Czyli jeszcze min. pół roku plus ew. odwołania od wyroków!
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~master [95.40.191.*]
    sprawa jest w sądzie okręgowym, odwołanie z tego co mi wiadomo nie przysługuje...
    Ale w przypadku niepomyślnej dla nas decyzji sądu, może być wniosek o zmianę upadłości likwidacyjnej na układową.
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~voy [188.137.111.*]
    Z tego co ja wiem to sprawa jest w sądzie rejonowym, a więc można się odwołać.
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~master [95.41.251.*]
    jeśli tak to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~koli [78.8.47.*]
    Po poprzednim odwołaniu SO zwrócił postępowanie do SR, a więc gdy by wyrok dla którejś ze stron był nie korzystny, mogą złożyć kolejne odwołanie do SR, nie jestem tylko pewien czy to najwyższa instancja, co np. z NSA.
    Co do zmiany upadłości wniosek złożony był już dawno przez śp prezesa.
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~master [95.41.251.*]
    Ale w tej chwili na posiedzeniu jest rozpatrywane odwołanie od wyroku z maja, więc jeśli będzie odrzucone to wyrok będzie prawomocny i wtedy faktycznie spółka znajdzie się w upadłości likwidacyjnej.
    Nie będzie przysługiwało odwołanie tylko ewentualnie będzie można przekształcić likwidację w układ.
  • Re: PODSTAWA PRAWNA Autor: ~koli [78.8.228.*]
    No tak! Ale ponownie rozpatruje to sąd niższej instancji, więc chyba przysługuje odwołanie?!
  • Re: wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~aron [87.205.50.*]
    Z Monnari było jeszcze ciekawiej. Po ogłoszeniu upadłości likwidacyjnej poprzedni zarząd nawet się nie odwołał od wyroku. Dopiero po kilu miesiącach nowy zarząd wynegocjował z wierzycielami zmianę i stało się. Sąd zmienił upadłość na układ.
  • Re: wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~master [95.41.251.*]
    z uwagi na panującą sporą niepewność, jeśli tylko wyrok sądu będzie pomyślny to wywoła giga euforię...
  • Re: wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~macko [77.114.132.*]
    sprawa obecnie jest w sadzie okregowym sad moze wydac wyrok od ktoregoprzyslugyje kasacja do naczelgo sadu administracyjnego ale tylko wtedy gdy byly znaczace uchybienia w postepowaniu saduokregowe nie jestem pewny czy sad okregowy moze znow cofnac sprawe do rejonowego jesli ktos wie prosze zeby mnie poprawila co do newsa z cnbc to według mnie oni sie pomylili z tym wycofanie( niestey nie zawsze mowia tam rzecy zgodne z prawda i rzeczywistocia)pozdro
  • Re: wycofanie z gieldy techmexa Autor: ~re [82.139.48.*]
    z forum parkietu (http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=161495&start=1470):

" Zdaje się, że 15.11 mija termin roku czasu pozostawania spółki w oznaczniu "w upadłości". Mimo że nieprawomocna, to zdaje się nakazuje materializację papierów co innymi znaczy koniec notowań na GPW. Kiedyś tak było, czy jest nadal warto sprawdzić bo faktycznie jak Sąd nie zdąży przed tą datą, można pozostać z dużym problemem finansowym."

Jest to prawda czy w końcu nie?
[x]
TECHMEX 20,00% 0,06 2011-03-11 15:19:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.