• czy tup zagra jak wasko? Autor: ~dym [212.244.210.*]
    Pochrzaniliście sobie dziś troszeczkę:) Teraz czas na poważne pytanie.Pytanie jak w tytule.Zamieniam się w słuch.
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~tup [79.189.75.*]
    Jak myślisz, że wątkiem z takim tematem sprowokujesz ludzi i będą kupować to według mnie się mylisz. Nie ma już chyba osoby na forum, która nie przejechałaby się na tych akcjach i tak jak pisał kiedyś tupeczek w tym roku żeby sprzedać po 8 zł to potrzebne będzie info o PAGI albo o inwestorze na Siewierz. PAGI z tego co słyszałem narazie wstrzymało debiut na newconnect. Nie wiem dlaczego, bo według mnie lepszego momentu niż teraz może już nie być. A Siewierza to oni nie oddadzą nikomu, będą go trzymać i co jakiś czas straszyć, że już zaczynają prace. Więc według mnie na dzień dzisiejszy bardziej prawdopodobne jest 5 niż 8. Jeżeli chodzi o wasko to nie jestem fanem tej spółki ale trzeba przyznać, że jest zdrowa. Tam akcjonariusze wiedzą za co władze biorą pieniądze. Nie ma chyba przetargu IT w Polsce, w którym firma nie brałaby udziału. I tak powinno być.
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~kris b [83.21.191.*]
    co ty powiesz.jak wasko tyle czasu stalo po dolach 1.3-1.5 to z niego wyszydzali nikt nie mowil ze jest zdrowe a teraz wedlug standardow googlle to jest podbitka.to kolego nie wiesz ze wskaznikowo nawet wasko po 1.5 zl bylo drozsze ud dzisiejszego tupa-poszperaj-troche wysilku.i nie dawajcie nam waszych rad-to sa nasze pieniadze i sami odpowiadamy za swoje decyzje.na wsko po 1.5 tez radzili aby sprzedac bo spadnie na 1zl.na tupie bedzie podobnie
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~Denko [83.31.186.*]
    Dnia 2010-10-26 o godz. 22:21 ~dym napisał(a):
    > Pochrzaniliście sobie dziś troszeczkę:) Teraz czas na
    > poważne pytanie.Pytanie jak w tytule.Zamieniam się w słuch.

Tak owszem,jak najbardziej,z tego własnie powodu zarząd po 7,10gr sprzedaje swoje akcje;-)

eh,,pomyśl torchę zanim coś napiszesz.

• Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~kris b [83.21.191.*]
    nie ucz mnie kolego myslenia-sam za decyzje swoje odpowiadam.jedna z podstawowych rzeczy dla grajacych na gieldzie sa wskazniki i aktywa-ty moze na to nie patrzysz ale ja tak.a postawa wladz danej spolki to inna para kaloszy.nie chcecie tupa to sa inne perelki-i juz nie robcie tu za doradcow
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~re [89.171.166.*]
    kris dobrze mówi ale ponad 90% graczy zaglądajacych tutaj to matoły, nie mają pojęcia o spółkach
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~google [79.184.66.*]
    Czy tup zagra ja wasko raczej jak żelasko poparzy nie jednego.. he he
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~google [79.184.66.*]
    Czy tup zagra ja wasko raczej jak żelasko poparzy nie jednego..
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~dym [212.244.210.*]
    A jednak zagra.Wnoszę po zaangażowaniu niektórych forumowiczów.Zagra lepiej ,bo trwalej.Co do przyszłości tupa-będzie działać jako fundusz co nie przeszkadza realizować projekty deweloperskie lub sprzedawać ich na etapie pomysłu.Stąd te aktywa i delikatne z nich korzystanie.Pagi czeka ,bo ma szanse wejść na lepszy parkiet lub zostać sprzedana wcześniej-łakoma spółka koło której kręcą się klienci i to konkretni.Zresztą wszystkie aktywa tupa są wycenione bardzo konserwatywnie i delikatnie Polecam przeczytać raporty.Wydaje wam się, że zarząd się leni-zarząd działa popatrzcie na portfel firmy.Jego skonsumowanie to tylko kwestia niedalekiej przyszłości i tego, że trzeba poczekać na godziwych oferentów.
    I jak te aktywa przekałdają sie na kurs? A chyba o właściwy kurs akcji wam wszystkim chodzi.
    Pogadamy co będziecie mówić o zarządzających jak was pewnie bez mrugnięcia okiem poczęstują w przyszłym tygodniu jakąś stratą, no bo z czego mógłby być zysk. Kurs będzie walił w dół bo to akurat będzie po FEDzie. Już dziś postawiłbym niezłą flaszkę na to kto będzie wtedy liderem spadków na GPW. A potem znowu będzie kilka miesięcy ciszy i konsumowania już ostatnich resztek pieniędzy. Więc w listopadzie jak przebije 6,85 to zapinajcie pasy bo będzie niezła jazda, która technicznie patrzac skończy się w okolicach 4,75-5 zł., a patrząc na zachowanie sie kursu z ostatnich dni widać, że komuś bardzo zależy na tym rgr.
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~dym [178.56.30.*]
    Sam sobie ładnie odpowiedziałeś.Pewnie temu co chce kupić.Jest tam jeszcze kilka innych formacji tylko trzeba się wpatrzyć z odpowiedniej perspektywy.Swoją drogą twoje zaangażowanie jest zastanawiające.Na literata po słowie pisanym nie wyglądasz:) Zdradż nam tajemnicę skąd to wielkie zaangażowanie w spadki?
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~google [79.186.32.*]
    Przestań palić to zielsko bo ci umysł zadymiło.Ludzi chcesz na mine wsadzić czy co.
    O krisie pisałeś, że przypala o mnie też. A tu znowu się mylisz, bo jestem konserwatywnym patriotą.Jak już to tylko gorzała:) Jesteś saperem, że tak intensywne u ciebie zainteresowanie minami.A może chodzi o minę w sensie grymasu?
  • Tupeczek jak nas czytasz - dzięki za Tauron Autor: ~kolo [77.253.255.*]
    jesteś gość.
  • Re: Tupeczek jak nas czytasz - dzięki za Tauron Autor: ~kolo [77.253.255.*]
    Jeżeli chodzi o TUP to spadki teraz będą takie sobie, żeby drugie ramię nie było za wąskie. Rozpędu spadki nabiorą w okolicach 6,7-6,6 czyli po wynikach. Ktoś sobie to pięknie wyliczył nie ma co.
  • Re: Tupeczek jak nas czytasz - dzięki za Tauron Autor: ~google [79.186.24.*]
    Ja przegapiłem taurona szkoda no ale z natury jestem nie ufny i sam podejmuje decyzje w co wchodze.Obecnie obserwuje sobie tupa przegryzając popcorn od krisa i czekam na swoją cene
    Każdy je to na co go stać.Ja myślałem, że po wasko pijesz don perignion czy coś równie wykwintnego i zajadasz się kawiorem;) Co za czasy i obyczaje:)))
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~google [79.186.24.*]
    Ty chyba jesteś z tych co grali w orkiestrze na titaniku.Zaliczyć 4,50 na tupie to dla ciebie zaszczyt .
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~kris b [83.25.43.*]
    kolego dym niepotrzebnie z nim polemizujesz.ja wogole nie czytam jego postow-bo tresci sie domylam.szkoda z nim dyskutowac.wspolczuje tym na wasko ktoeego on mial.ja tez mialem pol roku temu wasko-znalem jego wartosc troche tam pisalem-ale jego bronilem a nie wyszydzalem.i nie pamietam postow google.za to w ramach hobby wiesza psy na tupie-chcesz wasko-2 to kup ntt-system.jak juz wystrzeli-to mi nie dziekuj
    Po 4.5 za akcję to warto kupić dla samej ziemi.Ta spółka nie generuje zobowiązań, nie zaciąga kredytów.To już było.Kapitalizacja tupa byłaby w okolicach 60 mln.Dwoje badylarzy byłoby w stanie kupić tupa z ręki.
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~dym [178.56.52.*]
    @&)(
  • Re: czy tup zagra jak wasko? Autor: ~dym [212.244.210.*]
    Owszem zagra, bo niektórzy forumowicze wiercą się jakby ich przypalano ogniem:)) Czyżby mało mieli czasu? Wyniki przyzwoite, dochody z czynszy utrzymane.Pagi robi emisję przed wejściem na new conekt w styczniu i pewnie dlatego był potrzebne pieniądze panu Moritzowi.Przeszacowano nieruchomości zgodnie z trendem na rynku.polecam przeczytać cały raport. Imponujące aktywa! ! Pagi w styczniu na rynku!!!
    W czym ten raport jest imponujacy. W tym, że ogólnie czynsze rosną a oni muszą obniżać bo nie mają najemców. Nie bądź śmieszny. Ja to bym się zastanowił nad tym dlaczego te umowy są niższe. Ja dzisiaj pożegnałem resztę swoich akcji tej spółki, nikt nie będzię moim kosztem kręcił sobie swoich lodów.
[x]
ALTA 0,00% 1,65 2026-05-05 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.