• Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Błażej [91.94.128.*]
    Ale numer Oponeo taki gigant dostrzegł nagroźniejszego rywala na rynku sprzedaży opon przez Internet, czyli Oponix tłumacza sie ze to przypadek, ze pozycjonowali sie na słowo Oponix i Motoricus :) Ale jakoś dziwnym trafem nie pozycjonowali sie na inne znane sklepy z oponami jak Netcar.pl czy Oponytanio.pl .

---------
    Parkiet :

W ostatnich dniach doszło do starcia między Oponeo.pl, liderem sprzedaży opon przez Internet, oraz jednym z jego rywali, notowaną na NewConnect firmą Oponix.pl.

Więcej :
    http://www.parkiet.com/artykul/974957.html
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~fuki [87.206.17.*]
    tez sie obudziles z tym artem szybko ;]
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~kris [188.33.138.*]
    też go przeoczyłem, nikt go nie wkleił na forum
    niezłe, nasz oponeo wykupił wszystko jak leci łacznie z konkurencją

a tak na marginesie to spółki oponiarskie takie jak orzeł czy oponix mogą być też zachwilę na fazie wzrostowej, branża oponiarska się dobrze rozwija

czekamy na ostrą zimę i nowe rekordy :)
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~gdyniak [91.206.7.*]
    wygląda na to, że ktoś chyba nie ma pomysłu na wywołanie pozytywnego szumu wokół swojej firmy więc wynajduje byle pretekst by wypromować się kosztem "większego":)
    Art mówi, że to wina Google.
    Widziałem, że inne firmy ( również Motoricus i Oponix) też reklamują się na Oponeo.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~smalec [89.230.188.*]
    ej, mi sie wydaje ze twoj stary sie sklocil z nosorożcem :]
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~poinformowany [109.243.132.*]

Oponix vs Oponeo
    http://www.youtube.com/watch?v=n_XzsOzQlvY

• Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Mich [77.253.55.*]
    hehehe - Oponeo najlepsze na Świecie, ale z drugiej strony czy ktoś kupuje na oponicu?
    widzieliście ich raport za 3kw? 50 000zł przychodów ze sprzedaży - wychodzi po 555zł 55gr dziennie - czy jest taki komplet opon? no chyba że to w tysiącach była wartość - to z góry przepraszam.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~gumki [188.33.45.*]
    Dnia 2010-11-23 o godz. 21:18 ~Mich napisał(a):
    > hehehe - Oponeo najlepsze na Świecie, ale z drugiej strony
    > czy ktoś kupuje na oponicu? widzieliście ich raport za 3kw?

właśnie o to chodzi że widzieliśmy kolego Mich
    w samym październiku zrobili 9 mln zł przychodu
    więc co ty pie.... o jakiś tysiącach złotych ?

rośnie konkurencja da naszego oponeo
    oponix to jedyna spółka oponiarska która nie zaliczyła spektakularnych wzrostów jak oponeo czy orzeł opony

• Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~rekomendek [188.33.178.*]
    Dnia 2010-11-23 o godz. 21:18 ~Mich napisał(a):
    > hehehe - Oponeo najlepsze na Świecie, ale z drugiej strony
    > czy ktoś kupuje na oponicu? widzieliście ich raport za 3kw?

no jak widać w listopadzie też może 9 mln zł przychodu
    dziś w TVN CNBC Prezes to potwierdził

http://www.tvncnbc.pl/oponiarskie-zniwa-oponiksu,7982587,21,klip.html
    Oponiarskie żniwa oponix`u :)
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~widz [46.112.83.*]
    no dziś obroty były tam większe niż na oponeo
    no i TVN CNBC prezes powiedział ze listopad zamkną coś około a może nawet ponad 9 mln zł przychodu !!!
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Mich [178.36.74.*]
    Panowie "Gumka" i kolega następny : umiecie czytać raporty oraz to co Wam szanowny Mich pisze czy nie? Otoż napisałem, iż Oponix, miał 50 tysi przychodów - jak spojrzycie w ich raport jednostkowy to chyba przyznajecie mi rację. Prawda? Czy będziecie się na forach wyzywać? Jeśli chodzi o te 9 mln to całkiem inna sprawa. Na tym szanowanym przeze mnie forum nie będę Wam przekazywał jak to robią (innymi słowy jak to konsolidują). Jak chcecie kupujcie sobie Oponix - życzę powodzenia. Ale proszę nie porównujcie do Oponeo - bo to karaluch do słonia. Jeśli chcecie się przekonać - przyjedźcie na Walne. Sorki - mam nadzieję, ze nikogo nie uraziłem - wszystkim życzę naj najlepiej, ale uważam, ze nie powinno się zytnio krytykować jak się tematu dokładnie nie rozpoznało, Z uszanowaniem Wasz Mich
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Oponix głupcze Oponi [109.243.80.*]
    Dnia 2010-11-24 o godz. 20:45 ~Mich napisał(a):
    > Panowie "Gumka" i kolega następny :
    > umiecie czytać raporty oraz to co Wam szanowny Mich pisze
    > czy nie? Otoż napisałem, iż Oponix, miał 50 tysi przychodów
    > - jak spojrzycie w ich raport jednostkowy to chyba
    > przyznajecie mi rację. Prawda? Czy będziecie się na forach
    > wyzywać? Jeśli chodzi o te 9 mln to całkiem inna sprawa. Na
    > tym szanowanym przeze mnie forum nie będę Wam przekazywał
    > jak to robią (innymi słowy jak to konsolidują). Jak chcecie
    > kupujcie sobie Oponix - życzę powodzenia. Ale proszę nie
    > porównujcie do Oponeo - bo to karaluch do słonia. Jeśli
    > chcecie się przekonać - przyjedźcie na Walne. Sorki - mam
    > nadzieję, ze nikogo nie uraziłem - wszystkim życzę naj
    > najlepiej, ale uważam, ze nie powinno się zytnio krytykować
    > jak się tematu dokładnie nie rozpoznało, Z uszanowaniem
    > Wasz Mich
    Ten karaluch bez 30 baniek jakie zassało Oponeo robi 40 baniek przychodu.
    Moim zadaniem mają potencjał wzrostowy jaki w przypadku Oponeo dawno się wykończył.
    Coś ceikawego z analiz jakie znalazłem w internecie
    "http://www.stockwatch.pl/at/oponix/2049194875_40504.png

Kurs akcji OPX już czwartą sesję zakończył powyżej EMA55. Cena zamknięcia pokonała opór w okolicach 1.60. Bardzo wysokie obroty (jak na tą społkę) oraz z wygenerowany na MACD sygnał kupna są silnymi argumentami za potwierdzeniem przełamania oporu na wspomnianym poziomie. Jeżeli nastąpi potwierdzenie przełamania oporu w kolejnych dniach to poziom 1.60 może stać się silnym wsparciem. Przy realizacji takiego scenariusza kolejnym oporem są okolice 1.95 (poprzedni lokalny szczyt). Bardzo dobre informacje co do fundamentów spółki (umowy i obroty z działalności podstawowej) oraz zachowanie zarządu (zakupy akcji) skłaniają mnie do twierdzenia, że poziom 1.95 będzie testowany a przy kolejnych dobrych informacjach jego przełamanie również bardzo prawdopodobne. Pozostaje więc czekać na rozwój sytuacji i obserwować opory, bo wg mnie wsparcia na poziomach 1.20-1.35 gdzie kurs bronił się bardzo długo są już historią."
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~black circle [109.243.153.*]
    to jest fakt Oponix "zassał" przy debiucie w IPO jakiś niecały 1 mln zł !!!!
    więc jak na taki pozyskany kapitał ma zrobić te 40 mln zł przychodów to czapki z głów.

Oponeo trochę tej kasy dostało od rynku, byli pierwsi z tej branży na GPW no i dostali premię jak każda spółka która nie ma branżowej konkurencji na parkiecie.

Słuchałem tych dwóch wywiadów z Oponix i mowa tam jest o głównym parkiecie no i dalszych rozmowach z jakąś spółką z branży opon. No i celowanie w przychody wtedy nawet 100 mln zł.

Ciekawe jaki mają pomysł z przeniesieniem na GPW ? Jakąś kaskę na coś będą chcieli zassać ? Czy najpierw przenosiny i potem zwrócenie się do akcjonariuszy ?

Może być ciekawie w 2011 w branży oponiarskiej, rzeczywiście Oponeo już doszło do bariery i teraz będzie się rozwijać bardziej organicznie niż skokowo jak to ma miejsce w przypadku Oponix. No chyba że jakąś akwizycję planują na rynku ?

• Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~mich [178.36.75.*]
    dobra, dajcie spokój z oponksem. przejrzyjcie wyniki, czy strata na poziomie operacyjnym i strata netto, was nie zastanawia, ze to ściema jest. Koledzy spier..... póki czas bo zobaczycie to samo co na Veno się zdarzyło. Pozdrawiam naiwnych.

Oponix 100mln przychodów - prezes przecież w telewizji mówił - zysk pewnie też 100 mln
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Remos [46.112.46.*]
    Dnia 2010-11-25 o godz. 18:51 ~mich napisał(a):
    > dobra, dajcie spokój z oponksem. przejrzyjcie wyniki, czy
    > strata na poziomie operacyjnym i strata netto, was nie
    > zastanawia, ze to ściema jest. Koledzy spier..... póki czas
    > bo zobaczycie to samo co na Veno się zdarzyło. Pozdrawiam
    > naiwnych.

Oponix 100mln przychodów - prezes przecież w
    > telewizji mówił - zysk pewnie też 100 mln

Głupolek z ciebie i kepskiej klasy manipulant poczytaj lepiej bilanse to wtedy pogadamy a my tymczasem jedziemy na północ...bez micha oczywiscie.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Sokół opony [85.89.184.*]
    Jedźcie - razem z Dzonem, Johnem, Janusem i kliką, która pisze niezależnie od tego jaka spółka jest analizowana to samo (przeszukajcie forum).

Na pewno nie spotkamy się po 15 stycznia.

Mich, proszę Cie nie odpisuj już i nie kłóć się z nikim, bo nie ma tu miejsca na żadną polemikę - kto ma klapki na oczach ten nie zauważy niczego nigdy.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~dav [89.151.13.*]
    Papiery sie skonczyly?
    bo od 9h stojio w miejscu?...dwie transakcje dzisiaj i koniec,,,
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~sikorka opony [46.113.190.*]
    Stawiam, że gdy Oponix pozyska taki kapitał jaki pozyskało Oponeo to Oponeo powinno się pakować.
    Porównuję efektywność zainwestowanego kapitału do wyników/przychodów za 2010.
    Oponeo pozyskało 30 mln a Oponix 1 mln sami porównajcie gdzie jest potencjał wzrostu.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~Mich [178.36.105.*]
    sorki,ze się nakręcam tymi bzdurami, którymi się tu karmicie dot Oponixu, ale muszę odpowiedzieć. Przecież ten Wasz opoNIC nic nie dokonał poza tym, ze namówił, inne firmy sprzedające opony, ze da im akcje w zamian za przyłączenie do grupy. Tym bardziej nie rozumiem porównania z Oponeo oni pozyskali 30 mln z giełdy a ci 1mln. Toć za ten 1 mln to oni sobie biurka lepiej wyposażyli, ale na pewno nie kupowali opon na magazyn. Gdy spadnie śnieg, opony trzeba mieć w magazynie - oponix tylko wyświetla cenniki, podobnie Motoricus - byliście w siedzibie? widzieliście magazyny? Gdy spadnie śnieg trzeba dysponować własnymi stanami, a nie skopiowanymi arkuszami excela. Tym bardziej twierdze, ze bez kasy nie są w stanie konkurować z Oponeo.. Wcześniejsze wątki są pozbawione elementarnej wiedzy dot tek branży. Jeśli Oponix przejmie Oponeo, to wtedy będzie nr 1. Ale wątpie, że udziałowcy Oponeo zgodzą się, aby im zapłacić akcjami Oponixu - pozdrawiam wszystkich, których ogarnie obecnie wściekłość.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~reconquista [83.25.37.*]
    A ja myślę, że na rynku (internet+opony) jest miejsce dla kilku graczy. Oczywiście różnej wielkości.
    Oponeo długo jeszcze będzie największe w Polsce, po części ze względu na skalę działania, a po części za to, że coraz śmielej przekracza granice (dosłownie i w przenośni) w e-commerce oponowym.
    A Oponix - za kilka lat będzie na pewno liczącym się graczem zna rynku, bo e-commerce dopiero się rozkręca.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~kok [178.56.45.*]
    no niezle infa ze spółki Oponix płyną

w 2 miesiące zrobili około 20 mln zł przychodu !!
    co daje 50% planu jaki sobie zalozyli po konsolidacji czyli 40 mln zł do 30.03.2011 wtedy bedzie równy cały rok po konsolidacji całej grupy

oj rośnie nam nowy lider opon na giełdzie

Parkiet.com - 3.12.2011 Wywiad z Prezesem grupy Oponix
    http://www.parkiet.com/artykul/7,992661_Oponix-pl--Przenosiny-na-GPW-celem-na-2011-rok.html
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: blueblack [89.228.128.*]
    To nie jest forum Oponix tylko OPONEO.
  • Re: Google skłócił e-sklepy z GPW Autor: ~brokat [46.112.220.*]
    Dnia 2010-11-28 o godz. 20:18 ~Mich napisał(a):
    > sorki,ze się nakręcam tymi bzdurami, którymi się tu
    > karmicie dot Oponixu, ale muszę odpowiedzieć. Przecież ten
    > Wasz opoNIC nic nie dokonał poza tym, ze namówił, inne
    > firmy sprzedające opony, ze da im akcje w zamian za
    > przyłączenie do grupy. Tym bardziej nie rozumiem porównania
    > z Oponeo oni pozyskali 30 mln z giełdy a ci 1mln.

Porównaj efektywność zainwestowanego kapitału
    Oponeo 30 mln - 120 mln przychodu - 5 mln zysku
    Oponix 1 mln - 40 mln przychodu- 2.5 mln zysku.

Toć za
    > ten 1 mln to oni sobie biurka lepiej wyposażyli, ale na
    > pewno nie kupowali opon na magazyn. Gdy spadnie śnieg,
    > opony trzeba mieć w magazynie - oponix tylko wyświetla
    > cenniki, podobnie Motoricus - byliście w siedzibie?
    > widzieliście magazyny? Gdy spadnie śnieg trzeba dysponować
    > własnymi stanami, a nie skopiowanymi arkuszami excela.

Przecież oni matołku połączyli się ze spółką, która ma własne magazyny
    Ciekaw jestemczy też zaopatrują dilerów samochodów w całej Polsce z excela???

Tym
    > bardziej twierdze, ze bez kasy nie są w stanie konkurować z
    > Oponeo.. Wcześniejsze wątki są pozbawione elementarnej
    > wiedzy dot tek branży. Jeśli Oponix przejmie Oponeo, to
    > wtedy będzie nr 1. Ale wątpie, że udziałowcy Oponeo zgodzą
    > się, aby im zapłacić akcjami Oponixu - pozdrawiam
    > wszystkich, których ogarnie obecnie wściekłość.

A niby po co Oponix ma przejmować tak przewartościowaną spółkę jaką jest Oponeo c/z na poziomie ponad 30!!!!!
    Te fundusze, które zainwestowały w Oponeo załamują ręce jak wyjść z tej perełki.
    Może scenariusz będzie inny to Oponix zostanie kupiony przez np Delticom AG (największą spółkę w Europie), której nie ma póki co na rynku w Polsce.
    Niedawno prezes Oponixa w Pakiecie mówił o możliwych przejęciach nie wykluczając podmiotów zagranicznych.
    Nam zawsze najbliżej było do Niemiec stąd moja analiza.
    A wtedy Oponeo będzie lokalnie rozwijającą się spółką z "dużymi" perspektywami na rynkach europejskich :))))

• PROŚBA DO ADMNIA Autor: ~Prośba do Admina [91.206.7.*]
    SZANOWY ADMINIE,
    DLACZEGO DOPUSZCZACIE MOZLIWOSC KOMENTOWANIA FIRMY OPONIX NA FORUM OPONEO?
    KTOŚ ROBI TO CELOWO, ABY NABRAĆ ROZGŁOSU KOSZTEM NASZEJ FIRMY.
    OSOBY TE CELOWO UMIESZCZAJA RU POSTY W CELU PODBURZANIA I PROWOKOWANIA INNYCH CZYTELNIKÓW TEGO FORUM.

ZWRACAM SIE DO PANÓ Z PROŚBĄ O USUWANIE TAKICH POSTÓW LUB PRZESUWANIE ICH W SWOJE MIEJSCE - PATRZ POST POWYŻEJ

Z POWAZNIEM
    INWESTOR OPONEO
  • TEN WĄTEK DOTYCZY OPONEO Autor: ~AKCJONARIUSZ OPONEO [91.94.177.*]
    CO SIĘ PRZY... DO WĄTKU KTÓRY DOTYCZY SPÓŁKI OPONEO ???

AKCJONARIUSZ
    OPONEO
  • Re: TEN WĄTEK DOTYCZY OPONEO Autor: ~fryta [188.33.171.*]
    dziś dzowniłem testowo po paru sklepach z oponami i widzę ze mały wybór jest w niektórych rozmiarówkach

czyzby rekordowy ro kdla branży oponiarskiej ?
  • Re: TEN WĄTEK DOTYCZY OPONEO Autor: ~daniela [46.113.115.*]
    no panie i panowie cała ta akcja oponeo z adwords`ami na słowa oponix i motoricus teraz nabiera powagi skoro oponix wyrasta nam pozycja nr 2 jezeli chodzi o biznes oponiarski

prognozę 40 mln zł zrobią w 9 miesięcy po konsolidacji (a nie w 12 jak wcześniej zapowiadali) teraz maja oglosic nowa prognoze w piatek (17.12)

troche juz sie naczytalem o tym biznesie oponiarskim bedac akcjonariuszem oponeo wiec latwiej jest analizowac inne spolki z tej samej branzy

[x]
OPONEO.PL -0,23% 87,00 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.