• Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    j.w. dziekuje za wpis i ewentualny komentarz.pozdro
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: vini [83.15.19.*]
    ja jestem ze sredna 1,24. I ponizej 2 zl nie oddam :D
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~permar [94.254.192.*]
    Witam

Kupiłem po 0,66 zł a niedawno uśredniłem do 0,6 zł. Na razie czekam.

Pozdrawiam
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~Romano47 [83.20.78.*]
    Powiedz, czy jesteś w stanie przekonać mnie na inwestycję w tą spółkę? Jeśli tak to użyj argumentów. Mam kilka złotych zarobionych na innych spółeczkach, obserwuję ECARD od dawna, ale jakoś nic nie rusza. Proszę o konkretne argumenty.
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    Kolego, nie zalezy mi na tym, sam sobie szukaj argumentow na innych spolkach pozdro.
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~mazur00 [89.228.52.*]
    jutro
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~stefek [95.171.120.*]
    Hej!

Siedzę cierpliwie i czekam. Nie podniecam się chwilowymi zwyżkami czy spadkami.

IMO obecnie mamy grę na spadki, ktoś chce odebrać jak najwięcej akcji od zniecierpliwionych inwestorów. Coraz więcej ludzi traci wiarę i oddaje ze stratą. Ja sobie jeszcze poczekam rok, dwa a może i z trzy. Mam nadzieję że będzie to mój drugi Gant. :-)

Pozdrawiam
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~obserwator [77.253.4.*]
    Mam dwóch znajomych na tym walorze. Nie siedzą długo-około dwóch miesięcy.
    Chciałem Ci napisać, że celem inwestora jest zarabiać pieniądze.
    Większość jednak robi tak, że jak coś nie idzie, to piszą, że "... poczekam rok, dwa czy trzy lata i wtedy to zarobię....Hohoho..."
    Taki mały ślub z walorem. Spotkałem kiedyś takie powiedzenie:

"...Wiernymi to powinniśmy być Bogu, żonie i rodzinie, zaś akcje kupujemy by zarobić, a nie się z nimi żenić...."Spróbuj to przemyśleć i może zweryfikować swoje podejście, to może w przyszłości unikniesz rozczarowań...
    A teraz do rzeczy .. Jeśli nie będzie dobrego raportu kwartalnego 8 listopada, to należy o tym papierze jak najszybciej zapomnieć i szukać innych ciekawych spółek... po prostu...
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~stefek [95.171.120.*]
    Możliwe że masz rację, ja jednak zaryzykuję i sobie tu trochę posiedzę.

Pozdrawiam :)
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~Greg [61.17.172.*]
    Ja juz jestem za dlugo na eCard'zie (to juz nie miesiace ale lata) i jestem w plecy... jak sie nic nie zmieni do polowy grudnia to sprzedaje ze strata... chociasz sobie strate odpisze od zysku z innych akcji.

A mialo byc tak fajnie!
    Do grudnia to z pewnością się nic nie zmieni. Nawet nie masz na co czekać, spokojnie możesz sprzedać chociaż by i dziś. Szczególnie że kurs z dnia na dzień coraz niższy więc za miesiąc będziesz więcej forsy w plecy.

Pozdrawiam
    Stefek
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~S-Blade [78.41.26.*]
    Witam
    Dawno nie odwiedzałem tego forum, ale postanowiłem odnieść się własnie do tej spółki.
    Historia jej na GPW jest dość krótka - weszła w 2006 ( prosze nie czepiać sie dat, bo mogę popełnić błąd) zapisy były po 2zł - jak reklamowała CP i prospekt emisyjny - "przyszła perła". Liczmy dalej do zainwestowanych 2zł trzeba dodać jeszcze 1zł, które wynikały z nowej emisji praw poboru.Czyli 2+1=3zł. Czyli tyle zainwestował każdy kto liczył, że nie zostanie okłamany przez 4-lata.
    Jak wiadomo wiekszość akcji spółki zostały sprzedane za 0,72zł spółce SKOK, poniewaz walne WZA uznało że w/w cena jest adekwatna do wartości (czy raczej bezwartości spółki).
    Jestem drobnym przedsiębiorca i kieruje maja firmą, ale nie wiem w co należało by zainwestować, żeby z prawie 70mln (bo tyle uzyskała spółka uzyskała od inwestorów) przez 3-lata zostało ok. 34,5-(0,72x48mln ), chyba że w pensje, nagrody i auta dla prezesów. Teraz ecard wart jest jeszcze mniej. Pan prezes obejmuje po 0,45zł.
    Dla mnie to jawny przekręt - sprawa do KNF.
    Szczerze powiem,że posiadam niedużą ilość akcji, przed zakupem których ostrzegany byłem przez maklera.
    Z tego co widze nie zostałem sam. Zapewne nie ma sie co łudzić, że ecard podskoczy, jest wielu "sparzonych" na nim. Narazie pikujemy w dół srednio 30% rocznie. Fundamentów nadal nie widać.
    Zauważcie, że podobnie dzieje sie z CPE - mżonki i "gruszki na wierzbie" sprzedawane inwestorom za prawdziwe pieniądze.
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~kielbik [93.167.42.*]
    MOze masz i racje, ale przez pierwsze lata byla inna ekipa. Jej juz nie ma a wladze przejal skok. Pierwsza emisja byla dla skoku po 72 gronie, jak rowniez skup od starej gwardii prezesow. Nie po to ktos dokalda by stracic i wywalic w powietrze kika baniek. Jesli chodzi o emisje po 45 groni ,to coz, zawsze ci przy korycie mieli latwiej i taniej. To standard na wszyskich spolkach. Zreszta nie po to kolesie biora towar by na nim starcic. Uwazam ze slusznie, niech czuja sie wlascicielami to lepiej beda dogladac. Obecnie nie wiem na czym oni starty moga robic. Chyba ze ich odsetki mecza. Czesc ktora kulala zostala sprzedana. Przychody rosna koszty spadaja. Wydaje mi sie ze kwestia czasu gdy zobacyzmy plus kwartalny. Ale to chyba w polowie lub pod koniec 2011. ja osobiscie kupuje mam juz ponada 100k papiera i sie nie martwie. Srednia znacznie wyzsza niz kurs, ale to inwestycja dlugoterminowa. Spolce brakuje plynnosci dlatego spada. Bo przy takich obrotach jak dzis to niecierpliwa stonka wyrzuca ze strata i tyle. pozdro
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~lotto [188.33.167.*]
    w tym biznesie chodzi o to by pompować w spółki grube pieniądze i sprzedawać je za połowe wartości podstawionym podmiotom a co spółka robi to nie istotne. ważne że kupiła od kogoś bankomaty za prawdziwe pieniądze (nie pytam ile ktoś na nich zarobił) i jeszcze lepsze jest to że ktoś je kupił za "pół darmo"

to oni mieli zarabiac a nie akcjonariusze - oczywista oczywistość !

teraz ecard czeka na nowy pomysł pod który można będzie zrobić kolejną emisje bo przyszłości w jej bieżącej działalności nie widać
  • Re: Lista cierpliwych na walorze. Jest to sonda ilu nas tu jets Autor: ~Aj [89.73.124.*]
    Niedługo, na dniach, tymczasowy odpał.
  • ktos nowy doszedl czy juz wiekszosc odpadla Autor: ~kielbik [80.161.188.*]
    j.w.
  • Re: ktos nowy doszedl czy juz wiekszosc odpadla Autor: ~różowy [91.212.84.*]
    ja doszedlem ...
[x]
ECARD 0,00% 3,96 2015-10-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.