Kompap złożył ofertę wiążącą na OZGraf Olsztyńskie Zakłady Graficzne
25.10. Warszawa (PAP) - Oferty wiążące na zakup akcji OZGraf Olsztyńskie Zakłady Graficzne
złożył Kompap oraz Firma Księgarska Jacek Olesiejuk Sp. z o.o. - poinformował resort
skarbu w poniedziałkowym komunikacie.
Wcześniej do due diligence dopuszczona była także spółka GRAFMAJ AM Aneta Szczublińska.
OZGraf prowadzi działalność w zakresie usług poligraficznych polegających na druku i
oprawie książek na zlecenie wydawców zarówno krajowych, jak i zagranicznych. Spółka
wykonuje zlecenia dla czołowych firm wydawniczych w kraju. W strukturze jej produkcji
dominuje wytwarzanie książek w tzw. oprawie twardej, w tym głównie albumowej.
W 2009 roku spółka wykonała łącznie 7,3 mln książek, w tym 5,5 mln w oprawie twardej.
Przychody spółki w 2009 roku wyniosły 42,4 mln zł, EBITDA 3,1 mln zł, a zysk netto 0,07
mln zł. (PAP)
ależ mnie ten kwit wkurza! już myślałem że 8 zeta nie zobaczymy a tu znowu karuzela! ja pierdykam kolejny raz giełda mnie zaskakuje, ale czy to nie jest piękne... mogłem wyskoczyć po 10, bo pobrałem po 7, ale moja chciwość mi na to nie pozwoliła!
Masz rację ! to jest piekne ..szczególnie na tym kwitku!
TU jest pewna prawidłowość ! jak już wszyscy zaczną wieszać psy na kompie to dopiero sie ruszy !
Wiem co mówie bo pamiętam jak brałem kompap po ok 2 zł! i i po 20 zł też się zdazyło!
Ale generalnie zawsze zarobiłem!
Miałem również wyjść po 10 ale zmieniłem zdanie i teraz celem jest 20 !!
i ... LICZĘ ,że jeszcze w tym roku!
popatrzcie na wykres spółki aktualny i historyczny przed wzrostem i spadkiem było bardzo podobnie.Teraz też idziemy w dół ale długo czy tez średnioterminowo jest spółka ustawiona na północ.
No spychacz ciśnie ostro w dół chyba mu się hamulec skończył :)
Typowe że na małym obrocie.
Jak przetnie 7.15 -7.30 to chyba następny przystanek to 5.00.
Osobiście myślę że tak nisko nie zjadą bo pewnie w ciągu miesiąca ogłoszą o przejęciu Ozgrafu ! a potem prezes ogłosi super strategię dalszego rozwoju spółki i dalsze przejęcia !