vindexus zrobil niezłe zakupy. Ciekawe za ile handlowy sprzedał pakiecik. Jesli vindexus odzyska choć połowe długu to wiecej kasy niż cały ich kapitał. Rozkreca sie spółeczka , rozkreca
zwała przy jakich śmiesznych obrotach. pięcioma tysiącami akcji można by zwalić kurs o złotówke- mnie tez zaczyna poważnie irytować ta spółeczka... ale jak tu wyjść przy takich obrotach? do czasu ruchu na papierze to jest pułapka, co najmniej średnioterminowa...
Ruch się zacznie, kiedy spółka pokaże wzrost zysków. Jestem przekonany , że to już niedługo ,bowiem sam jestem zwiazany z odbieraniem długów i widzę poprawę wysokości spłat w odniesieniu do dwóch lat poprzednich.A ponadto coś mi podpowiada ,że sekurytyzacja w spółce odegra kluczową role w osiąganiu wysokich wyników netto...
kur...wa ten fundusz resekuracyjny jest po to żeby banki mogły sprzedaż tych papierów zaksięgować jako stratę ( inaczej wogle by ich nie sprzedały, kiedyś już o tym pisałem) co do spółki sory ale zarząd jest kompletnie nie wiarogodny, dzwoniłem w lipcu do spółki to jakieś banialuki mi mówili a co najlepsze osoba odp. za kontakty z inwestorami ciągle odsyłała do prezesa jak zadzwoniłem do kuchny ( wiceprezesa) to trochę żeśmy się pokucili bo zarząd okłamał inwestorów w listopadzie ubiegłego roku tzn. chodziło o prognozę zysku spółka śmieć i tyle