Moim zdaniem to kwestia czasu kiedy NTT wystrzeli w góre... Pakowanie do worków powoli się kończy a nowe infa w drodze.. Spółka nie doceniona dlatego taka cena. Wczoraj dokupiłem pakiet po 1.12 i przy kolejnej okazji zrobie to samo. Spółka miała straty operacyjne i nic dziwnego bo kończy się restrukturyzacja a jak wiemy to niesie za sobą ogromne wydatki. Do tego zobowiązania majątkowe maleją. Zbierać i czekać.... taka moja opinia.
Pierwszym oporem technicznym i psychologicznym jest 1,2x ale to jest tak blisko, że brałbym pod uwagę tutaj obserwację 1,5x. Jest to też wartośc nominalna NTT, więc nie jest to niemożliwe za 1-szym podejściem. Zasięg 30% przy tak niskim ff to może być czasem kwestia 1-2 dni. Tak długa konsolidacja w formacji bazy i świadoma akumulacja dzień w dzień nie pozostanie bez echa.
Najbardziej budujące jest to, że firma umiejętnie zagospodarowuje wolne aktywa, chcąc osiągnąć dodatkową stopę zwrotu na nich + wieloletnie przychody z najmu lokali użytkowych.
Czas zwrotu z inwestycji dłuższy, ale rentowność wysoka.
Łatwej kasy nie dadzą zarobić, czekają na odpowiedni moment. Info fajne ale do zrealizowania w długotrwałym terminie. Zastawiona zapora na 1.20 ciężko będzie przebić bez kogoś kto by miał wolną gotówkę. Pewnie że się nie poddali, ta spółka ma w sobie potencjał tylko mało kto to dostrzega.
powinni jeszcze raz zrobic debiut spolki na gieldzie :D z czego beda zyski z wynajmu czy z sprzedazy? co to bedzie za dudynek wogole tylko mieszkalny czy cos jeszcze?
Mam nadzieje że wyniki z raportów będą przyzwoite bo jak nie to cena docelowa spadnie i może mieć miejsce spora podaż... a niedźwiedzie tylko na to liczą... Tak więc nie dać się i obserwować...
beda zwalac jak teraz nastroje sie pogorsza... trzeba czekac na 2011 moze jakies swiatelko w tunelu sie pojawi ... bo ten rok jest chyba juz stracony...
Właśnie o tym mówie... Cały rok prawdopodobnie będzie na stratach. Watpie by odrobili ponad 8mln z pierwszego półrocza. Muszą coś działać z nowymi technologiami bo ciężko będzie się przebić na rynku.
jak utrzymaja wzrost eksportu to moze jakos sie to ulozy tak czy inaczej cena jest promocyjna a jak zwala kurs to trudno ja moich akcji nie sprzedam ... i licze ze "ktos" sie znajdzie kto przeczepie bobra inwestorom