no... cos tam dygło.... pierwszy raz od ... fiu fiu... :-)
ale przy małym popycie często takie sygnały przechodzą prawie bez echa... potwierdzony jakimś mocnym infem... to kto wie :-)
myślę, że Jony nie miał tu na myśli godziny 12-tej :-)
tak patrzę na roczny wykres wolumenu i porównuję z MACD
nie jestem szpeniem od AT, i dawno zapomniałem wiele definicji, ale na chłopski rozum to jest taka jakby sinusoida o zmiennej wysokości fali...i w tym momencie zaczął się rysować jakby początek takiej fali... co sygnalizuje MACD.... i wcale nie oznacza to gwałtownych wzrostów... na razie to jest takie gromadzenie się materiału... a kumulacja nastepuje troszkę później i w tym czasie też mogą byc sesje ujemne :-)
jak to gdzies kiedyś piota1972 napisał "papier dla ..."
i tu będzie "albo, albo"
nie napisałem ze wystrzeli 20 % ale jakby było to +4-5 to to jyuz bedzie sygnał zakupu co moze przerodzic sie w euforie - obecnie to narazie dwie linie MACD zbiegaja sie i nic poza tym teraz musi byc to widoczne jak szybsza od dołu przebija wolniejsza ! myslałem ze po dzisiejszej sesji bedzie to juz widoczne ale najwyrazniej "grubasek" cos kombinuje - moze chce jeszcze troche ludzi zniechecic :) na moje oko jest narazie super :)
jest jeden GA, który decyduje, jest rozgrywający, jest koncepcja gry... i na pewno jest kilku graczy na boisku, którzy chcą grać w inny sposób... ich sprawa... ja za mały jestem :-)
jak gra się fajnie rozwinie... super
jak nie... trudno
gra bedzie napewno ciekawa :) - jak cos jet widoczne "wzorowo" to zanczy ze gruby i tak namiesza :) co do MACD to duzo osób widziało juz tam wzrost ja tez !! a tu sie nie zapowiada :) co nie znaczy ze np w poniedziałek go nie bedzie :)
pozyjemy zobaczymy ja tam moge czekac ....skoro podoba mu sie tak grac.. :P
dziwnie sa te zagrania "kogos" przez ostatnie 2 tygodnie ( patrzac na wskaznik MACD) ktos podbija kurs linie "prawie sie stykaja " a pozniej nastepuje mała zwałka i sie rozchodza :) ciekawe - albo ktos chce jeszcze mocniej schłodzic MACD albo RSI przed pewnie jakims duzym wystrzałem :) co do tego wystrzału to z dnia na dzien utwierdzam sie mocniej ze tak własnie bedzie kolejne opory na 1.9xx beda pekac jak zapałki !! mozliwe ze zacznie sie to własnie gdzies w okolicach raportów :) moze ktos chce uniknac spekulacji tylko potwierdzic wzrost wynikami !! kieds dałem taki link z wykresami wrecz takimi samymi i jezeli by je porównac tak nakładajac to idealnie pasuja :) trzecie moje spostrzezenie to takie ze nie było fałszywki w dól - ale te fałszywki 2 to mogło byc to zejscie do poziomu 1.32
robi sie ciekawie wrecz bardzo ciekawie - długo tego tak nie potrzymaja bo wkoncy zrobi pach !!
jesli ktos zna sie lepeij na falach eliota to prosze o wypowiedz jak to wyglada z tej strony
Jestesmy teraz w A korekcyjnej ?? czy juz B moze ma jakis rys to niech wkleji i da lina :)