• Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: endriu prawdziwy [79.184.94.*]
    Zadałem kilka podstawowych pytań i jest odpowiedź(nie wierząc że ktoś odpowie).

Poprosiłem Prezesa żeby pojawił się (lub przedstawiciel) co jakiś czas na forum i odpowiedział na pytania nurtujące akcjonariuszy.

Oczekuję na kolejne odpowiedzi ....

Dodaj gwiazdkę
    rk@virtualvision.pl
    18 października 2010 12:49

Kopia: info@virtualvision.pl
    Odpowiedz | Odpowiedz wszystkim | Przekaż dalej | Drukuj | Usuń | Pokaż oryginał

Szanowny Panie,

w odpowiedzi na Pana zapytania wyjaśniamy:

Prace nad filmem BUG MULDOOM są rozpoczęte i trwa faza przygotowawcza tzw
    pre-production.

Nie przewidujemy zagrożenia w postaci braku środków na zakończenie prac
    nad filmem.

Obecność na targach jak AFM, MIPTV czy MIPCOM jest zaplanowana; tam też
    obędą się kolejne prezentacje faz produkcji.

Kolejne wiadomości i raporty dotyczyć będą umów z wykonawcami filmu.

Obecną sytuację spółki dokumentują komunikaty EBI i ESPI.

serdeczne pozdrowienia

R. Kunicki

VIRTUAL VISION SA
    Ul. Bociania 47
    02-807 Warszawa
    tel +48 22 382 30 16
    fax +48 22 644 01 96
    www.virtualvision.pl
  • Takie pytania padły Autor: endriu prawdziwy [79.184.94.*]

Date: 10/08/10 12:44Subject: Zapytanie akcjonariusza

Czy może mi ktoś nakreślić jakie postępy są w pracach nad filmem BUG MULDOOM?

Czy istnieje zagrożenie w postaci braku środków na zakończenie prac nad
    filmem?

Jakaś obecność na targach? I kiedy będą kolejne prezentacje ?

Jakich wiadomości możemy spodziewać się w najbliższym czasie ?

Można prosić o nakreślenie obecnej sytuacji spółki ?

Jeżeli macie jakieś pytania, zamieszczajcie wklejając poprzednika. Zadamy po jakimś czasie!!

PZDR

EP

• Re: Takie pytania padły Autor: ~MechaGodzilla [83.14.101.*]
    tradycyjnie, żadnych faktów... bełkot...
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~adam34t [83.25.209.*]
    jutro 11 gr do piątku 10 gr, a potem ... zobaczymy
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~mm [87.105.190.*]
    Endriu proponuje zapytać Richarda jakie działania poczyni(ł) w kierunku wejścia spółki na rynek główny. Czy prowadzi rozmowy z animatorem spółki lub jakąś grupą kapitałową np. CP lub innym podmiotem.
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~Ciufik [80.53.145.*]
    MM Czy ty jestes nrmalny?Na jaki rynek?główny?Chyba w Pcimiu.Zapytajcie o wirtualnego aktora.
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~mm [87.105.190.*]
    http://biznes.interia.pl/news/temat-raport-miesieczny-virtual-vision-sa-za-kwiecien-2010,1479312

"W ramach realizacji tej umowy Virtual Vision S.A., dokona przeniesienia notowań Spółki na rynek główny Giełdy Papierów Wartościowych."
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~Ciufik [80.53.145.*]
    Błaaaagam!Już przestań - brzuch mnie boli!
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Zadałem to pytanie, oraz jakie nowe działania prócz filmu mogą mieć wpływ na wyniki spółki.

Zwróćmy uwagę, że po wiadomości o reżyserze, dowiemy się o kolejnych umowach koprod. zamykających produkcję !

EP
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~noisiv [77.237.3.*]
    Ciufik nie kompromituj się już. Wszyscy wiemy, że nie wierzysz w plany VIV co do filmu, ale przejście na rynek główny to inna zupełnie sprawa. Nie widzę powodu, oprócz oczywiście zbyt małej (na razie!) kapitalizacji, żeby VIV nie mogło się o to starać.
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~mm [87.205.186.*]
    w odpowiedzi na mój email do Platige, dostałe informację,że "projekt jest na bardzo wstępnym etapie"........
    więc jak się ktoś niecierpliwi to niech sprzedaje po 11,10,9,8,7,6,5,4,3,2......22 gr
    Myślę,że chętni się znajdą - np. ja.......
    Mogę poczekać i rok, bo jak mi mają zalegać pieniądze na lokacie za obrzydliwe 5-6% to mnie dopiero szlag trafia.....
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Rynek dyskontuje , dobre wieści są motorem napędowym. Najważniejszymi obecnie informacjami jest finansowanie !!! (Tutaj będzie jazda dużo wcześniej przed premierą)
    Rynek ostatnio to potwierdził zwyżką z 8gr na 15.

A co do kapitalizacji to 16gr jest minimum a rozsądną ceną 25gr. Ale na to musimy chwilę zaczekać.

Obecnie jesteśmy w konsolidacji 11-13gr. Mieliśmy korektę kursu do 10gr .
    Widzę, że w coraz silniejszych rękach jest papier. Dla mnie im szybciej wątpiący wywalą, tym lepiej.

Na solidne zyski trzeba zaczekać. Fortuny nie powstają w 1 m-c . Uważam 100% w ciągu roku, to bardzo dużo .Buffet uważa 25% za solidny zwrot.

Na VIV w ciągu roku będzie zwielokrotnienie zysków !!!

Jestem o tym przekonany !!!

Nigdy nie ma tak , że machina jedzie do przodu bez przystanków. Często okrężną drogą.
    Tu trzeba pakować , cierpliwie czekać , dyskutować uśmiechając się !

W przyszłym roku spodziewajmy się emisji. Ale nim nastąpi będzie podbitka pod wywalenie starych akcji. O poziomach 10-15 zapomnimy.

Nie wykluczone w IQ 2011 zainteresowanie funduszy. ALE to na razie spekulacja-))

PZDR silny akcjonariat

EP
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: macias2007 [89.229.193.*]
    Też przeczuwam emsję w niedalekiej przyszłości. Nie wiecie czy jest jakieś konkretne stanowisko VV w tej sprawie?
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~Endrju [91.145.144.*]
    No, EP widzę, że zapakowałeś się w VIV na całego, skoro zaangażowany aż tak jesteś. Ja dziś delikatnie dobrałem jeszcze i mam nadzieję, że wsparcie na 10gr nie zostanie zanegowane. Cierpliwy to ja jestem aby w dół nie jechało....
    Na Nico mówiłeś aby poczekali na Ciebie i zobacz co jest - czekają.
    Masz zacięcie chłopie.
    Pzdr
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Cześć Endrju. A jestem zapakowany , ale zdecydowanie bardziej na EEX. Tutaj też jestem na długo !
    Czekam na raport na GPH i podbitkę do ok 2,50 - wtedy wyjdę ! PODEJMĘ DECYZJĘ czy VIV czy NGS . Kwestia poziomów -))))

PZDR

EP

• Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~Endrju [91.145.144.*]
    Endrju P., ale z tym 2,5 (mniemam złotych) to trochę chyba poszalałeś. Skąd wogóle takie przypuszczenia u Ciebie? 2 tys %????? Ja wiem, że każdy chciałby niebotycznych zysków, ale 100 -300% to chyba max.
    Życzę dalszej weny twórczej, bo bez Ciebie to byłoby nudno.
    Pozdr
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: endriu prawdziwy [79.184.94.*]
    Nie zrozumieliśmy się. Mam jeszcze GrupęPSW i o kursie grupy mówię 2,50 .
    Ale coś mi zaczyna śmierdzieć z GRUPĄ , więc zastanawiam się czy nie zredukować.

Nicoś jak szacujesz na jakim poziomie dołek ?

PZDR Endrju
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~Endrju [77.254.189.*]
    No chyba, że tak... bo już za fantastę chciałem Ciebie brać.
    Co do Nikosia, to wydaje mi się, że poziom 20 -21 solidnie jest uklepany i niżej chyba nie powinno być, ale wiesz - wydaje się, że już niżej nie będzie, a tu.... i w drugą stronę wydaje się, że tylko czekać na spadki, a tu końca wzrostów nie widać.... giełda (Widziałeś DGA?) Ja ustawiłem się na 22, dzisiaj też kapnęło za 23, bo trochę spekulacyjnie zagrałem z ostatnią podbitką, ale chyba to na tym polega aby zarabiać.
    Liczę jednak, że Vision ruszy i coś z tego będzie, prognozujesz jakiś opór?

Pozdr
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: endriu prawdziwy [79.184.94.*]
    Pewnie że trzeba zarabiać (ale czasami trzeba poczekać na zyski). Tak 19-20 gr . Wynika z AT. Potem Lekka konsolidacja .....

Nauczyłem się , że dobre papiery trzeba mieć w portfelu (kupować w dołku). One są jak statki kosmiczne przed startem.

Na VIV mieliśmy przygotowanie terenu, przygotowanie statku , przygotowanie załogi ,osadzenie w wyrzutni, tankowanie i ........
    Ciąg dalszy nastąpi
    3...

Przy czym wiadomo , że podróże kosmiczne są DŁUGOTERMINOWE -))

EP
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~mm [77.254.16.*]
    Chyba jutro wywalę wszystkie akcje VIV , bo jeśli jeden z abrdziej zagożałych akcjonariuszy firmy pisze tytuł filmu "Bug MuldooM" zamiast "Bug MuldooN" a prezes firmy produkującej film odpowiada tak samo "Bug MuldooMMMMM" to mi sie jużnie chce mieć takiej spółki w portfelu... szczyt agnorancji , niewiedzy i olewnictwa, żeby nie wiedzieć jaki tytuł bedzie miał firm który się produkuje....
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~mimo [83.9.189.*]
    Ważna treść a nie tytuł a tak po prawdzie to jakoś mało przekonywujące to Twoje naganianie na spadki. Proponuje kurs u Mechy. On nadal czeka na swoje ulubione 4gr.Życzę powodzenia w zakupach pow. 15gr.
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Błąd się wkradł, sorry. Jeżeli uważasz że z tego powodu musisz sprzedać, sprzedaj !

A co do emisji - z tego co wiem to wszystkie akcje uchwalone na ten rok przez WZA zostały objęte.
    Muszą być podjęte nowe uchwały dotyczące emisji . (taka jest moja wiedza).

Dlatego jest dużo pięknego czasu na akumulację -)))

PZDR

EP
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~xxx [94.254.228.*]
    Wszystkie dostępne źródła podają Mug Muldoon więc po co to zamieszanie ?

http://www.whsmith.co.uk/Images/Products%5C192%5C751%5C9780192751355_m_f.jpg
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~adam34t [83.25.232.*]
    powyżej napisałem, że do piątku po 10 gr, niestety (zależyt dla kogo niestety) pomyliłem się 10 gr już jutro.
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~adam34t [83.25.199.*]
    a może jednak 10 gr w piątek, chyba moge robić za anala
  • Re: Odpowiedź Prezesa R. Kunickiego na pytania Autor: ~kazuyoshi [89.76.133.*]
    lepiej się palnij o sosnę ze swoimi dupianymi postami
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 11:07:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.