Endriu proponuje zapytać Richarda jakie działania poczyni(ł) w kierunku wejścia spółki na rynek główny. Czy prowadzi rozmowy z animatorem spółki lub jakąś grupą kapitałową np. CP lub innym podmiotem.
Ciufik nie kompromituj się już. Wszyscy wiemy, że nie wierzysz w plany VIV co do filmu, ale przejście na rynek główny to inna zupełnie sprawa. Nie widzę powodu, oprócz oczywiście zbyt małej (na razie!) kapitalizacji, żeby VIV nie mogło się o to starać.
w odpowiedzi na mój email do Platige, dostałe informację,że "projekt jest na bardzo wstępnym etapie"........
więc jak się ktoś niecierpliwi to niech sprzedaje po 11,10,9,8,7,6,5,4,3,2......22 gr
Myślę,że chętni się znajdą - np. ja.......
Mogę poczekać i rok, bo jak mi mają zalegać pieniądze na lokacie za obrzydliwe 5-6% to mnie dopiero szlag trafia.....
Rynek dyskontuje , dobre wieści są motorem napędowym. Najważniejszymi obecnie informacjami jest finansowanie !!! (Tutaj będzie jazda dużo wcześniej przed premierą)
Rynek ostatnio to potwierdził zwyżką z 8gr na 15.
A co do kapitalizacji to 16gr jest minimum a rozsądną ceną 25gr. Ale na to musimy chwilę zaczekać.
Obecnie jesteśmy w konsolidacji 11-13gr. Mieliśmy korektę kursu do 10gr .
Widzę, że w coraz silniejszych rękach jest papier. Dla mnie im szybciej wątpiący wywalą, tym lepiej.
Na solidne zyski trzeba zaczekać. Fortuny nie powstają w 1 m-c . Uważam 100% w ciągu roku, to bardzo dużo .Buffet uważa 25% za solidny zwrot.
Na VIV w ciągu roku będzie zwielokrotnienie zysków !!!
Jestem o tym przekonany !!!
Nigdy nie ma tak , że machina jedzie do przodu bez przystanków. Często okrężną drogą.
Tu trzeba pakować , cierpliwie czekać , dyskutować uśmiechając się !
W przyszłym roku spodziewajmy się emisji. Ale nim nastąpi będzie podbitka pod wywalenie starych akcji. O poziomach 10-15 zapomnimy.
Nie wykluczone w IQ 2011 zainteresowanie funduszy. ALE to na razie spekulacja-))
No, EP widzę, że zapakowałeś się w VIV na całego, skoro zaangażowany aż tak jesteś. Ja dziś delikatnie dobrałem jeszcze i mam nadzieję, że wsparcie na 10gr nie zostanie zanegowane. Cierpliwy to ja jestem aby w dół nie jechało....
Na Nico mówiłeś aby poczekali na Ciebie i zobacz co jest - czekają.
Masz zacięcie chłopie.
Pzdr
Cześć Endrju. A jestem zapakowany , ale zdecydowanie bardziej na EEX. Tutaj też jestem na długo !
Czekam na raport na GPH i podbitkę do ok 2,50 - wtedy wyjdę ! PODEJMĘ DECYZJĘ czy VIV czy NGS . Kwestia poziomów -))))
Endrju P., ale z tym 2,5 (mniemam złotych) to trochę chyba poszalałeś. Skąd wogóle takie przypuszczenia u Ciebie? 2 tys %????? Ja wiem, że każdy chciałby niebotycznych zysków, ale 100 -300% to chyba max.
Życzę dalszej weny twórczej, bo bez Ciebie to byłoby nudno.
Pozdr
Nie zrozumieliśmy się. Mam jeszcze GrupęPSW i o kursie grupy mówię 2,50 .
Ale coś mi zaczyna śmierdzieć z GRUPĄ , więc zastanawiam się czy nie zredukować.
No chyba, że tak... bo już za fantastę chciałem Ciebie brać.
Co do Nikosia, to wydaje mi się, że poziom 20 -21 solidnie jest uklepany i niżej chyba nie powinno być, ale wiesz - wydaje się, że już niżej nie będzie, a tu.... i w drugą stronę wydaje się, że tylko czekać na spadki, a tu końca wzrostów nie widać.... giełda (Widziałeś DGA?) Ja ustawiłem się na 22, dzisiaj też kapnęło za 23, bo trochę spekulacyjnie zagrałem z ostatnią podbitką, ale chyba to na tym polega aby zarabiać.
Liczę jednak, że Vision ruszy i coś z tego będzie, prognozujesz jakiś opór?
Pewnie że trzeba zarabiać (ale czasami trzeba poczekać na zyski). Tak 19-20 gr . Wynika z AT. Potem Lekka konsolidacja .....
Nauczyłem się , że dobre papiery trzeba mieć w portfelu (kupować w dołku). One są jak statki kosmiczne przed startem.
Na VIV mieliśmy przygotowanie terenu, przygotowanie statku , przygotowanie załogi ,osadzenie w wyrzutni, tankowanie i ........
Ciąg dalszy nastąpi
3...
Przy czym wiadomo , że podróże kosmiczne są DŁUGOTERMINOWE -))
Chyba jutro wywalę wszystkie akcje VIV , bo jeśli jeden z abrdziej zagożałych akcjonariuszy firmy pisze tytuł filmu "Bug MuldooM" zamiast "Bug MuldooN" a prezes firmy produkującej film odpowiada tak samo "Bug MuldooMMMMM" to mi sie jużnie chce mieć takiej spółki w portfelu... szczyt agnorancji , niewiedzy i olewnictwa, żeby nie wiedzieć jaki tytuł bedzie miał firm który się produkuje....
Ważna treść a nie tytuł a tak po prawdzie to jakoś mało przekonywujące to Twoje naganianie na spadki. Proponuje kurs u Mechy. On nadal czeka na swoje ulubione 4gr.Życzę powodzenia w zakupach pow. 15gr.
Błąd się wkradł, sorry. Jeżeli uważasz że z tego powodu musisz sprzedać, sprzedaj !
A co do emisji - z tego co wiem to wszystkie akcje uchwalone na ten rok przez WZA zostały objęte.
Muszą być podjęte nowe uchwały dotyczące emisji . (taka jest moja wiedza).
Dlatego jest dużo pięknego czasu na akumulację -)))