Oby tak było... mam do Ciebie pytanie odnośnie przeszłości VIV , chodzi o rok 2008 i zakup spółki Media Ekspert... od Capital Partners. Oto info które znalazłem:http://www.c-p.pl/news/2/i co można z tego wywnioskować:1. Zakupili (dostali) akcje VIV za średnio 0,074gr/szt (15mln akcji za 1,095mln PLN)2.Traktowali to jako inwestycję krótkoterminową.VIV zakupił Media Ekspert za 2,595 mln PLN zapłacili 1,095 mln PLN w akcjach,co z resztą?Podają,że te 15mln akcji które obejmują to 29,41%kapitału zakładowego... jeśli tak,to akcji w tym czasie musiałoby być 51mln... coś nie tak....Pobrałem historyczne notowania VIV i okazało się,że gdyby Capital mieli 15mln akcji to ich zbycie trwałoby do końca marca 2009r gdyby tylko oni to sprzedawali....na końcu marca i początku kwietnia 2009r wypadł dołek równy 5gr za akcję i potem odpał w górę do 17gr z dużym obrotem....W związku z tym, moje pytanie czy mają jeszcze akcje VIV?Ile tak naprawdę mieli tych akcji?
Capital objął ok 29 % akcji. Reszta została wypłacona gotówką. Akcje zostały spieniężone po jakimiś czasie. VIV stal się posiadaczem w 100% Media Expert .
Na dzień dzisiejszy Capital Partners nie ma ujawnionego pakietu powyżej 5%
VIV SPRZEDAŁ (ROZLICZYŁ)program komputerowy wraz z oprogramowaniem za 550tyś EURO dla VAP
Do czasu podpisania umowy przez VIRTUAL VISION SA prawa te posiadała korporacja United Oxford Press. Książki Paula Shiptoma ukazały się w nakładzie setek tysięcy egzemplarzy i ich popularność będzie znacząca dla dystrybucji realizowanego animowanego filmu pod tym samym tytułem.
W dniu 16 lipca 2009r. VIRTUAL VISION SA zawarła umowę z Panem Waldemarem Malickim, w ramach, której Spółka podjęła się przeprowadzenia serii testów do zrealizowania symulacji realnego wizerunku Wirtuoza i przeprowadzenia prób czy wirtualna, realnie wyglądająca postać, może wykonywać działania interakcyjne z otoczeniem np. grać na fortepianie. Osiągniecie pełnej synchronizacji ruchów wirtualnej postaci z realnym obiektem (klawiaturą fortepianu) pozwoli na tworzenie nie tylko nowych programów widowiskowo-rozrywkowych, ale realizacji nowego przekazu unikalnych zdolności artystycznych jak i nowych form edukacji. Jednocześnie Pan Waldemar Malicki, jeden z najbardziej wszechstronnych pianistów polskich, ( www.filharmoniadowcipu.pl ) , zainteresowany pracami Spółki, nabył znaczący pakiet akcji VIRTUAL VISION SA. Podstawa prawna: Informacje bieżące i okresowe § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r."Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu"