• FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    http://stooq.pl/q/a/?s=viv

Narazie wszystko jest jak w zegarku!

Formacje flagi i chorągiewki są to dwie formacje analizy technicznej oznaczające kontynuacje trendu na wykresie cenowym. Poprzedzone są one zawsze silnym ruchem w kierunku obowiązującego trendu, po czym następuje chwilowe jego zatrzymanie. W trakcje tworzenia się formacji flagi lub chorągiewki wolumen gwałtownie spada, a potem w momencie wybicia oznaczającego kontynuację trendu rośnie. Flaga składa się z równoległoboku lekko pochylonego w przeciwnym do trendu kierunku, co widać na rysunku a. Chorągiewka natomiast (rysunek b) przypomina trójkąt symetryczny położony poziomo. Są to formacje krótkoterminowe, co oznacza, że kształtują się w okresie od jednego do trzech tygodni. Poprzedzone są silnym krótkotrwałym ruchem w kierunku trendu. Ruch ten nazywany jest masztem. Obejmuje on obszar od przebicia istotnego poziomu oporu (w przypadku trendu wzrostowego) do samej flagi lub chorągiewki. Formacje te zwykle formują się w połowie całego ruchu cenowego, co oznacza, że zasięg wybicia można zmierzyć za pomocą długości masztu przyłożonej w miejsce wybicia.

Mamy typ b

Cierpliwość zostanie wynagrodzona

EP
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    z newtradera :

Formacje flagi mają tę zaletę, że zazwyczaj występują w połowie trendu. &zidentyfikowanie trendu, jednak ceną za spóĽnienie jest utrata potencjalnych zysków. Flagi należą też do formacji w miarę pewnych, dających pewien komfort bezpieczeństwa.
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~adam34t [83.25.219.*]
    Nic ci nie da pisanie dyrdymałów nie tak szybko uda ci sie sprzedać, teraz pomału spadać będzie do 9 gr
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~hoo [91.94.243.*]
    Według mnie, słabo to wygląda. Nic twoje naganianie nie da. Tu kierunek jest 7 groszy.
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Uczcie się !

http://www.newtrader.pl/technical_2,14.php

Przeczytajcie ostatnie zdanie !!!!!!!!!!!!!!

I podstawę waszych wróżb proszę . Ja zawsze uzasadniam pogląd !!!
    Chyba , że jesteście po podstawówce dopiero

EP
  • POLTRONIC ZOSTAWCIE te papierki ....... Autor: ~ace [83.21.36.*]
    Poltronic o przychodach za III kwartał

2010-10-13 10:56
    Według wstępnych danych w III kwartale sprzedaż Poltronicu wyniosła 3,2 mln zł. To prawie trzy razy więcej, niż w analogicznym okresie ub. r.

Narastająco po dziewięciu miesiącach spólka ma 7 mln zł przychodów, tj. 154 proc. więcej, niż przed rokiem.

Prognoza na ten rok zakłada sprzedaż na poziomie 10,6 mln zł. W 2011 r. przychody mają wzrosnąć do 23,5 mln zl.
    KZ
    nie 7 gr to spadek zbyt głęboki, zobacz sobie ostatnie ubijanie dna odbywało sie na poziomie 6-7 gr, a niewątpliwie i na tym walorze mamy do czynienia z trędem wzrostowym z dużym obrotem na wyższych poziomach. Osobiście uważam ze na tym walorze dno zacznie być ubijane w przedziale 8-10 gr, po uklepaniu nastapi wzrost do około 20 gr. Jak długo bedzie klepane dno? trudno powiedzieć, poprzednie trwało prawie rok.
    Miało prawo tyle trwać ! emisje, przejęcia, koszty, 2011 film.

Adaś już jesteśmy po emisjach, przejęciach i generowaniu kosztów. film już niedługo.

Piszę niedługo , gdyż giełda dyskontuje i to dużo wcześniej !

Naprawdę dużo nam bliżej o świetnych inf ! Rynek to czuje i nie chętnie wywala

Uwierz mi, że ja to wiem i rozumie, ale chcę kupić taniej, to chyba normalne, bo jak dla mnie to papier na chwile obecną jest za drogi. Stać mnie na ustwienie się w kolejce po zakup, bo ten walor nie wystartuje tak szybko, a wtedy niecierpliwi będą sprzedawać tym bardziej, że rynek, a szczególnie WIG20 idzie do góry i każdy chce troche torcika skubnąć, po co więc stać tu jak można gdzie indziej zarobić. Jak tam zarobią zacznie się rozglądanie po małych i średnich, jak tu zarobią dopiero NC i wtedy, ale ile to potrwa? nie wiem. Ja juz dobrze zarobiłem więc stac mnie tu czekać, a nie ryzykować i analizować inne spółki, bo tą juz przesledziłem i mam zamiar wyciągnąć z niej min. 100%.
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~kazuyoshi [89.76.133.*]
    Dnia 2010-10-13 o godz. 20:21 ~adam34t napisał(a):
    > Uwierz mi, że ja to wiem i rozumie, ale chcę kupić taniej,
    > to chyba normalne, bo jak dla mnie to papier na chwile
    > obecną jest za drogi. Stać mnie na ustwienie się w kolejce
    > po zakup, bo ten walor nie wystartuje tak szybko, a wtedy
    > niecierpliwi będą sprzedawać tym bardziej, że rynek, a
    > szczególnie WIG20 idzie do góry i każdy chce troche torcika
    > skubnąć, po co więc stać tu jak można gdzie indziej
    > zarobić. Jak tam zarobią zacznie się rozglądanie po małych
    > i średnich, jak tu zarobią dopiero NC i wtedy, ale ile to
    > potrwa? nie wiem. Ja juz dobrze zarobiłem więc stac mnie tu
    > czekać, a nie ryzykować i analizować inne spółki, bo tą juz
    > przesledziłem i mam zamiar wyciągnąć z niej min. 100%.

łooo kaaaarwa kolejny psychopata - po stylu schizofrenicznego naganiania widać że to ten sam co ujadał na ngs tuż przed wybiciem na 0,3x i właśnie w czasie długotrwałej konsoli w okolicach 0,1 ......
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~mm [77.255.67.*]
    Też zauważyłem,że na wykresie rysuje się formacjatrójkąta wzrostowego- jak zostaje mi pare groszy z innych transakcji to sobie dokupuję , jak jeszcze spadnie to sobię dokupię więcej,jak jeszcze bardziej to dokupię jeszcze więcej...Uciekają nieciepliwi (szukają innych szybkich zysków)- niech mi ktoś przypomni,jakie to ostatnio pojawiło się złe info odnośnie firmy VV (oprócz tego,że spekuła nie zarobi w ciągu 2 tygodni miliona procent....)
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: endriu prawdziwy [79.191.122.*]
    Chyba , że dokupisz mniej , lub jak później to jeszcze mniej -))))

Komunikaty VIV

http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ncc_index=VIV
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: endriu prawdziwy [79.191.122.*]
    Dzisiaj raport za wrzesień - ciekawe ciekawe -))

PZDR

EP
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~mimo [178.42.205.*]
    Czego w/g Ciebie możemy spodziewać się po tym raporcie?.
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: endriu prawdziwy [79.191.120.*]
    Dowiemy się O wpływie LTV na wyniki grupy VIV.

W sierpniowym raporcie nadmienione było umowach koprodukcyjnych(negocjacje w sierpniu) - jedną już mieliśmy, więc....

PZDR CIERPLIWYCH

EP
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~mimo [178.42.205.*]
    Dziękuję Endriu. Jeśli mozesz to wklej info o stopie zwrotu na produkcji filmu. Tam, są setki%. Ja niestety nie mam takiej możliwości.
    http://film.wp.pl/id,112484,title,Platige-Image-nominowane-do-ANIMAGO,wiadomosc.html?ticaid=1b0f6&_ticrsn=3

Z zyskami poczekajmy.

ale na wątku wiadomości o VISION jest dużo fajnych inf. m.in o wpływach z produkcji
    Dzisiaj znów jak w zegarku mamy potwierdzenie Formacji klina zwyżkującego .

Rośnie wolumen co skłania do utwierdzenia się w przekonaniu !

Bileciki po 12gr kończą się !
    Ostatnia szansa na zakup po 13

Za ok godzinę zamykamy drzwi ! Jutro nowa, wyższa wycena
  • Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~kazuyoshi [89.76.133.*]
    co to za jakiś ćwok tak szaleje z 1 akcją na K - poje...ny czy enter mu się zaciął ?? :/
    właśnie tak go obserwuje . Po prostu pragnie kupić po 12 -)))

Jutro będzie ciekawy dzień, chyba że już dzisiaj na fixingu
    Nawiązując do czyjejś rozmowy z wczoraj .

Obecnie powinna nam właśnie sprzyjać korekta na podstawowym. 6 sesji pod rząd było zielonych .

Ludzie ufają pewnym formacjom

• Re: FORMACJA FLAGI - jutro kończy się 3 tydień Autor: ~adam34t [83.25.218.*]
    to ja pisałem o zarabianiu na WIG20 a ten walor troche zapomniany. No ciekawy jestem reakcji jutro i później. Dziś nie miałem czasu obserwować, ale to 13 gr to takie naciagane. Zobaczymy w którą strone poleci. Jak dla mnie w którą by nie poleciało jest dobrze. Na kupnie ustawine koszyki na niższych poziomach, a jak zacznie rosnąć ustawione koszyki na sprzedaż. Ot tak to sobie wymysliłem. Dlaczego tak? bo nie wierze w jakiś trwalszy wzrost.
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.