• O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~Pawcio [94.75.80.*]
    Może mi tos wytłumaczyc o co chodzi z tymn odzieęciem pp, jutro kurs spadnie w związku z tym czy co, akcje beda mniej warte
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~dragonek43 [89.76.19.*]
    dokladnie tak akcje spadna z dzisiejszego kursu do 48 gr :)
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~oset [62.141.209.*]
    jeśli dziś na zamknięciu miałeś akcje to jutro twoje akcje spadną do wartości ok.48 groszy,ale jednocześnie weszłeś w nową emisję,za jakiś czas na twoim rachunku pojawią się pp
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~mentor [178.42.244.*]
    co oznacza ze obejmiesz akcje nowej emisji, wiec nic na tym nie stracisz...
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~Pawcio [94.75.80.*]
    i nie wazne czyje chciałem czy to dostane? ile trzeba za nie zapłacić i kiedy je dostane?
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~Pawcio [94.75.80.*]
    Mam teraz gdzieś zgłosić że chce te nowe akcje? komuś zapłacić za nie cos? jakaś dziwna historia , tak jak bu mi podwoili ilośc akcji a pomniejszyli ich wrtość, nie bardzo to kumam
    przyjacielu,albo walisz głupa albo....co ty robisz na giełdzie??? za parę dni otrzymasz na rachunek prawo poboru,nic za to nie płacisz,zapłaciłeś już odcięciem akcji,otrzymasz ich tyle ile miałeś akcji,za następnych kilka dni prawa poboru zostaną notowane na giełdzie jak normalne akcje,jeśli nie chcesz obejmować nowej emisji to je sprzedasz,jeślichcesz objąć to zapiszesz się przez internet na nowe akcje ,za które będziesz musiał zapłacić 10 groszy,uff to tak w wielkim skrócie,terminy znajdziesz nawet na bankierze w ogłoszeniach spółki
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~777 [89.108.212.*]
    oset wszystko ok. ale jedno ale : wydaje mi się ze prawa poboru nie będą notowane gdyż patrowicz wpadł na pomysł ze można zapisywać sie na akcje od tych co nie zrealizują pp .
    druga sprawa do kolegów wyżej co uważają że dzis musieli mieć aby miec prawo poboru , otóż nieprawda bo akcje musicie miec 14 października
    pozdrawiam
    na pomysł zapisów dodatkowych na objęte prawa poboru nie wpadł Patrowicz,ale jest to normalna procedura,pradą jest ,że spółki mają prawo same decydować co zrobić z tą pulą akcji, mogą ją rozdysponować według własnego uznania lub przekazać do dodatkowego zapisu dla chętnych natomiast nie zgodzę się zTobą ,że trzeba mieć akcje 14.10 aby objąć nową emisję-14.10 jest wyznaczony przez walne zgromadzenie jako tzw dzień prawa poboru,natomiast zgodnie z zasadą "trzech dni roboczych" przy rozliczeniach giełdowych odcięcie pp następuje trzy dni wcześniej czyli 11.10 po zakończeniu sesji i jest to ostatni dzień kiedy można wziąść udziałw nowej emisji:) pozdrawiam
  • Re: O co chodzi z tym odcięciem Autor: ~ja [89.77.159.*]
    Skąd Wy się bierzecie: "otóż nieprawda bo akcje musicie miec 14 października ? Uczył Marcin Marcina.
  • do ja Autor: ~rey [212.95.7.*]
    Odcięcie jest jutro i ci co mieli do dzisiaj akcje będą mieć pp. Spójrz sobie w arkusz zleceń on line. Jest Czysto.Czyli jutro nowy kurs
  • Re: do ja Autor: ~ja [89.77.159.*]
    Oczywiście, że masz rację. Ja pisałem do 777, który pisał o 14 października.
  • Re: do ja i do rey Autor: ~777 [89.108.212.*]
    ja dalej jestem przy swoim że odcięcie nastąpi 14 po sesji i od piątku mamy nowy kurs
    zobaczymy pożyjemy , a co do magicznych 3 dni dotyczą dywidendy a nie odcięcia praw poboru
    pozdrawiam
  • Re: do ja i do rey Autor: ~oset [62.141.209.*]
    kolego dopiero zakończyła się emisja praw poboru na spółce boryszew,w którą nieskromnie wszedłem:) dzień poboru ustalono na 08.10 ,odcięcie nastąpiło 05.10 po zakończeniu sesji.08 10 prawa poboru pojawiłysie na moim końcie,trzy dni rozliczeniowe to nie żadna magiczna cyfra:)
  • Foneco dostał 12 mln akcji chemosa - info espi Autor: ~10 baniek za chemosa [109.243.167.*]
    Przydział Warrantów Subskrypcyjnych uprawniających do objęcia akcji serii DPodstawa prawnaArt. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresoweTreść raportu:Zarząd Spółki Chemoservis-Dwory S.A. ("Emitent", "Spółka") w odniesieniu do podjętych uchwał na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu z dnia 30 sierpnia 2010 roku w sprawie Warrantów Subskrypcyjnych i warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki, a co za tym idzie w nawiązaniu do raportu nr 81/2010 z dnia 5 października 2010 o wprowadzonych postanowieniem sądu rejestrowego zmianach w treści Statutu Spółki, podjął decyzję o przydzieleniu w drodze oferty prywatnej Warrantów Subskrypcyjnych uprawniających do objęcia akcji Serii D w ilości 59 500 000 (słownie: pięćdziesiąt dziewięć milionów pięćset tysięcy) sztuk następującym podmiotom prawnym:1. PETRO Mechanika S.A. z siedzibą w Płocku w ilości 15.666.350 (słownie: piętnaście milionów sześćset sześćdziesiąt sześć tysięcy trzysta pięćdziesiąt) sztuk2. PETRO Remont Sp. z o.o. z siedzibą w Płocku w ilości 15.666.350 (słownie: piętnaście milionów sześćset sześćdziesiąt sześć tysięcy trzysta pięćdziesiąt) sztuk3. PETRO Eltech Sp. z o.o. z siedzibą w Płocku w ilości 15.666.350 (słownie: piętnaście milionów sześćset sześćdziesiąt sześć tysięcy trzysta pięćdziesiąt) sztuk4. Fon Ecology S.A. z siedzibą w Płocku w ilości 12.500.950 (słownie: dwanaście milionów pięćset tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt) sztuk
  • Re: do ja i do rey Autor: ~777 [89.108.212.*]
    witam
    faktycznie na boryszewie dzień pp był 8 październik a 5 po sesji odcielii pp i od 6 były notowane gołe akcje bez pp- zwracam honor mieliście racje . Czyli od jutra fon eco jest notowany po 47 groszy
    pozdrawiam
  • Re: do ja i do rey Autor: ~oset [62.141.209.*]
    ludzie często błądzą,lecz niewielu potrafi przyznać się do błędu-szacunek i pozdrawiam:)
  • Re: do ja i do rey Autor: ~Pawcio [194.7.161.*]
    A jak dostane te pp to moge je sprzedac jak normalne akcje czy jakoś inaczej będą notowane?
  • Re: do ja i do rey Autor: ~oset [87.105.53.*]
    jak już będą notowane to tak jak normalne akcje
  • Re: do ja i do rey Autor: ~Pawcio [194.7.161.*]
    A kiedy to mnie wiecej bedzie , jesli juz wiadomo?
  • Re: do ja i do rey Autor: ~radeee [80.48.251.*]
    A ja moge teraz sprzedać te akcje powiedzmy z tym zyskiem od wczorajszego kursu +18% i nie stracic tych akcji poboru ktore powinny mi wplynac za 3 dni i ktore tez bede mogl sprzedac ??
  • Re: do ja i do rey Autor: ~ja [89.77.159.*]
    Jak najbardziej możesz sprzedać i nie stracisz możliwości zakupu nowych akcji.
  • Re: do ja i do rey Autor: ~gogo [10.144.2.*]
    Możesz sprzedać akcje, praw poboru nie stracisz.
  • Re: do ja i do rey Autor: ~oset [87.105.53.*]
    termin zostanie podany po zatwierdzeniu prospektu emisyjnego przez komisje nadzoru finansowego
[x]
FONECO -11,11% 0,09 2013-12-05 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.