• Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    .....Parkietu

Pozwoliłem sobie przelać ciekawe spostrzeżenie :

Przeczytałem ciekawy wątek na jednym z portali konkurujących (stockwatch.pl), uaktualniłem dane do faktycznych i takie mamy wyniki. Komentarz jest całkowicie zbędny Wink

Na podstawie www.kinomaniak.pl i box office polska i wyliczeń przychodów ze sprzedaży biletów następujących filmów:
    1.Toy Story 3
    2.Shrek Forever
    3.Jak wytresować smoka
    4.Alvin i wiewiórki 2
    5.Planeta 51
    6.Księżniczka i żaba

wychodzi co następuje :
    1. Średni przychód na film : 147 mln USD
    2. Sredni przychód w Polsce: 5,52 mln USD
    3. Średni przychód w Rosji: 15,842 mln USD
    4. Średni przychód w Niemczech : 14,294 mln USD
    5. Średni przychód w Europie (oprócz GB i krajów skandynawskich) : 69,733 mln USD
    6. Średni przychód w GB (WIelka Brytania - tak dla ciekawości): 41,531 mln USD

Wyliczając przypadające udziały spółek zależnych i odejmując obiecane w umowach udziały (Magma F./Platige Im./Eurodental) wychodzi:
    1. Rynek polski : 40% = 2,21 mln USD (średnia)
    2. Rynek rosyjski : 40% = 6,34 mln USD (średnia)
    3. Rynek niemiecki : 30% = 4,29 mln USD (średnia)
    4. Rynek europejski : 35% (oprócz GB i krajów skandynawskich) : 24,41 mln USD
    5. Rynek światowy : 35% i tu spokojny szacunek minimum 100% rynku europejskiego (w zależności, jak ‘silna’ będzie promocja/dystrybucja na te rynki).

Razem dla Virtual Vision przychód ze sprzedaży biletów, bez rynku światowego : 37,25 mln USD = ok. 110 mln PLN

Ilość akcji : 250 mln , więc przychód na akcję tylko z tego filmu : 44gr

Doliczając przychody z rynku światowego..mamy wielką pompę Laughing

• Re: Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: ~adam [83.25.218.*]
    oj chciałoby sie, ale niestety...
  • Re: Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: ~fan wizjona [188.33.16.*]
    dziwne te nasze ynwestory, za petrola bioton czy lcc pod znane nazwisko i obiecanki płacili kosmiczne kwoty a tu mini spółeczka z super perspektywami

Ilość akcji : 250 mln , więc przychód na akcję tylko z tego filmu : 44gr

...to teraz przynajmniej wiemy dlaczego skupujący 4,5 mln miał nick 444
    on juz tych akcji dawno nie ma
    nawet jeśli sprzedał to drobni tego nie kupili...
  • Re: Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: ~noisiv [77.237.3.*]
    nie bądźmy pazerni, wystarczy, że VIV połowę tego zarobi tj. 22 gr na akcję. C/Z = 15
    będzie wtedy przy cenie akcji 3.3 zł. :D

aż się wierzyć nie chce, ale pompka do 60 groszy będzie chyba jeszcze w tym roku.
    uwierz mi ze chciałbym tego, ale niestety nie wierze. Już teraz widać, że zainteresowanie spada a od jutra zaczna puszczać niecierpliwi po 11 gr. osatnio stan marazmu i spadku z 12 gr do 6 gr trwał rok, boje się ze będzie i tym razem tak samo. Zrobiono kilka podpuch na skupie po 13 i 14 gr i dalej koniec. Chyba właśnie po to aby taki 444 wyzbył się akcji i skasował 100% zysku. Obym sie mylił
  • Re: Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: ~noisiv [77.237.3.*]
    na Twoje szczęście mylisz się. Czas spadania już się skończył. Aktualnie mamy konsolidację pod szczytami, która pięknie wygląda i zwiastuje dalszą jazdę w górę. Impuls do wzrostów da zamknięcie powyżej 13 groszy. Spodziewam się, że druga fala będzie znacznie dłuższa od pierwszej...
    tylko jest jeden problem, jakoś nie widać chętnych do sprzedaży na tych poziomach

teraz zajechanie kursu nie będzie takie proste, zaczynamy uśredniać w drugą strone
  • Re: Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: ~xyz [83.24.44.*]
    Naganiasz tu a na parkiecie pod nickiem rsytner72. Daj juz sobie na wstrzymanie chlopie.
  • Re: Ciekawe wieści o VISION z .... Autor: ~endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Jeżeli to do mnie, nie piszę na parkiecie !

XYZ - jeżeli czekasz na 7gr czekaj.

Nic nie możesz mi kazać , jak i ja Tobie.

Pisał będę i nie zamierzam przestać.
    Jeżeli napiszę, a coś będzie nie zgodne z prawdą popraw i uzasadnij !

Od tego jest to forum !!!!

EP
  • Re: 3 filmy animowane NOMINOWANE Autor: endriu prawdziwy [93.181.190.*]
    Tomasz Bagiński
    źródło: AKPA
    Trzy filmy zrealizowane w studio Platige Image dostały nominacje do czternastej edycji nagród ANIMAGO 2010. Od 1997 roku otrzymują je najlepsze projekty wykorzystujące animację komputerową 3D, efekty wizualne oraz media interaktywne.

"Animowany przewodnik po polskim sukcesie" w reżyserii Rafała Wojtunika oraz "Animowana historia Polski" w reżyserii Tomka Bagińskiego będą walczyły o nagrodę w kategorii „Najlepsza wizualizacja". "Animowany przewodnik..." w atrakcyjny sposób promuje polską gospodarkę, "Animowana historia Polski" jest muzyczną impresją na temat polskiej historii. Oba filmy powstały na zamówienie Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości, na potrzeby polskiego pawilonu podczas EXPO 2010 w Szanghaju. Trzecim nominowanym tytułem jest "Grunwald.Walka 600-lecia" wyreżyserowany przez Tomka Bagińskiego. Spot, zrealizowany na potrzeby kampanii promującej obchody rocznicy bitwy pod Grunwaldem, ma szansę na nagrodę w kategorii „Najlepszej produkcji reklamowej".

Ogółem zgłoszonych zostało 1000 prac, spośród których organizatorzy przyznali nominację 55 projektom w 11 kategoriach. Nagrodzone filmy zostaną ogłoszone 28 października podczas uroczystej gali odbywającej się konferencji ANIMAGO.

Więcej informacji dotyczących ANIMAGO na stronie: www.animago.com.
  • Re: 3 filmy animowane NOMINOWANE Autor: ~mimo [83.9.107.*]
    Po takim info to dzisiaj łamiemy 15gr.
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 11:07:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.