Patrząc na ostatnie zachowanie spółki (3 miesiące) kurs spadł z 66,30 do 19,50 czyli spadek 25 %! Patrząc na ostatnie obroty to tylko niecierpliwi zamykają pozycje i myślę, że ze stratą! Spółka dość stabilna z rozsądnym zarządem! Nie przemawia nic za dalszymi spadkami a patrząc na wykresy z ostatnich 3 lat lubi szybkie z zdecydowane wzrosty w krótkim czasie! Jak dojdzie do wzrostów to dojdzie do okolic 58-59 zł! Rozsądzcie sami
NIepotrzebnie czekałem do dywidendy, nic ona nie dała, ze stratą spuściłem czem prędzej po 55.xx i wymieniłem na optimus, wtedy średnio po 2,10. Źle zrobiłem że byłem niecierpliwy?
Niestety z dobrej spółki robi sie powoli dziadostwo.
Orlen roboty nie chce dać bo znajduja sie wykonawcy taniej wykonujący remonty.
Może cos spadnie od mamusi?
Porównując wskazniki finansowe matki MSW I MOSTOSTALU PŁOCK widzimy jak
bardzo inwestorzy są zdeterminowani w wyprzedazy tej ostatniej pomimo o klasę lepszych wskazników no cóż trzeba uzbroić się w cierpliwosc a w miarę posiadanych
środków odbierac od zdesperowanych i czekac na wyniki II półrocza .
Jak widać wskaźniki giełdowe spółki coraz atrakcyjniejsze.Obroty ostatnio jakby coraz większe czyli publika czuje bliskie dno.Jeszcze tylko mała październikowa ogólnogiełdowa panika i to bedzie ten czas.44 albo i deko niżej.
Przyznam się że ta spółka mnie zaskoczyła, niewiele wiem na temat giełdy. Wszedłem pod dywidendę i sprzedałem na górce. Kupiłem po spadku za ok 55 bylem przekonany że pozostanie mniej więcej na tym poziomie. A tu taka niespodzianka :) Giełda jest bardzo ciekawa:)