• Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~andrzej [80.94.100.*]
    Dlaczego Wiceprezes i Czlonek Zarzadu Spolki sprzedali swoje akcje???

Czyzby stracili wiare, ze niebawem cena urosnie do 30PLN, a nawet 100PLN???
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~pomyśl [79.162.112.*]
    Dlaczego miałaby tyle urosnąc? Pogięło cię?
    Chyba wzrost z 4 zeta na 15 jest wystarczającym powodem, żeby zarząd realizował zyski, no nie?
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~kik [91.94.101.*]
    Bez obrazy andrzeju, ale kiedy mają sprzedawac? Jak spadnie na 10 złotych? Przecież Zarząd też chce zarobic na tym balonie i opycha setki tysięcy akcji.
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~andrzej [80.94.100.*]
    Cos mi tu nie pasuje! Od kilku miesiecy obserwowalem szalenstwo zakupowe na MWTrade i wedlug wiekszosci inwestorow, wypowiadajacych sie na forum, papier jest rzekomo "bardzo mocny" i wkrotce urosnie do 30PLN, a nawet 100PLN.

Tym bardziej jest to dla mnie niejasne, ze osoby dobrze poinformowane, a do takich niewatpliwie naleza Wiceprezes i Czlonek Zarzadu firmy, postanowily sie pozbyc swoich akcji po cenie 17PLN.

Przeciez nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie sprzedawal po 17, jak moze wkrotce sprzedac po 30???

Nie ma to dla mnie zadnego sensu.
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~olestra [83.26.42.*]
    a moze sprzedali po to aby taniej dokupic, info poszlo zrobila sie korekta co mniej nerwowi tez puscili papier , ale zobaczcie ze jednoczesnie podpisywane sa nowe umowy, zaraz b.dobre wyniki za 3Q a wiec ? ...to tylko takie luzne przemyslenia , ja dokupuje
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~Dziki Ryj [78.8.42.*]
    Zarzad sprzedaje poniewaz wie cos czego wy nie wiecie . Z powazaniem niedoinformowany D R .
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~jeszcze się zdziwisz [88.199.150.*]
    Akcje zostały sprzedane transakcją pakietową poza systemem notowań ciągłych na Giełdzie Papierów Wartościowych w dniu 30 września 2010 roku. Gdyby Zarząd MWT puścił akcje jak Zarząd CIA to bym się wystraszył, ale skoro zrobił to pakietem nie widzę problemu. Ktoś zapłacił za nie 1.370.880 zł , kogo stać na taki wydatek? Ja nie mam wątpliwości, że jakiś Fund. A obecna korekta jest zjawiskiem naturalnym po takich wzrostach. Gdyby fund chciał skupić normalnie tyle akcji to miałby dużo wyższą średnią, a Zarząd też chce zarobić, oddawali kiedyś po 6,25 zł i też mieli zysk.
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~niezła dupeczka [83.238.32.*]
    masz rację re szkoda że nie mogę cię zobaczyć myślą że jesteś bardzo mądry i pewnie zaganiacz też masz niezłego pozdrawjam
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: sle [178.183.225.*]
    A co w tym dziwnego, ze jak ktoś dostanie akcje motywacyjne to je sprzeda?   Akcje motywacyjne są przyznawane w MWT po realizacji działań zapewniających wzrost wartości spółki. Takie działania miały miejsce w 2009r wiec zgodnie z programem motywacyjnym akcje zostały przydzielone. Jeśli osoby, które dostały akcje motywacyjne sprzedały je to znaczy, że wartość spółki znów wzrośnie i zaraz zostaną przydzielone kolejne akcje motywacyjne.
    Krótko mówiąc jak ktoś dobrze pracuje to dostaje premię, nieozusowaną;-). 
    A jeśli ktoś kupił akcje w takiej ilości to nie po to by zamrażać pieniądze ale je pomnażać.
    PS. Ponieważ: MWT zna rynek (kilka lat działalności), ma zaplecze finansowe (Getin), a potrzeby rynku są olbrzymie (na dziś przynajmniej 10mld długów szpitali i 20 mld potrzebne na infrastrukturę), nie ma co ulegać emocjom, spadnie czy wzrośnie; tylko spokojnie czekać. Tym bardziej, ze w obrocie średnio jest ponieżej 1% akcji!!!. Moim zdaniem spółka skazana jest na sukces! Ale każdy niech sądzi według własnej oceny.
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~cam222 [82.16.200.*]
    pewnie masz racje w dluzszej perspektywie kurs napewo odbije,tyle ze nie którzy inwestuja krotko terminowo,zreszta ja tez,miejmy nadzieje ze jutro trend sie zmieni i wszystkim poprawi sie nastroj
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: oilman [83.11.106.*]
    Zarzad dobrze wie, ze trzeba sprzedawac akcje i sprzedaje!

Niebawem nastepne infa, ze ktos z Zarzadu pozbyl sie swoich akcji!
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~KK [95.41.161.*]
    Sprzedaje, by kupić akcje Partex. ;-)
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~bauer [*]
    a może te akcje skupuje od zarządu nadal Geting?
    a może zrobią na mwt tak, jak było na TUEuropa, że akcji w wolnym obrocie prawie wcale nie było i trzeba bylo zrobić dodruk aby upłynnić ciut kurs?
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: oilman [83.25.128.*]
    Zarzad wiedzial, kiedy sprzedac akcje.

Doszli do wniosku, ze w obecnym czasie wiecej nie da sie zarobic na tych akcjach, wiec sprzedali.

Tak to wedlug mnie wyglada.
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~CANDYMAN [178.73.63.*]
    CI CO BRALI PO 20 NIGDY PRZENIGDY NIE DOROBIĄ STRAT NA TYM ŚCIERWIE , ZNÓW LESIO KOLESIO WAS NABRAŁ HAHAHAHAHAHAH
  • Re: Zarzad Sprzedaje Akcje!!! Autor: ~leszcz [83.25.98.*]
    Niebawem nastepne infa, ze ktos z Zarzadu sprzedal akcje!

Niestety!
[x]
MWTRADE -1,17% 3,38 2025-11-12 11:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.