1.Uchwała o podwyższeniu kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii C została podjęta przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki w dniu 15 września 2010 r. 2.Kapitał zakładowy ma być podwyższony o kwotę 1.450.000 (jeden milion czterysta pięćdziesiąt tysięcy) złotych. 3.Prawu poboru podlega 14.500.000 (czternaście milionów pięćset tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii C o wartości nominalnej równej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda. 4.Cena emisji jednej akcji serii C wynosi 0,10 zł (dziesięć groszy) za każdą akcję i jest równa ich wartości nominalnej. 5.Prawo poboru przysługuje dotychczasowym akcjonariuszom Spółki proporcjonalnie do liczby posiadanych przez nich akcji Spółki serii A i B o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) każda, w taki sposób, że na każdą posiadaną akcję Spółki serii A lub B przypadać będzie do objęcia 1 (jedna) nowa akcja serii C. 6.Zapisy na akcje serii C będą przyjmowane od 2 do 12 listopada 2010 r. w domach maklerskich prowadzących rachunki papierów wartościowych, na których są zarejestrowane prawa poboru, lub w domach maklerskich wskazanych przez depozytariuszy, jeśli prawa poboru są zarejestrowane na rachunkach papierów wartościowych prowadzonych przez depozytariuszy. 7.Akcjonariusz, któremu przysługuje prawo poboru z tytułu posiadania przez niego akcji w dniu ustalenia prawa poboru (14 października 2010 r.), może w terminie przyjmowania zapisów dokonać jednocześnie dodatkowego zapisu na akcje w liczbie nie większej niż 14.500.000, w razie niewykonania prawa poboru przez pozostałych akcjonariuszy. 8.Wpłaty na akcje serii C powinny być dokonywane gotówką w wysokości 0,10 zł (dziesięć groszy) za każdą akcję wraz ze złożeniem zapisu. 9.Niezłożenie zapisu lub niedokonanie wpłaty na akcje serii C w terminie przyjmowania zapisów skutkować będzie wygaśnięciem prawa poboru, przy czym dokonanie wpłaty jedynie w części będzie podstawą przydziału akcji w liczbie odpowiadającej wniesionej opłacie. 10.Zapisujący się na akcje przestają być związani zapisem, jeśli emisja akcji serii C nie zostanie zgłoszona do zarejestrowania do dnia 31 stycznia 2011 r. 11.Informacja o przydziale akcji serii C zostanie podana przez Spółkę nie później niż do dnia 23 listopada 2010r.
Jak na razie na ATS ci co mają pp są sporo do przodu. Teoretycznie ale jednak.Zanim foneco nie zarobi na ATS to ci co mieli pp też nie stracą,czyli trzeba być czujnym. A foneco dopiero w od stycznia,albo lutego zacznie frunąć na kilka,albo nawet kilkanaście zł. Póki co to składanie inwestcji do kupy
Żeby szło na kilka złotych to firma musi mieć dochody a nie taka tandeta jak tutaj.Co oni mają?? G...... mają to z czego ma to urosnąć?? To jest kolejna spółka czysto spekulacyjna Patrona
dany,ty jesteś głupi,czy udajesz głupiego? Albo nic nie wiesz o tej spółce. Że jest spekulacyjna to fakt i wahania są spore. Ale ty twierdzisz że gówno ma? Przeczytaj sobie ich stronkę.Na dodatek zyski z inwestycji liczone w milionach zł między innymi k-protos,maksimus,ATS i bóg wie co jeszcze. Dla kursu pozytywne infa to też skup akcji,obejmowanie akcji foneco przez inne spółki,instytucje,lockupy do 2012. Po tych zwałach jednak może teraz pędzić w górę.
Człowieku ty masz nasrane.Czytasz to co mają na stronie i uwazasz ze tak jest??? Fakt pisza ze mają elektrownie wodne cudowne wspaniałe ale ja widziałem to i to jest stary młyn,tak bym to nazwał.Więc nie piep........ mi tu za przeproszeniem.Ja też moge na swojej stronie napisać co chce i też w to uwierzysz?? Śmieszne.CZłowieku akcje wypuszcza po to żeby mógł je sprzedac sam Patro i pomyśl jaki wtedy będzie kurs.Lockupy hehe a skąd poszło tyle akcji przez co zaniżyło kurs zastanowiłeś sie
słszałeś może o spekulacyjnym zaniżaniu kursu nie wyprzedając akcji ze spółdzielni zaniżajacej kurs? Strasznie upierasz się przy swojej teorii i nie wykazujesz elastczności. Zauważyłeś może mimochodem informację dzisiejszą? Nadal twierdzisz że spółka jest pasywna i ma same straty? A to tylko jedna z wielu z pozytywnych informacji. Myślisz że kurs ciągle będzie spadał? Obserwowałeś wogóle w jaki sposób był osuwany kurs do tych poziomów? Eh zresztą myśl i pisz sobie co chcesz. Nara
Słuchaj ja też bym chciał żeby ta spółka była powyżej 2 zł.Mam do chuja jej papierów i mi tez by mnie miło zaskoczyła ale fakt jest faktem.Ta spółka to śmieć