• MAGNIFICO -CZYTAĆ UWAŻNIE !!!!! Autor: ~pazdzioh z parkietu [192.168.2.*]
    TO SĄ DANE LIBERTY GROUP

Wskaźniki Wartość
    Liczba zarejestrowanych akcji 5 000 000
    Wartość rynkowa (mln zł) 4.40
    Wartość księgowa* (mln zł) 0.94
    Wskaźnik cena / wartość księgowa* 4.68
    Wskaźnik cena / zysk* [color=red][b]23.30[/b][/color]
    Stopa dywidendy (%) 2.30

A MAGNIFICO?

Prognoza przychodów i zysków na lata 2010 -2011 (w tys. zł), odpowiednio:
    2010 r. - 4.200 zysk 378
    2011 r. - 5.040 zysk 554

czyli w tym roku to 10gr/akcji :arrow: czyli na tle liberty, kurs akji powinien wynosić 2,30 ale to tylko teoria.
    W przyszłym roku 15gr/akcje to w odniesieniu do liberty = 3,45 (wg wskaźnika c/z = 23)
    Do tego może dojść efekt synegrii w momencie fuzji o której gdzieś tam plotkuje się (W Investments Limited jest udziałowcem obu spółek).
    Patrząc teraz na niedowartościowanie w stosunku do liberty mam pytanie.
    Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości co do tego że będą walić teraz akurat akjami w rynek? No chyba że parę sztuk przed świętami żeby na karpia było. POZDRO I ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
  • Re: MAGNIFICO -CZYTAĆ UWAŻNIE !!!!! Autor: ~luciano [83.3.128.*]
    http://bankier.tv/montoya-z-magnifico-mamy-swoj-wlasny-pomysl-7407.html
  • Re: MAGNIFICO -CZYTAĆ UWAŻNIE !!!!! Autor: ~MrPawlos [83.24.52.*]
    Przecież jasne jest , że spółka jest niezwykle rozwojowa i znana na rynku PR.
    Wystarczy spojrzeć z kim współpracowała czy współpracuje.
    Jeżeli współpracują z nią w tak ważnym zakresie firmy znane to chyba coś potrafią Pomagają przez wizerunek promować lub utrzymywać na wysokim poziomie markę to sami o sobie zapomnieć nie mogą.
    Pamiętajmy na giełdzie kupujemy przyszłość choć tu może nie do końca bo ryzyko inwestycji w tę spółkę do prawdopodobieństwa straty jest równe 1/100.
    Pisałem, piszę a podejrzewany jestem o nagonkę.

• Daj spokój VEDIA zaprasza jutro odjazd 38mln kontrakty Autor: ~jk [83.21.23.*]
    Wszyscy już wiedzą VEDIA ma kontrakty na 33 plus 5 mln złotych=38mln
    Autor | ~Jarek.K [83.21.23.*] 2010-10-07 21:41
    Zobacz wątki dotyczące Vedia
    Zobacz profil Vedia
    z Analizy Technicznej

RELATIVE VOLATILITY INDEX (RVI) przebity od dołu poziom 50 dzisiaj dokładnie 50,32
    w połączeniu z wykresem MACD pokazuje trend wzrostowy na walorze do 1,22-1,27 w szybkim terminie
    do tego Wskaźnik Acceleration (ACC) przebija poziom zero wskazując jednoznacznie wzrosty
    takie moje mniemania , a MAGNIFICO miałem wyleszczyłem na 1,6 i wrócę za miesiąc dwa trzy, ale po 1,0 może 0,90
    jest tyle firm ....np POLTRONIC 3MLN PAPIERA A LOCK-UP na 2,7mln do 21 czerwca 2011 to przeczytajcie uważnie a nie paździocha
  • Re: Daj spokój VEDIA zaprasza jutro odjazd 38mln kontrakty Autor: slawek_wr [89.174.230.*]
    Paździoh dopisz jeszcze do twoich cyferek, że

wartość księgowa firmy to 0,3 mln zł, a wy ją wyceniacie ( kapitalizacja po 1,2 zł) na 4,5 mln zl.

Nieźle !!!! Brawo !!!!!!!!!!!!!! Duży potencjał wzrostu widać.

Najlepiej będzie jak firma warta księgowo 0,3 mln zł, bez oszałamiających zysków warta będzie co najmniej 6 mln zł.
    Jak szaleć to szaleć.
  • Re: MAGNIFICO -CZYTAĆ UWAŻNIE !!!!! Autor: ~260 [109.197.40.*]
    Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 8/2010
    data dodania 2010-11-09 10:30:25
    spółka MAGNIFICO SPÓŁKA AKCYJNA
    Umowa z Bosch Sp. z o.o.
    Zarząd magnifiCo S.A. informuje, że w dniu wczorajszym, tj. 8 listopada br. wpłynęła do spółki umowa podpisana przez drugą stronę, jaką Emitent zawarł ze spółką Robert Bosch Sp. z o.o. Przedmiotem niniejszej umowy jest przygotowanie i nadzór nad całością kampanii promocyjnej wybranych produktów marki Bosch.

Wartość zawartego kontraktu wynosi 232 715 zł i przekracza 10% wartości kapitałów własnych Emitenta, przez co kontrakt ma charakter umowy znaczącej.

Podstawa prawna:
    § 3 ust. 2 pkt. 2) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:

* Karolina Siudyła-Koc - Prezes Zarządu
[x]
MAGNIFICO 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.