Wskaźniki Wartość
Liczba zarejestrowanych akcji 5 000 000
Wartość rynkowa (mln zł) 4.40
Wartość księgowa* (mln zł) 0.94
Wskaźnik cena / wartość księgowa* 4.68
Wskaźnik cena / zysk* [color=red][b]23.30[/b][/color]
Stopa dywidendy (%) 2.30
A MAGNIFICO?
Prognoza przychodów i zysków na lata 2010 -2011 (w tys. zł), odpowiednio:
2010 r. - 4.200 zysk 378
2011 r. - 5.040 zysk 554
czyli w tym roku to 10gr/akcji :arrow: czyli na tle liberty, kurs akji powinien wynosić 2,30 ale to tylko teoria.
W przyszłym roku 15gr/akcje to w odniesieniu do liberty = 3,45 (wg wskaźnika c/z = 23)
Do tego może dojść efekt synegrii w momencie fuzji o której gdzieś tam plotkuje się (W Investments Limited jest udziałowcem obu spółek).
Patrząc teraz na niedowartościowanie w stosunku do liberty mam pytanie.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości co do tego że będą walić teraz akurat akjami w rynek? No chyba że parę sztuk przed świętami żeby na karpia było. POZDRO I ZAPRASZAM DO DYSKUSJI
Przecież jasne jest , że spółka jest niezwykle rozwojowa i znana na rynku PR.
Wystarczy spojrzeć z kim współpracowała czy współpracuje.
Jeżeli współpracują z nią w tak ważnym zakresie firmy znane to chyba coś potrafią Pomagają przez wizerunek promować lub utrzymywać na wysokim poziomie markę to sami o sobie zapomnieć nie mogą.
Pamiętajmy na giełdzie kupujemy przyszłość choć tu może nie do końca bo ryzyko inwestycji w tę spółkę do prawdopodobieństwa straty jest równe 1/100.
Pisałem, piszę a podejrzewany jestem o nagonkę.
Wszyscy już wiedzą VEDIA ma kontrakty na 33 plus 5 mln złotych=38mln
Autor | ~Jarek.K [83.21.23.*] 2010-10-07 21:41
Zobacz wątki dotyczące Vedia
Zobacz profil Vedia
z Analizy Technicznej
RELATIVE VOLATILITY INDEX (RVI) przebity od dołu poziom 50 dzisiaj dokładnie 50,32
w połączeniu z wykresem MACD pokazuje trend wzrostowy na walorze do 1,22-1,27 w szybkim terminie
do tego Wskaźnik Acceleration (ACC) przebija poziom zero wskazując jednoznacznie wzrosty
takie moje mniemania , a MAGNIFICO miałem wyleszczyłem na 1,6 i wrócę za miesiąc dwa trzy, ale po 1,0 może 0,90
jest tyle firm ....np POLTRONIC 3MLN PAPIERA A LOCK-UP na 2,7mln do 21 czerwca 2011 to przeczytajcie uważnie a nie paździocha
Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 8/2010
data dodania 2010-11-09 10:30:25
spółka MAGNIFICO SPÓŁKA AKCYJNA
Umowa z Bosch Sp. z o.o.
Zarząd magnifiCo S.A. informuje, że w dniu wczorajszym, tj. 8 listopada br. wpłynęła do spółki umowa podpisana przez drugą stronę, jaką Emitent zawarł ze spółką Robert Bosch Sp. z o.o. Przedmiotem niniejszej umowy jest przygotowanie i nadzór nad całością kampanii promocyjnej wybranych produktów marki Bosch.
Wartość zawartego kontraktu wynosi 232 715 zł i przekracza 10% wartości kapitałów własnych Emitenta, przez co kontrakt ma charakter umowy znaczącej.
Podstawa prawna:
§ 3 ust. 2 pkt. 2) Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".