07.10. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 29/2010
Syndyk Masy Upadłości Techmex SA w upadłości likwidacyjnej zawiadamia, że w dniu 6 października 2010 powziął informację, iż dnia 5 października 2010 Zarząd Upadłego złożył do Sądu Okręgowego w Bielsku-Białej wniosek o dopuszczenie dodatkowych dowodów w sprawie o syg. akt: V Gz 51/10 w przedmiocie ogłoszenia upadłości likwidacyjnej Techmex S.A. i zobowiązanie biegłego do uwzględnienia ich przy sporządzaniu opinii zleconej na potrzeby toczącego się postępowania.
kom espi amp/
ja tam myśle (przeczuwam) ze bedzie dobrze 4 zł bardzo mozliwe mam jeszcze igroup tez mysle ze dobrze bedzie:P jestem optymisto ale takim lzej:::PP bedzie ok poczekam 2 miesiace i bedziemy liczyc $$$$$$$$
no zebrali kwity potwierdzające pewnie że czyszczac spółkę z przerzucania pudeł na samym gisie spólka jest w stanie zarabiac krocie to widac po srawozdaniach. Do tego spółka ma strategiczne dla Państwa mapy wiec nie moze to wpaść w łapy jakies tam
Ogólnie na walorze panuje pesymizm... A wiadomo ,że jak wszyscy sprzedają, to warto zakupić
INFO które się ukazało wróży scenariusz jak na monnari
Wzrost o 500% jest wielce prawdopodobny...
Zresztą z takim zarządem jaki ma obecnie Techmex,to nie jest nic zaskakującego,że się wybroni z upadłości
to ze bedzie pozytywny scenariusz to pewne. tylko jest problem gry na zwłoke. bo mafiozo nie zebral papieru do konca . musi od leszczy zebrac. wiec zlozeniewniosku spowoduje kolejne przedluzenie sprawy. stad tez przedlzuenie terminu splaty przez paszynskich na rzecz karenu do konca roku. musza ograbic do cna drobnych
Biegły przesunął termin wydania opinii do 12 października. Tak więc dzisiaj sąd nie pedejmie decyzji. Widzę, że straszny paraliż na walorze, tak jakby się niezdecydowani obawiali jakiś decyzji dzisiaj)
a gdzie można przeczytac to info? bo zastanawiam sie czy to nie wrozenie z fusów nad tą datą bo tak na prawdę chyba nikt tego nie wie tylko sąd i może to byc jutro a moze za miesiąc.
Mnie się wydaje, że będą chcieli uratować Techmexa poprzez wprowadzenie zarządu przymusowego. W końcu mają specjalistę od tego typu działań w RN. Sąd się zgodzi na takie rozwiązanie i Techmex znów zacznie pracować i spłacać wierzytelności rozłożone w czasie, aż wyjdzie na prostą. Pewnie nawet bez większego inwestora jest to możliwe, patrząc na to jaki spółka ma potencjał.
Dnia 2010-10-08 o godz. 08:59 ~t.ziuber napisał(a):
> Ogólnie na walorze panuje pesymizm... A wiadomo ,że jak
> wszyscy sprzedają, to warto zakupić
INFO które się ukazało
> wróży scenariusz jak na monnari
Wzrost o 500% jest wielce
> prawdopodobny...
Zresztą z takim zarządem jaki ma obecnie
> Techmex,to nie jest nic zaskakującego,że się wybroni z
> upadłości
z uszanowaniem
Z uszanowaniem Mr t.ziuber, ale naganiacie niestety. Równie prawdopodobny jak wzrost o 500% jest spadek o 500% ale o tym już nie piszecie... a szkoda bo inteligentny z Pana człowiek i lubię czytać co ma Pan do powiedzenia
Dnia 2010-10-08 o godz. 10:16 ~marcin napisał(a):
> Dnia 2010-10-08 o godz. 08:59 ~t.ziuber napisał(a):
> > Ogólnie na walorze panuje pesymizm... A wiadomo
> ,że jak
> wszyscy sprzedają, to warto zakupić
INFO
> które się ukazało
> wróży scenariusz jak na monnari
> Wzrost o 500% jest wielce
> prawdopodobny...
> Zresztą z takim zarządem jaki ma obecnie
>
> Techmex,to nie jest nic zaskakującego,że się wybroni z
> > upadłości
z uszanowaniem
Z uszanowaniem Mr
> t.ziuber, ale naganiacie niestety. Równie prawdopodobny jak
> wzrost o 500% jest spadek o 500% ale o tym już nie
> piszecie... a szkoda bo inteligentny z Pana człowiek i
> lubię czytać co ma Pan do powiedzenia
Po pierwsze to jest giełda i wszystko się może zdarzyć nawet, jak coś będzie oczywiste to walor może zrobić to co "gruby rynek" będzie chciał.
Po drugie 500% spadku to nie możliwe, bo po -8zł nie będzie bo tego to nikt nie potrafi.
I wreszcie najważniejsze trzecie. Inwestor jest z Zach. Europy - nie wiem z jakim potencjałem ale jest, tylko potrzebny ten pieprz...ny układ.
Pozdrawiam
wzrost o 500% jak najbardziej mozliwy! ale juz spadek o 500% NIE!!,
bo jak cos moze spasc o 500% chyba opuscil kolega podstawy matematyki!!
stracic to ty mozesz najwyzej 100% ulokowanego kapitalu ale to juz nierealne!!!
wiec nie pisz bzdur prosze i przeanalizuj te podstawy matematyki, bo jeszcze kiedys pewnie sie przydadza..
Dnia 2010-10-08 o godz. 10:40 ~rafar napisał(a):
> wzrost o 500% jak najbardziej mozliwy! ale juz spadek o
> 500% NIE!!,
bo jak cos moze spasc o 500% chyba opuscil
> kolega podstawy matematyki!!
stracic to ty mozesz najwyzej
> 100% ulokowanego kapitalu ale to juz nierealne!!!
wiec nie
> pisz bzdur prosze i przeanalizuj te podstawy matematyki, bo
> jeszcze kiedys pewnie sie przydadza..
Dobra odpowiedź;)
Tak czy inaczej będzie na plus, pytanie tylko ile zarobimy???
Pozdrawiam i życzę cierpliwości;)
Hehe faktycznie się zapędziłem ;) nie o 500% ale do 1/5 aktualnej wartości może jak najbardziej spaść po kiepskim info. Może matematykiem wybitnym nie jestem, ale pieniążki liczę nie najgorzej...
Otóż nie drogi są dwie... nawet mi sie zrymowalo :)
po kiepskim info nie spadnie o 1/5 bo albo urosnie o pareset jak bedzie uklad albo spadnie o 100 jak bedzie likwidacja ;)