• zmiany na rok 2011 Autor: elzbieta75 [83.31.5.*]
    mam 35 lat, jestem matką samotnie wychowującą dziecko, zamierzam skorzystać z programu"Rodzina na Swoim" na zakup domu mieszkalnego ale w pierwszym półroczu przyszłego roku( 2011).Czy mój wiek w przyszłym roku może być przeszkodą by zaciągnąć ten preferencyjny kredyt?
  • Re: zmiany na rok 2011 Autor: bogus [83.3.9.*]
    Dzień dobry. Planowane są zmiany, które wprowadzą limit wieku 35 lat dla kredytobiorców chcących skorzystać z programu RnS. Zasady miałyby wejśćw życie właśnie w 2011 roku. W przypadku, gdy Pani chce skorzystać z programu proponowałbym rozważyć przyspieszenie zakupu. Pozdrawiam
  • Re: zmiany na rok 2011 Autor: rafalgajewski1 [89.76.18.*]
    Dnia 2010-10-08 o godz. 09:17 bogus napisał(a):
    > Dzień dobry. Planowane są zmiany, które wprowadzą limit
    > wieku 35 lat dla kredytobiorców chcących skorzystać z
    > programu RnS. Zasady miałyby wejśćw życie właśnie w 2011
    > roku. W przypadku, gdy Pani chce skorzystać z programu
    > proponowałbym rozważyć przyspieszenie zakupu. Pozdrawiam

Witam,

a czy już wiadomo kiedy wejdą w życie zmiany w programie Rodzina na Swoim? Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej informacji, są przypuszczenia że na początku kwietnia, czytałem też że możliwe że dopiero w sesji jesiennej. Czy orientuje Pan się w dacie wprowadzenia zmian?

pozdrawiam
  • Re: zmiany na rok 2011 Autor: bogus [62.89.81.*]
    dzień dobry, w tej chwili projekt zmian jest w Sejmie. Najwcześniej w życie zmiany mogłyby wejść już w marcu, ale prawdopodobnie proces leislacyjny ulegnie przedłużeniu, stąd najbardziej prawdopodbny jest początek kolejnego kwartału. Pozdrawiam