Dlaczego konstrukcja oferty była tak dobrana, że preferuje tylko inwestorów indywidualnych, nie dając szans instytucjonalnym (mały free float)?
Zgadzamy się ze stwierdzeniem, że z uwagi na niski free float zainteresowanie instytucji naszą emisją była znikome. Ale proszę wziąć pod uwagę, że wielkość oferty odpowiadała naszym potrzebom finansowym. Nasze plany inwestycyjne wymagają zaangażowania dodatkowych środków w kwocie nie większej niż 1,3 mln PLN, w związku z tym emisja była tak niewielka. Jeśli istniałyby potrzeby pozyskania wyższego kapitału na pewno emisja, jej konstrukcja i free float byłyby inne.
15:16 Do jakiej branży porównywać Analizy Online? Do TFI czy do dostarczycieli informacji?
W dniu dzisiejszym prowadzimy działalność, której przychody pochodzą głównie z dostawy danych, dostawy narzędzi oraz szkoleń dotyczących szeroko rozumianego rynku zbiorowego inwestowania (fundusze inwestycyjne, fundusze ubezpieczeniowe, emerytalne). W naszych planach, po uzyskaniu zezwolenia Komisji Nadzoru Finansowego jest rozwój firmy zarządzającej aktywami (nie mylić z Towarzystwem Funduszy Inwestycyjnych). W zależności od osiągniętej skali działania nowego podmiotu, zaliczanie naszej spółki do segmentu podmiotów zarządzających aktywami może być w przyszłości uzasadnione.
nie ma takiej opcji info z KNFspwooduje że będzie wisiało przez tydzień takze dawaj te 15,5 i apkuję po same pachy
po 15 to i ja wezmę-)bo niżej już nie będzie. oczywiście te 15 zł to tylko i wyłacznie mój wymysł nie poparty żadnymi faktami . ale na NC najczęsciej tak było , że na wejście rakieta w kosmos , potem szybki spadek na minimum , kiszonka i ponowny start w kosmos. więc ja mam zamiar zabrać się w kosmos ale już na ten właściwy lot a nie na testy.pozdrawiam