• NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [87.96.126.*]
    bo sie zestarzejemy i tyle bedzie...
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [87.96.126.*]
    na dobre rzeczy warto poczekac:(((( 3 osoby na krzyz na watku nawet kto poniuchac nie ma ... tak zawsze ktos cos wyweszy ciekawego....
    gdyby tak z 20 % uroslo a potem nawet spadlo to wyszloby nam to na zdrowie chyba - akcjonariat sie wymienilby troche a i reklama bylaby bo ludziska zauwazyliby ze takie cos jest na gieldzie ... trzeba bedzie czekac na wyniki za III kwartal
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ninjaa [95.160.219.*]
    Tu nie ma co węszyć bo nie ma czego :P
    kochany ninja co sie dziej czemu nas tak gnoja...? jakich spodziewasz sie wynikow po III kwartale?
    nie mam pojecia czego można sie spodziewać....jestem w stanie niewiedzy... patrze na boryszewa i wale sie po łbie. Cała hossa mnie minie...
    boryszew to byla okazja teraz to przynajmniej dla mnie za pozno juz ........
    Nie tyle okazja co byłem w posiadaniu tamtych akcji jeszcze przed pierwszym prawem do ich nabycia.. Sprzedałem je dla tej spółki wierząc w rozwój IT na rynku rodzimym.

PS: kiedy wyniki za IIIQ
    przed pierwszym prawem czyli przed mega wzrostami... ? a ntt III kwartal 15.11.2010 ciekawe ile osob wie ze ntt wogole jest na gieldzie...
    tak przed mega wzrostami :P
    czasami tak jest ... ;p tez sie przymierzalem i zostalem na peronie to boli ale trudno... miejmy nadzieje ze tutaj w koncu tez wystrzeli z tego kosmicznego podka
    Złóżmy się na danine może będzie zysk!
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [87.96.64.*]
    chcesz mi ninja powiedziec ze po daninie cos by wyrzeźbili z tych przychodow?:) prawdziwy artysta tylko ja nie wiem czy jestem az tak uduchowiony co do sztuki ale w razie czego jednym slowem jestm za.
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [87.96.64.*]
    Ten artykul jest STARY chodz mi o to ze teraz to jesli to wszystko zatrybi to bedzie spijanie smietanki? co myslisz ninja?

http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/ntt;zaczal;budowe;centrum;serwisowego,75,0,368971.html

Producent komputerów NTT System, rozpoczął w miejscowości Zakręt pod Warszawą budowę obiektu, w którym docelowo znajdzie się nowe centrum serwisowe spółki.

Jeszcze w 2008 r. ma ruszyć budowa centrum logistycznego w Duchnowie. Wartość obu inwestycji to ponad 30 mln zł. Dzięki rozbudowie infrastruktury i nowym rozwiązaniom logistycznym, NTT System będzie mogło wytwarzać ponad milion komputerów rocznie.

NTT System na początku września otrzymał decyzję dotyczącą zatwierdzenia projektu i pozwolenia na budowę nowego obiektu produkcyjno-magazynowego w miejscowości Zakręt. Spółka podpisała już umowę z generalnym wykonawcą prac. Koszt robót budowlanych wyniesie 4,6 mln zł. W nowopowstającym budynku znajdzie się centrum serwisowe oraz magazyny podzespołów. Maksymalny termin zakończenia inwestycji ustalono na 12 miesięcy.
    Nowy Nissan Juke
    Możesz cieszyć się nim pierwszy!
    www.nissan.pl/juke
    BGŻ - Pożyczka tu i teraz
    Z myślą o naszych Klientach, formalności ograniczyliśmy do minimum!
    Reklamy BusinessClick
    200 ofert kredytowych. Bezpłatne porównanie.
    Kredyt do 110% wartości nieruchomości, do 50 lat oraz szeroki wybór walut.
    Reklama

NTT System, tak jak planowano, przeniesie magazyny, logistykę i spedycję do Duchnowa. Produkcja pozostanie na swoim dotychczasowym miejscu, czyli w istniejącym zakładzie, który dzięki uwolnieniu przestrzeni magazynowych, po adaptacji będzie mógł pomieścić nowe linie montażowe do produkcji komputerów.

- W ten sposób znacząco zwiększy się nasz potencjał produkcyjny, a nowe linie technologiczne umożliwią wielopłaszczyznowy montaż różnych rodzajów komputerów i elektroniki użytkowej, co przełoży się na redukcję kosztów jednostkowych wytwarzanego sprzętu - powiedział cytowany w komunikacie Tadeusz Kurek, prezes spółki.

Nowa linia technologiczna wraz z adaptacją dotychczasowych pomieszczeń produkcyjno-magazynowych będzie kosztować NTT System 7 mln zł. Odbywać się na niej będzie montaż komputerów stacjonarnych, laptopów, serwerów, terminali oraz elektroniki użytkowej (między innymi: odtwarzaczy MP3, telefonów komórkowych, palmtopów).

Spółka planuje jeszcze w 2008 r. rozpocząć prace związane z budową centrum logistycznego. Całkowity koszt inwestycji wyniesie ok. 20 mln zł. Uruchomienie centrum ma zredukować koszty obsługi zakupu podzespołów, obniżyć zapotrzebowanie spółki na kapitał obrotowy oraz wyeliminować ryzyko związane ze spadkiem cen podzespołów.

- Reorganizacja zakładu produkcyjnego, wybudowanie centrum logistycznego i centrum serwisowego w bezpośrednim sąsiedztwie spowoduje znaczne obniżenie kosztów własnych i da spółce dużo lepsze możliwości zarządzania całą infrastrukturą - powiedział Kurek.
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~mury [95.49.107.*]
    to powinien być tzw wzrost
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [87.96.27.*]
    powinien na razie to kosmiczny spodek mamy...
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [87.96.27.*]
    kur... gdyby nie to ze jestem na bezrobociu to by mi sie tak nie nuidzilo... tak to jest
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~mury [95.49.46.*]
    najpierw napisałem że powinna być tzw erekcja, no ale mi nie przyjeli, więc zmieniłem na wzrost -ot dlatego
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~czaruś [91.94.253.*]
    erekcja tylko zeby prostaty nie dostalo :D czyli mury chcesz powiedziec ze beda z tego dzieci?
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~mury [95.49.8.*]
    chciałem tylko napisać ze po zakończeniu budowy i przeniesieniu sie do Zakrętu powinno nastąpić wzniesienie sie kursu, aTy Czaruś zaraz o prostacie
    z jakiej paki zmiana lokalizacji ma zmienić obecny kurs xD ? Chyba że pod sobą mają złoża ropy albo centrum dowodzenia gdzie zwoływane są tajne posiedzenia w celu ratowania świata !! O tak !
  • Re: NTT nie badzcie uparci jedzcie juz.... Autor: ~mury [95.49.104.*]
    mogli się bujać, a skończyli inwestycje i dostali pozwolenie na użytkowanie
[x]
NTTSYSTEM -1,00% 9,90 2025-10-07 15:19:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.