na FFI jestem inwestorem długoterminowym. Mam dwa papiery, w które inwestuję długoterminowo: FFI i EUI. W mojej ocenie robisz rozsądnie. Na obu spodziewam się wzrostów rzędu 100% do końca roku.
Eui nie pokaże zysku w raportach przez najbliższe kilka lat. Oni dopiero budują laboratoria... Fastfin jest już napompowany... wystarczy spojrzeć na wskaźniki. 300mln na taki moloch - wrażenia nie robi.
Nie warto słuchać Mechagodzilli... zapraszam na forum VENO. Naganiał tam od kilkunastu miesięcy, sam ma ponad 90% straty więc sami sobie odpowiedzcie czy warto go słuchać.
ays, czy ty uważasz że FFin jest napompowany? skoro mają wierzytelności na nieco mniej niż 300 mln zł, a spółka jest wyceniana przez giełdę na ok. 90 mln zł, to według mnie, mogę dziś wyłożyć 90 mln zł i zakupić FFin a w zamian dostanę aktywa o wartości 300 mln zł, a te aktywa są stosunkowo płynne, więc taka transakcja dla mnie byłaby opłacalna, aż wycena spółki wynosiłaby tyle samo co wierzytelności (aktywa płynne)
ponadto FFin nie jest napomopowany jeżeli porówna się np. do MW Trade
zastanawiam się co motywuje niektórych palantów do zabierania głosu na tym forum, który deprecjonuje i szkaluje spółkę. Przecież taki ktoś (oczywiście "nie posiada i nie chce posiadać" akcji FF) musi czytac wpisy, coś wybredzić itp. Takie "poświecenie" tylko po to aby uświadomić NAS naiwnych - naprawdę zadajmy sobie pytanie co taki ćwok naprawdę planuje lub kombinuje.
W mojej ocenie, to jakiś nieudacznik, który kupił na górce, znienawidził spółkę i liczy na to, że inni tez stracą - wszystko aby samemu czuć sie lepiej w chory sposób.
Ays - frustracie - idź uprawiać dzieło charytatywne gdzie indziej, bo nawet nie rozumiesz co stoi za faktem, że C/WK w spółkach wierzytelnościowych jest zawsze wysokie, a te spółki które mają niskie zaliczają do aktywów znaczną część pakietów jeszzce nieściągniętych (bardzo ryzykowne dla bilansu i akcjonariuszy) , czego FF nigdy nie robi - odrób pracę domową zanim zaczniesz znowu chrzanić bez sensu...
Firma sie rozwija i to najwazniejsze. Przejscie na MSR ma na celu zachecenie obcych inwestorow do finansowanie firmy...Nie widze innego powodu wprowadzania standardow MSR dla spolki o tej wielkosci...Jednym slowem FFI cos duzego planuje...
a np Kredytin chyba nawet nie może informować o tak małych zakupach ze względu na wielkość bilansu, oni kupili "pakiecik" 300 mln wierzytelności - info: http://www.kredytinkaso.pl/artykuly/2012,1275,zwyciestwo-kredyt-inkaso-i-ns-fiz-w-licytacji-pakietu-wierzytelnosci-od-pko-bp-o-wartosci-nominalnej-299-mln-zl.htm
- myślalem, że kupię ich akcje w nowej emisji, bo z rynku bez podniesienia kursu nie bardzo się daje, ale widzę z prospektu, że oferta dla fundów - 2,85 mln akcji dla instytucji i tylko 150 tys. dla drobnych, ale zależy jaka będzie cena
Robix, a możesz dać jakiś przykład co takiego zdementowali - bo ja nie kojarzę, ale może jestem w błędzie - a może Ci się pomyliło z prognowaniem wyników przez Fasta za 2009r. - o Ci to się wcale nie mylą.
Ale jak ktoś stosuje pisowską metodę argumentacji, czyli wiem ale nie powiem to właśnie pisze tak jak Ty - dementowali i prostowali ale nie powiem Wam co.
pozdrw