• Gdzie te szczyty? Autor: koler [88.156.207.*]
    przyznam szczerze, że małymi pakietami dokupuję tę spółkę, ale wkurza mnie to, że po moim zakupie znajduje się jakiś sprzedawca .., widze pole do wzrostu i mam nadzieję, że ten ów sprzedawca w końcu odpuści
  • Re: Gdzie te szczyty? Autor: ~Henry [87.96.125.*]
    szczyty? być może dziś
  • Re: Gdzie te szczyty? Autor: ~ays [83.24.222.*]
    Kolejny raz trefna przepowiednia:D
  • Re: Gdzie te szczyty? Autor: ~lisek [195.88.28.*]
    Ja rowniez trace cierpliwosc, chyba puszcze ze strata....
  • Re: Gdzie te szczyty? Autor: ~koler [88.156.207.*]
    wygląda mi na konsolidację na poziomie 0,90 zł, czekamy na akcje zniecierpliwoionych, chyba nie ma sensu teraz ładować się w te akcje?
  • Re: Gdzie te szczyty? Autor: ~koler [88.156.207.*]
    Rynek się powiększa

Komisja Nadzoru Finansowego jest zaniepokojona szybkim tempem narastania tzw. złych kredytów - ujawnia "Puls Biznesu".

Gazeta poznała wnioski płynące z raportu o stanie polskich banków po I półroczu 2010 r., który zostanie opublikowany przez KNF dopiero za tydzień.

W pierwszych sześciu miesiącach kwota straconych lub spłacanych z opóźnieniem kredytów detalicznych urosła aż o 5 mld zł. Ten fakt bardzo zaniepokoił KNF. Tym bardziej, że porównując rok do roku, wzrost kredytów utraconych wyniósł aż 40 proc., a w perspektywie 18 miesięcy to już skok o 90 proc.

Niedobrze wygląda także stan kredytów mieszkaniowych. Na te zagrożone banki muszą dokonywać odpisów. W II kwartale br. wartość utworzonych w tym celu rezerw wyniosła 0,5 mld zł. Oznacza to aż 70-procentowy przyrost w stosunku do I kwartału.

Tempo psucia się kredytów jest znacznie szybsze, niż wcześniej zakładano. Istotne jest, czy same banki oraz nadzór zidentyfikowały przyczynę takiej sytuacji - komentuje ujawnione dane jeden z analityków w "Pulsie Biznesu".
[x]
FASTFIN -4,20% 1,01 2023-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.