Mam pakiecik po 102 zl. Sam juz nie wiem kurs waha sie ale coraz nizej jakby wszystko odreagowalo, zaczynam sie czuc ubrany.A mialo byc tak pieknie 132:)
Trzeba analizować sprawę rzeczowo a nie słuchać hurraoptymistycznych bajek o kończącym się jutro najmie i o 200 procent wyższych cenach. A realnie rzecz ujmując tu są cięgle pieniądze do zarobienia, ale coraz mniej prawdopodobne. Modlij się żeby Eurocash przycisnął Emperię bo Emperia sama z siebie raczej kursu nie podciągnie. Widać to z resztą ostatnio. Pozdrawiam.
Andrzejku pisze się "módl się" a nie "modlij". Jesli masz takie same podejście do inwestycji giełdowych to szczere wyrazy współczucia dla twoich najbliższych. Eurocash to przewartościowany wielokrotnie balon. Nikt, nigdzie nie napisał, że czynsze kończa się jutro tylko do końca 2010. Dlatego Amaral wkrótce podciągnie parytet duzo wyżej. Inaczej jest tam gdzie ty jestes od początku inwestowania, czyli w czarnej du..e. Hi hi hi
A nie możesz wejść na stronę internetową firmy od której w Błoniu dzierżawi Amaral magazyn? Zobacz ile wynoszą aktualne stawki i od kiedy będzie wolny największy magazyn! Domyśl się kogo. Dlatego Amaral już zaczyna zwiększać emisję by zwiększac parytety. I zrobi to jeszcze razy kilka albo raz i skutecznie unikając w ten sposób kłopotów.
A niby powiedział, że nie będzie poprawiał oferty.
moim zdaniem - zostaliśmy ubrani ubrani, masz dwa wyjścia
a) teraz można czekać z papierem i oglądać spadki, jeżeli przeżyjesz zejście do 88-90 zł,
b) sprzedać i opłakiwać uciekające złotóweczki
jeżeli wybrałeś a, to masz dwa warianty:
a1) albo kurs 25 zacznie szaleć i wyjdziesz na 0 lub na +
b1) albo przejęcie to fikcja i zostaniesz już z 10-20% dołkiem z szansą na + w ciągu najbliższych 3ch lat.
c1) możesz sprzedać papier teraz i odkupić go po 90-95zł i czekać na sytuację a1 lub b1
jeżeli wybrałeś b, to masz warianty
a) taki sam jak c1
b) szukać już teraz innych spółek na inwestycje
Ja osobiście uważam, że jednak za wcześnie mówić czy się ubrał (na pocieszenie można mu powiedzieć, że są tacy co brali po 117 zł). Wszystko zależy od konsekwencji Eurocashu. Ostatecznie może przecież odpowiedzieć na ofertę Eurocashu (obecnie przy tym parytecie warta 94,5 zł) a przecież kurs Emperii jest dziś ledwie minimalnie wyższe (nawet 97 zł był). Nie zapominajmy, że Eurocash jest spółką jednak lepiej i efektywnie zarządzaną aniżeli bardzo konserwatywna w tych kwestiach Emperia. Reasumując: nic nie jest jeszcze przesądzone i choć wygląda to coraz gorzej to na jego miejscu jeszcze bym nie sprzedawał. Pozdro.
Do tego dochodzi jeszcze jeden element, a mianowicie aktualna popularnosc spolki i wielkie oczekiwanie na wzrosty, tych co teraz kupili ... Statystycznie to oznacza spadki.
Dlatego ja sprzedalem ze strata 2% ... ale juz siedzie gdzie indziej. Zobacze jak poldzie ta inwestycja i kurs emperji, ewentualnie przed 25 pazdziernika znow kupie ten papier na kilka dni.
Pozdrawiam
Tak tak, bo ja kupuje na straty :-P
HE HE :-D
Kupie jak bedzie to mialo sens, a jak na razie to sa lepsze spoleczki, a jedna to miodzio patrzyc jak zyskuje :-)
Chyba nie bedzie tak zle Emperia zaczela realizowac program skupu wlasnych akcji to musi podniesc popyt Akcje zostały nabyte po cenie jednostkowej wynoszącej 102,90 zł za jedną akcję. Spółka nabyła 6 406 akcji. Nie dadza zanizyc wartosci bo przepadna.