• AT- choragiewka Autor: volky [80.55.164.*]
    Swoją renomę mama już na CITY INTERACTIVE
    i nie zawsze oczywiście mam rację ale aktualnie
    macie coś co w analizie technicznej lubię najbardziej
    formację chorągiewki z połączeniem teorii fal Eliota

http://img265.imageshack.us/img265/8256/odlewnie.jpg

przyznaje że dziś zainwestowałem w Odlewnie.
    tym samym stała się ona dodatkiem w moim portfelu :).

Widzę duży potencjał do wzrostu jaki się formuje ... a zaniepokojonych stanem kursu uspokajam że jest to ubijanie poziomu 3,80- 4 zł pod dalszy wzrost. Niepokojący jest mały obrót na tej spółce ale tak zwykle bywa gdy się zwęża ów formacja.
    Zasięg wzrostu szacuje na wzrost do okolicy 7,90

Kto chce coś kupić to ma ostanie szanse na załapanie się do tego pociągu :)

• Re: AT- choragiewka Autor: ~Szymi [217.74.68.*]
    Ja tez chwale spolke :) Dobrze ze Volky tutaj zawitales bo strasznie tutaj cicho... i glupio czulem tutaj sie od paru dni osamotniony

Powodzenia zycze wszystkim
  • Kolego volky jakie spółki warto jeszcze mieć w portfelu? Autor: ~john [83.4.45.*]
    jw
  • Re: Kolego volky jakie spółki warto jeszcze mieć w portfelu? Autor: ~As [89.78.181.*]
    Niby z czego ma rosnac na dzien dzisiejszy to max 4.30 .Banki zagraja ale za 3 lata dopiero.Czas ko mlody niech czeka.
  • Re: Kolego volky jakie spółki warto jeszcze mieć w portfelu? Autor: volky [80.55.164.*]
    jak dla mnie CITY , odlewnie i za jakis czas boryszew
    na odlewniach poczekam ... jest czas a ta chorągiewka jak się wyrysuje to pójdzie ostro do góry
    Slicznie to zaczyna wygladac :)
    Kurs poszedl do gory, ruch w interesie, ozywilo sie bardzo zainteresowanie papierem ...
    Jeszcze troche i bedzie sie dzialo ...
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~jan [79.135.173.*]
    Przed zawieszeniem /resplit/ kursu Hurtimex wzrosnie do 0,07 zł!!!, pakować wory po 0,06 Panowie inwestorzy, OKAZJA ZAROBIĆ ok. 17% w kilka dni - co najmniej trzy cztery dni, szybka kasa.
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~td [213.156.106.*]
    kiedy jakis powazny wzrost? jak myślicie ? kończy mi sie czas na kiszenie kasy, a kupiłem na górce!!!
  • Re: AT- choragiewka Autor: volky [10.0.24.*]
    jak ja lubię niecierpliwych uspokajać ...:)
    Jak kanał w At się nie rozjedzie (w sensie kurs nie będzie szalał) to sądzę że w przeciągu tygodnia zrobi się nagle taki nagły ciekawy zjazd do 3,60-3,65 i kurs odbije jak szalony
    (dziś były fajne ruchy do góry pod 4 zł)

ja osobiście potrafię być cierpliwy i siedzieć długo aż do efektu
    poprzednie wybicie budowało się od 3 do 16 września (około 2 tygodni)
    To może być dłużej ale tydzień już minął
    ~td strasznie niecierpliwy jesteś .... po co Ci ta kasa jak inwestujesz to musisz być konsekwentny w inwestycji !
    Tydzień,dwa tygodnie to żadna inwestycja :) !
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~młody [95.160.89.*]
    volky co myślisz o CASH FLOW ? wrzuciłem w to troche kasy a teraz leci w dół, lepiej się wycofać czy czekać na odbicie? dzięki za odpowiedz
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~Odlewnik [178.37.120.*]
    Jestem zdania jak volky . Przy dobrych wiatrach 7 zł w październiku do osiagniecia a po dzisiejszej sesji w stanach trzeba przyznsc ze pozycje tylko na longi i nowe poziomy wigu jak najbardziej realne :)

Pozdrawiam cierpliwy i wierny akcjonariat naszej spółki !
    Tak jakby juz choragiewka uksztaltowala sie do konca, lub juz jest blisko uksztaltowania sie ... Zwiekszenie obrotu teraz bedzie wskazywalo tylko na jedno :D :)

Beda wzrosty :)
  • Re: AT- choragiewka Autor: pivko77 [87.206.227.*]
    Myślę że raczej zmiana kierunku,bardziej na 3 niż 7
  • Re: AT- choragiewka Autor: volky [80.55.164.*]
    To żle myślisz kolego jak ktoś testuje potencjał spółki
    pisałem o krótkim piku w w dół przed wybiciem ....
    jak będą widła to lecimy na początek do 5 zł
    a ... potem będa takie 3 zielone świeczki obok siebie :)
    duże świeczki :)
    aktualizacja :)
    http://img684.imageshack.us/img684/158/odlewnie3.jpg
    http://img59.imageshack.us/img59/9521/oddlll.jpg
    wychodzi spadek w poniedziałek do max 4 zł
    ale raczej chwilowo bo.....
    w okolicy 4 zł pojawiają się zlecenia K i podbijają
  • Re: AT- choragiewka Autor: volky [80.55.164.*]
    Po mimo dziwnych wpisów kogoś tam (tyle razy wpisane a nie dam rady zapamiętać :))

delikatne zainteresowanie jest odlewaniami
    moje AT na dzień dzisiejszy się sprawdza jutro ponowny taka na 4,30
    ale za trzyma się raczej na 4,25

albo to wszystko strzeli ostro do góry albo ... będzie konsolidacja
    ale pozostaje nadal przy opinii że potencjał się zbiera do dalszej drogi na północ :)
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~słaby [80.51.15.*]
    Dnia 2010-10-04 o godz. 16:09 volky napisał(a):
    > Po mimo dziwnych wpisów kogoś tam (tyle razy wpisane a nie
    > dam rady zapamiętać :))

delikatne zainteresowanie jest
    > odlewaniami
    moje AT na dzień dzisiejszy się sprawdza jutro
    > ponowny taka na 4,30
    ale za trzyma się raczej na 4,25
    > albo to wszystko strzeli ostro do góry albo ... będzie
    > konsolidacja
    ale pozostaje nadal przy opinii że potencjał
    > się zbiera do dalszej drogi na północ :)

Witaj kolego , kurs wygląda jakby na razie przysypiał, musi pokonać te cholerne 4.30 bo inaczej kiszonka. Pozdrawiam
    Tak jak myślałem wracamy na 3,50,zero poytu
    a z jakich wyliczen Tobie Pivko to wynika ten poziom 3,5... pzobuje to jakos wyczaic ale nie umiem :)

Tak jak Volky pisal typowa ksiazkowa formacja choragiewki ... charakteryzujaca sie spadkiem obrotu ... Poczekaj pare dni a wtedy zobaczymy co z tego bedzie ... albo stanie w ok 4,00 albo musi isc od gory...

Dosc duza czesc akcjonariuszy drogo wycenia i to jest plus
    Ostatnie spadki kursu nie wróżą nic dobrego ... jeżeli się utrzymają one dłużej
    Formacja wcześniejszej chorągiewki został złamana
    i aktualnie uległa ona albo wydłużeniu albo przeistoczy się w formację flagi

Mocne wsparcie na 3,50 -3,60 domyślam się pozwoli na ostre wybicie kursu z tej monotonii i podkręci trochę nam wolumen.
    Oby pozytywnie ... :) Być może potencjał do 4,30 uzyskamy po wynikach za III kw. .
    Aktualnie ta rosnąca podaż na tym poziomie jest zbyt silna jak na popyt do wzrostu .
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~o,key [188.147.148.*]
    chyba białej flagi ,dobrze że przyznałes się do błedu , ale nie wstyd Ci że ponakręcałes dzieciaków.
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~słaby [80.51.15.*]
    Dnia 2010-10-11 o godz. 12:03 ~o,key napisał(a):
    > chyba białej flagi ,dobrze że przyznałes się do błedu , ale
    > nie wstyd Ci że ponakręcałes dzieciaków.
    Ten kutas tylko się cwaniakował , palant. O,KEY do ilu zlecimy? Pozdrawiam
  • Re: AT- choragiewka Autor: pivko77 [77.253.186.*]
    Czyli okazuje się że od początku miałem rację 3,50 jest kierunkiem
    jasne ... nakręcam dzieciaków
    sami mącicie ludziom w głowach żeby potem duć akcje w promocji.
    Jeszcze nie powiedziałem że 3,50 że będzie lipa tylko że zamiast chorągiewki może być flaga.
    Jak coś ma spadać to robi taką szpilkę jak pertolinvest. Tutaj kurs po solidnych wzrostach nie spada tylko trzyma się tych okolic 4 zł.
    Ciężko jest przebić obecne poziomy bo ludzi wystawiają po 30 tys akcji. na różnych poziomach sam bym to wchłonął ale mam swój pakiet kupiony przy 4 zł wcześniej... a z drugiej strony po co.
    Każdy sam decyduje co robi z akcjami. Wejdzie grubszy kapitał to wszystko przejedzie.
    Trochę ludzi interesuje się tą spółką.
    Panowie inwestorzy !
    Lepiej byście coś udowodnili w końcu ... z tych swoich wywodów. Jeszcze ani razu nie wkleiliście żadnej analizy.... a to taki proste "prit scren", serwis z fotkami i wklić tutaj linka. Wtedy możemy dyskutować.

PS.
    O'key Twoich analiz nie znalazłem chyba, że nazywasz wpis o godzinie 16:00 o proroctwie kursu na fixingu. Daj linka do czegoś porządnego bo tam nic nie było.
    A najlepiej zrób porządną analizę graficzną dla Odlewni i wklej tutaj. Po to jest to forum.
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~0,key [188.147.44.*]
    a nie słyszałeś o takim słowie poproszę.
    Mi Twoja analiza nie potrzebna.
    To nie ja Ciebie mam prosić tylko....
    Ty masz udowodnić ludziom, że piszesz o czymś o czym wiesz !
    a takie pierdoły pisać to można sobie w różowym pamiętniku lub na blogu ....
    a nie forum o inwestycjach.

Aktualnie kurs w dół ale obrót już większy i popyt się pojawia, więc być może 3,50 będzie tym poziomem wybicia do góry. Jak nie to lepiej sprzedać i poczekać na dobre sygnały do kupna. Jak na razie realizacja spadku i formowanie flagi.
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~wampir13 [83.21.65.*]
    Podobna formacja była przed rokiem 1.50tez chorągiewka i spadek o 40 procent czyli teraz wieżyc się nie chce myślę że Bruliński dalej sprzedaje a opłaca mu sie sypac aż do 1.50 wtedy średnia wyjdzie 3 zl lecz kto poczeka do kwietnia to i tak zarobi choćby brał po 4.30 baj baj
    Moje wszelakie analizy tutaj się urywają,3,50 jest jak myślałem dalej nie mam pojęcia
    2.70 tam dopiero można będzie kupować nie tracąc
  • Re: AT- choragiewka Autor: ~flavio [91.94.174.*]
    Dnia 2010-10-12 o godz. 18:56 ~wampir13 napisał(a):
    > 2.70 tam dopiero można będzie kupować nie tracąc

A kim Ty w ogóle jesteś parówo? Masz akcje Odlewni, czy tylko naganiasz na spadki?
    Jestem tym co brał 5 tyś po 37gr i dobierałem cały czas do 1zł mam tego wiele i czekam troszeczkę zawsze sprzedaię na górce tyle by na godne życie starczyło i czekam do następnego zjazdu następnie odkupuię teraz czekam oczywiście że naganiam na spadki gdyz chcę odkupić lecz teraz ta korekta nie będzie taka dluga z 1.50 miała 7miesięcy do 80gr z 2.20 do 1.60 tylko 5 teraz może być podobna choć jeśli trzepanie będzie szło tak szybko to tylko 2 miesiące tagże 2.70 panowie a jak nie to ja i tak zawsze sprzedaje polowę a siedze teraz na czymś co rosnie więc może się tylko przesiodnę
    baj baj
    Wampir bez urazy ... nie ma powodu do tylu spaść ...
    2,70 twierdzisz, że będzie warto kupować ?!
    jasne jak ma rosnąć to nawet 3,60 , 4 , 4,30 zł jest warto kupować.
    Przy cenie ~3,60 każdy by chciał kupić po 2,70
    A skoro ... twierdzisz że do tylu spadnie to czemu nie sprzedałeś wszystkiego teraz i po 2,70 nie odkupisz za 2 miesiące ? przecież zarobisz dodatkowo 30 % !
    Bo nie jesteś pewien ...:) czy tyle będzie.
    Według mnie brakuje reklamy dla tej spółki a to zapewnia dobre info.
    Czy wyniki za III kw czy jakieś inne dobre informacje będą zapalnikiem do tego.

• Re: AT- choragiewka Autor: ~wampir13 [83.26.90.*]
    Nie sprzedałem wszystkiego gdyż nigdy nie jestem pewny pamiętam jak bioton szedł do gory i inne lekka korekta i dalej to mi bardziej przypomina wyjazd 12NFI piast prawdziwe trzepanie było 4.20 a 2.80 a potem tylko do 9zl i duza emisja ze splitem a teraz i jeszcze jeden przyklad Karen brałem go od 80gr do 1.40 i tez operuiąc polowa doszłem do23zł
    bylnawet 30zl i spadł do 30gr po nowej emisji z PP tu zapewne tez tak bedzie emisja z pp
    lub split tak by cena była groszowa czyli albo nowa dostawa papieru z pp albo split ale otym dowiemy sie dopiero za jakis czas myślę że tak czy inaczej będzie min 9zl
    max 30zl oczywiście tąm nikt nie sprzeda większej ilości ale po splicie tak wyjdzie a wtedy plynosc duza i leszcze sam przyjda baj baj
    myślę że wątek chorągiewki można zamknąć ....
    moja teoria się nie sprawdziła :(
    aktualnie idzie na spadek przebiło te poziomy które uważałem za wsparcie
    i oddałem część również ze stratą ,a mniejszą część zostawiłem.
    Następne wsparcia z fibonacciego
    3,25 zł
    2,95 zł
    a mega spadek 2,65 zł

nawet jakieś dziwne podbicie w dniu jutrzejszym nie będzie oznaczało poprawy
    dopiero jakiś pozytywne informacje lub pojawienie się jakiegoś większego kapitału może spowodować podbicie ... i zmianę trendu

• Re: AT- choragiewka Autor: ~nowy [89.73.176.*]
    Dnia 2010-10-18 o godz. 20:03 volky napisał(a):
    > myślę że wątek chorągiewki można zamknąć ....
    moja teoria
    > się nie sprawdziła :(
    aktualnie idzie na spadek przebiło
    > te poziomy które uważałem za wsparcie
    i oddałem część
    > również ze stratą ,a mniejszą część zostawiłem.
    Następne
    > wsparcia z fibonacciego
    3,25 zł
    2,95 zł
    a mega
    > spadek 2,65 zł

nawet jakieś dziwne podbicie w dniu
    > jutrzejszym nie będzie oznaczało poprawy
    dopiero jakiś
    > pozytywne informacje lub pojawienie się jakiegoś większego
    > kapitału może spowodować podbicie ... i zmianę trendu

Witam,

Czekałem na ten post z Twojej strony. Faktycznie Twoja sława Cię wyprzedza. :) Myślę, że jest niewielu ludzi tak konkretnych jak Ty, którzy ponadto mają odwagę mówić otwarcie o błędach.
    Zastanawiałem się nad Twoją teorią flagi i analizowałem kurs. Nie ukrywam, że Twoja ocena sytuacji mimo moich wątpliwości rzutowała również na moje decyzje. Ale jak by nie patrzeć, to były moje decyzje.
    Pozostaje jedynie być cierpliwym w myśl zasady - "pieniądze płyną od aktywnych do cierpliwych".
    Pozdrawiam i życzę powodzenia
[x]
ODLEWNIE 0,25% 19,80 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.