• CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: -Logic [89.108.214.*]
    na interwale tygodniowym histogram wykreslil pozytywna dywergencje. MACD tak w interwale dziennym który uwazm nie jest zbyt miarodajny dla spolek o tym nominale sygnał kupna - dokladnie ta sama sytuacja wystepuje na interwale tygodniowym co juz wg mnie daje pole do popisu dla osob grajacych technicznie.
    Dalej na stochastic aktywny sygnał kupna nowy niby szczyt chodzi mi o sesje srodowa zostal potwierdzony przez impet rynku na tym walorze.
    ATR historycznie nisko wiec mozemy spodziewac sie mocnego ruchu. CCI przekroczy w srode poziom 100 co jest sygnalem kupna co prawda juz w paitej linia zeszla ponizej 100 ale znajduje sie blisko niej i daleko do sygnalu sprzedazy na poziomie - (minus) 100 gdzie generuje sie sygnal sprzedazy. ADX nie za wysoko obecnie opada co moze swiadczyc o dalszym bocznym trendzie jednak ja sie zdecydowalem. Poziomy 14 -15 groszy moga okazac sie okazja tylko ze to NC

Teraz co widzimy na wykresie od ponad kwartalu znajduje sie w konsolidacji i odbija sie od twardego oporu z minimów majowych.

Teraz to lubie najbardziej na wykresie swiecowym w interwale tygodniowym ostatnia swieca to mlot moze moze....
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~Wielki Elektronik [82.177.191.*]
    moim zdaniem wielce prawdopodobny odpal w przyszłym tygodniu możliwe 0.22-.023
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~Zemsta_pogan [83.11.12.*]

LOGIC zanim AT...to przestrzegę Cię...wszystko co ma coś wspólnego z VENO to...

http://venowatch.blogspot.com/

Zacznij od początku blog - najlepsza rozrywka na temat giełdy...

Pozdrawiam poważnych inwestorów!
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~oko [82.143.177.*]
    tak czy siek w najblizszym czasie carbon ruszy w kierunku 30gr. pozdrawiam
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~maciej [77.253.198.*]
    Dnia 2010-09-25 o godz. 22:48 ~Zemsta_pogan napisał(a):
    >
    LOGIC zanim AT...to przestrzegę Cię...wszystko co ma coś
    > wspólnego z VENO to...

http://venowatch.blogspot.com/
    > Zacznij od początku blog - najlepsza rozrywka na temat
    > giełdy...

Pozdrawiam poważnych inwestorów!

wielu tych co posłuchało venowatcha teraz najchętniej by go "udusiło" gdyż sprawił że część wywaliła po 2 gr a tymczasem powoli zaczyna wychodzić na to że to co wypisuje ten gostek mija się z prawdą - dla mnie manipulacja - interpretowanie różnych faktów po swojemu itd

jedno co mogę przyznać że fajna lektura pisana przez bezrobotnego - jak tylko gdzieś pokaże się jakieś info na temat veno to można mieć pewność że zaraz będzie na blogu - ktoś poświęca naprawdę mnóstwo czasu na tworzenie tego bloga - normalny człowiek co ma pracę i rodzinę nie robiłby tego bezcelowo - takie moje zdanie w tym temacie - nie zmienia to oczywiście faktu że uważam Veno za spółkę podwyższonego ryzyka - jak i zresztą większość spółek z NC
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: r0g0 [85.202.60.*]
    Ja tylko mam jedną małą wątpliwość co do takiej zaawansowanej analizy technicznej.
    Z zasady, analiza techniczna opisuje zachowania tłumu, które odczytujemy z wykresu.

Tutaj wykres nie odzwierciedla zachowania tłumu... bo co to za tłum, jeżeli mając kilka złotych w kieszeni można sobie zrobić kilka procent na plus lub na minus.

Na NC, przy takich obrotach ja bym nie kierował się oscylatorami itp.
  • Re: r0g0 Autor: -Logic [89.108.213.*]
    dlatego ja stosuje analize w wypadku takich spolek w interwale tygodniowym wiecej widac jest bardziej prawdopodobne ze sie sprawdzi. faktycznie analizowanie na dziennym interwale jest tutaj conajmniej smieszne proponuje obserwowac w tygoniowym.

• Re: r0g0 Autor: ~ron [83.9.109.*]
    Jaki wpływ na cenę akji będzie miał wzrost kursu akcji VENO?.
  • Re: r0g0 Autor: ~maciej [77.253.198.*]
    Dnia 2010-09-27 o godz. 08:16 ~ron napisał(a):
    > Jaki wpływ na cenę akji będzie miał wzrost kursu akcji
    > VENO?.

http://stooq.pl/q/?s=ven&d=20100924&c=3y&t=l&a=lg&b=0&r=crb

http://stooq.pl/q/?s=ven&d=20100924&c=1y&t=l&a=lg&b=0&r=crb

wpływ jest ale dynamika wyższa na veno co pokazują wykresy
  • Re: r0g0 Autor: r0g0 [85.202.60.*]
    Dynamika... Dynamikę wzrostów to można stosować na KGHM... ale już nie na Biotonie...

podobnie tutaj. Ja wolę, w przypadku takich spółek, kierować się bardziej fundamentalnymi przesłankami.
    Prawda jest taka, że wokoło Veno i Carbon humory są niezbyc ciekawe.
    Veno, będzie pewnie na tych poziomach do czasu pokazania swojego superauta - o ile w końcu go pokaża.
    Carbon w mojej opinni musi zacząć zarabiać na swojej nowej działalności, bo jak na razie tam jest dużo zmian, ale inwestorów interesuje czy spółka robi konkretne pieniądze na swojej działalności.

Z analizy wykresów można wywynioskować jedno, że spadki mają się ku końcowi, dno zostało uklepane. Jest to dobry moment do wejścia, bo w przypadku takich spółek odpał może nastąpić w każdej chwili nie będzie czasu potem, żeby łapać pędzący pociąg.
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~Kacper [78.8.61.*]
    Nabyłem troszkę w piątek i dziś. Wykres wygląda bardzo obiecująco.
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: r0g0 [85.202.60.*]
    Dziś mamy znakomity przykład, ile jest warta AT na spółce typu Carbon Invest

Na fixingu wystarczyło 333akcji czyli 49,95 + prowizja by z 0.13 gr zrobić 0.15gr.

Można małym kosztem podrasować wykres. Ja czekam, aż zacznie się prawdziwa masówka...
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: -Logic [109.243.96.*]
    Dlatego proponuje zerkac w tygodniowym a na tygodniowym nie ma tragedii. Kolejna sprawa to jak to piszesz podrasowanie wykresu a wg mnie nie bylo zadnego podrasowania w trakcie sesji na 0,13 lecialy male ilosci.

Widac typ zagrywki nie chca oddac to zbijemy na 0,13 i postawimy kupno na 0,14 tam niecierpliwy odda po 0,14 i znika powoli drabinka min ta na 0,15 jak zniknie do 0,18 albo bedzie symboliczna ilosciowo zbierzemy i postawimy na 0,18 batonik.
    a zastanawiałeś sie ile jest warte to co jest wystawione na 0,15 : 0,16 itp itd nawet do 20gr?? to są śmieszne pieniądze. Zobacz inne spólki np viaguara z NC tam do gry wchodzą miliony.
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~Kacper [78.8.60.*]
    Opłacało się jednak zakupić ze średnią troszkę powyżej 0,13. Oby logic miał rację i kilka tys. procent wyciągnąć;)/żart/
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~lukas8i8 [188.147.97.*]
    powoli kupuje po 13 gr ale wieksze zakupy zrobie po 12-11 gr spadek na te poziomy bardzo mozliwy
    a kto oddaje po 13gr skoro nowa emisja była po 15gr???
  • Re: CARBON dlaczego kupilem techniczny opis Autor: ~maciej [89.74.102.*]
    Dnia 2010-09-29 o godz. 17:53 ~oko napisał(a):
    > a kto oddaje po 13gr skoro nowa emisja była po 15gr???

na veno poprzednia emisja była po 4 gr a spadło na 2 gr tak więc idąc tym tropem ma gdzie spadać

no tak trop dobry bo nie tylko w przypadku Veno tak było np Viaguara podobna sytuacja. Zobaczymy co dalej bediz ez tym walorem.
[x]
ARENAPL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.