Od rana wiszą zlecenia na kup na ~17.12 i sprzedaj ~17.19. Po każdej transakcji przybywa podobnych zleceń. Podobnie było wczoraj. Jak myślicie, czy kurs jest trzymany przez kogoś? Podobną sytuacje mieliśmy w czerwcu, po czym kurs poszybował w górę.
teraz trzyma się na 17.20 / 17.28 - wcześniej prognozowałem że dziś będzie ok 19,60 ale się przeliczyłem - wskażniki zewnętrzene zdołowały - trend jest wzrostowy - ale widzę jeszcze lekkie przyczajenie ze względu na ogólną tendencję spadkowoa głównych indexów. Myślę że wyklaruje się na poziomie ok 18-18.20 - zobaczymy czy się mi to sprawdzi ;)
Hern troszkę zbyt optymistycznie prognozowałeś kurs biorąc pod uwagę ogólną słabość giełdy (niezbyt dobre dane z gospodarki światowej), poza tym w piątki raczej słabszy obrót jest. Myślę jednak, że ci co na siłę chcieli dzisiaj sprzedać już to zrobili i taniej raczej nie powinno być.
To jest raczej powolne zbieranie akcji od zniecierpliwionych, typu na czym innym można zarobić a wrócę jak będą wzrosty.
Czysto AT, RSI - poziom 52 pkt, MACD - trzeci dzień pod kreską , wg mojej opini mamy powolne zbieranie jeszcze przez 2 - 3 sesje.
Wczorajsze info MWT o 15.35. ( okno informacji BZWBK ) nie przyniosło pożądanych wzrostów typu +7% co daje więc do przemyślenia, zbyt pózno czy ....???.
Jednak przy podpisaniu kolejnej umowy, mam nadzieję już na dniach będzie chwilą prawdy gdzie stoimy czyli popyt.
wczorajsze info to kopia infa z przedwczoraj - pytałem w spółce - pomyłka systemu. podpisali jedną umowe a nie dwie.
zresztą, wszelkie tego typu infa są już w cenie, jak widać nie robi to na rynku żadnego wrażenia, takich raportów tej jesieni mozemy sie spodziewać jeszcze mnóstwo i nie będa one miały wiekszego wpływu na notowania - ot zwykła codzienna działalność spółki.
mysle ze konkretna reakcja rynku (w która strone?) bedzie dopiero po ogłoszeniu strategii i po wynikach za 3 kwartał czyli nie wczesniej jak w II połowie października.
do tego czasu moze byś takie kiszenie sie na znikomych obrotach