nie martw sie, jesli chcesz odkupić to gwarantuje ci, że najpóźniej do piątku będzie poniżej 4 zł. Jutro spadek, pojutrze spadek i w piątek bedzie można odkupić. To normalne na tym papierze mi juz 2 razy udało się tak zrobić i ustawiłem sprzedaż po 4,15 i dziś zrealizowana od jutra ustawiam kupno na 3,8x sprzedam po 4,20 i tak w kółko.
Dnia 2010-09-22 o godz. 16:39 ~adam 34t napisał(a):
> nie martw sie, jesli chcesz odkupić to gwarantuje ci, że
> najpóźniej do piątku będzie poniżej 4 zł. Jutro spadek,
> pojutrze spadek i w piątek bedzie można odkupić. To
> normalne na tym papierze mi juz 2 razy udało się tak zrobić
> i ustawiłem sprzedaż po 4,15 i dziś zrealizowana od jutra
> ustawiam kupno na 3,8x sprzedam po 4,20 i tak w kółko.
Gwarantujesz czym ? Dasz mi to na piśmie ?
W kółko ?
Jakie kółko ? Bujania kursów, na które się nastawiasz z tego co widzę nie zdarzają się co chwilę.
Ostatnim razem można było pobawić się sprzedając w okolicach pierwszych dni września, gdzie cena była w okolicach 4,2 i poleciała w dół.
A wcześniej ? Pierwsze dni sierpnia.
Papier jest sporo niedowartościowany, pakiety jakie zostały wciągnięte w ostatnich kilku dniach, nie wydają się być pakietami grubasów, którzy liczą na 4-5% zysk.
Poza tym, trafić w sam dołek, sprzedać na górce.. powodzenia.
no nie twierdze, że udaje mi się złapać dołki i górki, ale jakoś wychodzi. Zobaczysz, że jutro będzie minus i w tym tyg. zbliży się do 3,8x. Jak masz kasę to ustaw koszycki w przedziele 3,80-3,90 i ci wpadnie, a potem ustaw na sprzedaż + 10% i zobaczysz ze zarobisz
Podobnie było na Boryszewie kiedy chodził w przedziale 1,8-2,20. Kiedy już większość była przekonana, że ten numer po raz kolejny przejdzie nie przeszedł i jaki jest kurs dziś to wszyscy widzą. W końcu i na Impexie ten numer też kiedyś pierwszy raz nie przejdzie a większość na forum sądzi, że tym razem jednak przejdzie a więc... trzymam i nie kombinuję.
właśnie oglądam SNBC Biznes, ale słodko gadali o stajni Karka - 0 skotanie, boryszewie, alchemii i hutmenie. SPEKULOWALI, ŻE teraz bedzie pompowany Hutmen. Generalnie dobrze mówili o Skotanie I boryszewie, nie wspominali o impexsie.
adam: też tak robiłem. tzn -> sprzedaż w okolicach 4,2; odkupienie po 3,8x. Mniej więcej szło 20% - 40% portfela /tak, żeby nie płakać w razie odjazdu pociągu ;))/
Ale czy nie wydaje wam się, że to rzeczywiście już czas na impex?
Rakieta borka mocno przyhamowała (mogą jeszcze ewentualnie troszkę podciągnąć do odcięcia PP).
Wskaźniki wyglądają nadzwyczaj dobrze.
Coraz głośniej słychać plotki o możliwości zakończenia skupu - następnym krokiem byłoby umorzenie ( a wtedy na rynku zostało by 200mln akcji).
Moim zdaniem poważniejszy wzrost czeka nas w połowie października.
Jeśli dziś osoba/firma/instytucja która kupiła ostatni pakiet będzie chciała go sprzedać to w najbliższych dniach zobaczymy 3,2 zł, jeśli kupli pakiet słupy to kurs poniżej 3 zł. Trzeba poczekać na komunikat może ktoś zwiększył zaangażowanie lub ktoś nowy wchodzi.
Sytuacja w chwili obecnej nie wygląda najlepiej. Oczywiście spółka ma solidne fundamenty i powinna być w innej cenie, ale w dzisiejszej sytuacji światowej fundamenty to nic.
Rozumiem, że masz na myśli ten pakiet po 3,01. To faktycznie może być zagadka. Ale skłaniałbym się ku tezie, że nie kupił tego nikt, kto chciałby się natychmiast tego pozbyć zarabiając niecałe 20%. /bo jeśli wrzuciłby na rynek, to nie sprzedałby wszystkiego powyżej 4 zł/
Więc pewnie niedługo info o zwiększeniu udziału któregoś z obecnych akcjonariuszy lub wejście kogoś nowego.
Samemu Impexowi też jakby się bardziej spieszyło: w ostatnich trzech dniach skupił ponad 750k akcji. Łącznie mają ponad 12,5 miliona. Ostatnia transza miała wynosić chyba 4 miliony (poprawcie, jeśli się mylę), więc w takim tempie - niebawem kolejne info: pytanie za 100 punktów czy to będzie określenie następnej transzy, czy może zakończą skup? ;>>
...umieściliby to w komunikatach.
Tymczasem jeśli popatrzymy na komunikaty o skupie akcji własnych z 21,22 i 23 września, to jest tam podana cena między 3,9x a 4,0x - dokładnie nie pamiętam. To nie spóła skupuje.
... Panowie (i Panie), a czy możliwe że ten kto kupił po 3,1 oddaje teraz spółce po 4zl? Obroty pokaźne a kurs stoi. Pytanie hipotetyczne, a zarazem retoryczne co powinno się dziać gdyby podaż była jak jest a popyt zmniejszony o zakupy Impexu?
możliwości jest mnóstwo. mogła to być np. spłata pożyczki po wcześniej ustalonej cenie, coś w stylu krótkiej sprzedaży, albo w stylu "opcji" na akcje, albo ktoś pierze brudną kasę albo po prostu ktoś oddaje z powrotem akcje Borkowi albo Karkowi, albo przerzucanie z ręki do ręki w rodzinie Karkosików... Pewnie się tego nie dowiemy. ;))
Dnia 2010-09-24 o godz. 20:39 ~AC napisał(a):
> Juppi, trafna pointa! kto powiedział ze chodzi o 25%
> zysku???
4,5 zł - 5,00 ??? Dzisiaj cały dzień Ipex nie nie mógł pokonać 4,14 ! Ta zabawa trwa 2 miesiące. Pewnie w grudniu wdrapie się na 4,30, by potem zjechać do swoich stanów "normalnych". Jakie przesłanik kierują Osobami podającymi kursy życzenioewe? Ja tez bym chciał 5 - 10 - 15 a nawet 45.