Tym skrótem : ccc to sięmożna ubawić bo jego deszyfracja moze obnażyć rzeczywiste, jednakże ukrywane, intencje spółki. Skrót "ccc" to nikczemna twarz spółki, która śmieje się z inwestorów...drobnych inwestorów którzy kierowani rzondzom kapuchy przebierają nogami i tupią w miejscu bo czas im ucieka , a kapuchy jak nima tak nima, i nic nie wskazuje na to żeby się miała pokazać na hoooryzoncie czaaasu. Zatem wielu spośród drobnicowców bedzie dalej odpadać z tej gry, bo ich czas, ten CCC już się rozpoczął i trwać będzię aż do ostatniej wyplutej z gardła posiadanej akcji. Tak będzie bo tak ma być do czasu aż ostatni drobnicowiec bedzie posiadał spółeczkowe akcyjki bo skrót CCC oznacza: C z a s C i ą ć C i e n i a s ó w.
"Za 65,1 mln zł chce sfinalizować zakup 85 proc. akcji spółki Sklejka-Pisz i podwyższyć jej kapitał zakładowy o 10 mln zł."
Ciekaw jestem jaki ROE spolka chce uzyskac ztej inwestycji?65 baniek wlozone do banku na procent daje niebagatelne zyski.
"Na modernizację istniejącego przedsiębiorstwa w spółce zależnej Paged Meble planuje przeznaczyć od 20 do 25 mln zł."
Co to znaczy na modernizacje???Czy spolka tak zle funkcjonuje ze trzeba ja modernizowac??Dlaczego tak wiele ogromnych pieniedzy na to idzie?Za to kase mozna otworzyc wiele ciekawych przedsiewziec.
"Od 15 do 40 mln zł Paged chce przeznaczyć na projekt mający na celu zabezpieczenie surowca drzewnego poprzez potencjalne partnerstwo ze spółkami z "krajów wschodnich".(PAP)"
Co znaczy termin zabezpieczenie surowca" za tak horendalna kasę???Czy lepszym rozwiazaniem nie byloby kupno wlasnych gruntow i gospodarka drzewostanem i w ten sposob uniezaleznienie sie od jakichkolwiek dostawcow tak jat to zrobil Ford .Przeciez wartosc gruntow bedzie rosla.
ciekawie sie zachowuje jak chyba nigdy wczesniej. Zauważyłem dwie rzeczy na raz tj. wymiana portfelowa i przy okazji odleszczanie, tak się dzieje już od 8 sesji przy znacznie zwiększonych orbotach. Przy minimalnych ilościach sztuk najpierw dołują cene a potem następuje branie. Jestem pod wrażeniem robione jest to bardzo sprytnie.
za bardzo to rozdrabniasz mc bez powodu.Akcje sa tanie ale nikt nie kupowal,ludzie trzymaja w roznej cenie czesc realizowala zyski ,czesc zmeczona marazmem sprzedawala na znizke oczekiwaly mocne ręce ktore dzisiaj objely akcje.Nikt z nas nie zna przyszlosci hossa sie rozkreca wiec pewniejsze wzrosty ale jesli przyjda spadki z usa nie zdziwi mnie cena 15 zl.
mocne rece podparly kurs 19? zl więc tru jest wsparcie czy jak kto woli linia obrony.Linia obrony to silnie bronione umocnienie ktore trudno przerwac więc mozesz miec racje.Chodz wojny bez przerwania tych linii nie mialy by racji bytu.
Szanowna Leszczyno...!...niech was oczy nie mylą, bo to co widzicie to jest Z J A W A !!! Kurs spółeczki poszybował w górę aby nadzieja, która jest matką naiwnych, nie zgasła. Wiem że macie sny o 30zł...50zł...a nawet o 80zł za walorek Pagedu. Ale to jest ...długa i kręta droga na której wielu leszczy ogołoci swoje portfele z kapuchy. Ale to, że swój porfel ogołoci z kapuchy jest niczym nadzwyczajnym ponieważ Leszcz to jest desperat. Więc w akcie desperacji jest zdolny ogołocić porfel babci-emerytki. A rekinom w to graj...bo tu o leszczynowom kapuchę chodzi, która wydaje się być worem bez dna. Pozdro.
PAGED to spółka o długim cyklu inwestycyjnym
ludzie którzy kupowali po 3 zł mają dużo czasu
i nie opłaca im się sprzedaż po obecnych cenach dużych pakietów (podatek)
gra toczy się teraz w przedziale 18 - 25 zł a kto rozgrywa ten wygrywa
zasada poniżej 18 (19) - kup powyżej 20 (25) sprzedaj jest uproszczoną metodą gry
na tym papierze
uwaga - PAGED został potentatem na rynku sklejki !!!