• Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~Andrew [80.245.182.*]
    ...Amaral zaproponował.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~Ale [178.36.42.*]
    Liczę i jakoś nie mogę się jakoś doliczyć; coś przeoczyłem?
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~Andrew [80.245.182.*]
    Eurocash jest w obecnej chwili notowany po 25 zł. Wystarczy że jutro pójdzie kolejne 4-5 procent w górę i parytet (3,76) się praktycznie domknie, bo kurs Emperii zbliża się do stówy.

(25 zł + 5 procent) x 3,76 = 98,7 zł.

Już dziś minima Emperii były na 100,2 zł.

Pozdrawiam.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~jasio [212.106.25.*]
    Dnia 2010-09-21 o godz. 15:13 ~Andrew napisał(a):
    > Eurocash jest w obecnej chwili notowany po 25 zł. Wystarczy
    > że jutro pójdzie kolejne 4-5 procent w górę i parytet
    > (3,76) się praktycznie domknie, bo kurs Emperii zbliża się
    > do stówy.

(25 zł + 5 procent) x 3,76 = 98,7 zł.

Już dziś
    > minima Emperii były na 100,2 zł.

Pozdrawiam.

jak porównujesz, to porównuj minima obu spółek.
    pzdr.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~podlasie [188.146.197.*]
    Balon euro (c/wk - 9) chciałby poprawić swoją sytuację przejmując za bezcen perełkę Emperię (c/wk - 1,88). Nic z tego. Najpierw skup za 40 mln od jutra a potem wezwanie za 500 mln średnia skupu to 132 zł więc amaral musi postarać się dużo mocniej.

Emperia przeznaczy do 40 mln zł na skup akcji własnych, początek skupu 22 września

21.09. Warszawa (PAP) - Emperia Holding przeznaczy do 40 mln zł na skup akcji własnych, na podstawie upoważnienia udzielonemu zarządowi przez akcjonariuszy na WZA, które odbyło się 23 czerwca tego roku. Wykup rozpocznie się 22 września - podała spółka w komunikacie.
    "Celem programu jest nabywanie przez spółkę akcji własnych w celu ich dalszego zbycia lub umorzenia, na warunkach i w trybie określonym w uchwale nr 21 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki z dnia 23 czerwca 2010 roku. Zdaniem zarządu poziom aktualnych wycen rynkowych akcji spółki odbiega od ich wartości godziwej" - napisano w raporcie.
    "Programem objęte są akcje notowane na rynku podstawowym, w liczbie nie większej niż stanowiąca 20 proc. kapitału zakładowego spółki" - podała Emperia.
    Program zostanie zakończony do 31 marca 2011 roku.
    Jednocześnie w ubiegłym tygodniu spółka poinformowała o zwołaniu na 13 października nadzwyczajnego walnego zgromadzenia akcjonariuszy, które ma wyrazić zgodę na przeprowadzenie kolejnego programu skupu akcji własnych w celu umorzenia. Zgodnie z projektem uchwały, akcje mogą być kupowane w drodze ogłoszenia wezwań lub też na rynku regulowanym.
    "W ramach realizacji programu przedmiotem nabycia mogą być akcje własne spółki, których łączna wartość nominalna nie przekracza łącznie 25 proc. kapitału zakładowego (bez uwzględniania wartości nominalnej akcji własnych nabywanych przez spółkę na podstawie art. 362 § 1 pkt 8 Kodeksu spółek handlowych)" - podała spółka w ubiegłotygodniowym komunikacie.
    Maksymalna wysokość zapłaty za nabywane w ramach tego programu akcje, powiększona o koszty ich nabycia, nie może przekroczyć kwoty 500 mln zł. Zwołane na 13 października NWZA ma też upoważnić zarząd do podwyższenia kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego z pozbawieniem lub ograniczeniem prawa poboru. (PAP)
    morb/ gor/
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~mr [24.184.167.*]
    oferta jest wazna tylko do konca tygodnia, a Emperia i tak jeszcze skoczy do gory.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~dyktator [10.10.15.*]
    I od dzisiaj każda kolejna sesja na plusie dzieki skupowi i opisanej technice skupu. Dla mnie to moze być nawet procent dziennie. Amaral si e wkurzy, oj wkurzy
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~Andrew [80.245.182.*]
    Jakiej technice ? Coś słyszałem że mieli zawyżać w końcówce i nic z tego nie wyszło.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~father [95.49.112.*]
    Oj chłopie utrzymali na plusie. Im własnie o to chodzi. Z tego co aja w uchwale warunki skupu są jasno okreslon Każda sesja wyjdzie na plus bądź na zero. I tak teraz przez wiele sesji. W związku z tym skupiłem dzisiaj sobie pakiet kontrolny gdyż tutaj zysk jest gwarantowany. Mam 2900 akcji. Więc Emperia zbyt wiele dzisiaj nie wydała
    Nie jest napisane w uchwale jaką "techniką" będą skupować. Poza tym nie wiem co za sukces utrzymać akcje na tym poziomie. Przecież uwzględniając parytet Eurocashu i efekt synergii cena powinna wynosić 123 zł. Więc utrzymywanie na tym poziomie nie uwarzam za sukces. W przyszłym tygodniu Eurocash ma ujawnić swój plan co dalej. A ma ponoć jakiś.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~father [95.49.112.*]
    Nie pisz bzdur w info jest dokładnie po jakich cenach będa kupowac ile i kiedy. Piszą równiez, że chodzi im o doprowadzenie do ceny godziwej. Według mnie i analityków chodzi o średnią cenę 132,32 zł, która wychodzi z tego ile zamierzają przeznaczyć na akcje. Oczywiście pisali o tym w Parkiecie i PB. Przy 130 mogę sprzedą swoje 2900 akcji. 27% w miesiąc mnie zadowoli. No chyba, że Amaral przyspieszy to i 150 zł jest bardzo prawdopdobne.
    "Cena, za którą Spółka będzie nabywać własne akcje nie może być wartością wyższą spośród ceny ostatniego niezależnego obrotu i najwyższej, bieżącej, niezależnej oferty w transakcjach zawieranych na sesjach giełdowych GPW"

Jeśli to jest tak "Cena" to w żaden sposób nie przesądza ona wzrostów. Zarząd w owej uchwale nigdzie nie stwierdza, że zamierza doprowadzić cenę do wartości godziwej, a jedynie że obecna wycena od niej odbiega. Więc jeśli ktoś tu bzdury pisze to ty. Mimo to pozdrawiam.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~MUEZIN [81.190.61.*]
    I tak właśnie jest, popieram ten post
    Andrew wybacz ale po raz kolejny piszesz głupoty:"Przyjęcie programu skupu akcji uzasadniono faktem, że poziom aktualnych wycen rynkowych akcji spółki odbiega od ich wartości godziwej".

I chcesz powiedzieć, że Emperii wcale nie chodzi o dojście do wartości godziwej????? Albo jestes z PISu albo obrońcą krzyża i pieprzysz bzdury.
    Gdzie jest napisane, że będą dążyć do wartości godziwej ? Widzisz to co chcesz widzieć. Krzyża do tego nie mieszaj.
    Ale z PISem widzę, że trafiłem. Powiadasz, że nie jest napisane? Przecież samo to sformułowanie określa dążenie do wzrostów. Ale co tu bawić sie półsłówkami. Emperia będzie podbijała swoją wycenę by nie dopuścić do wrogiego przejęcia.A was jeszcze raz proszę nie naganiajcie na Eurocasg zwany bańką. Spółka ma c/wk - 9,05!!!!! Nie przeszkadza wam to???? Odpowiedźcie coś w tym temacie. Ale w związku z tym, że jesteście ykłymi tchórzami amatorami do kwestii wartości księgowej nie nawiążecie.
    Jarasz się WK jakby była kluczowa. Eurocash jest drogi ale nie znaczy to że emperia tania. Jak Eurocash odpuści to momentalnie jest powrót na 90 zł. Kurs akcji Emperii może podbić TYLKO Eurocash, bo jak sam już widzisz ani fakt skupu ani infa o Orlenach i Aldikach na nikim wrażenia nie robią. Jeśli Eurocash nie podbije oferty to o 130 zł możesza zapomnieć i tyle w temacie.

PS. Trafiłeś z wiarą. Ale co ty możesz o tym wiedzieć.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~podlasie [188.146.145.*]
    Abdrew po twoich posta ch widac, że jestes tzw. amatorem giełdowym. Euro nie jest drogie, tylko cholernie drogie biorąc pod uwagę posiadane aktywa w bilansie. Wyniki finansowe ma zblizone do Emperii więc różnica w słabej wycenie oferty jest widoczna nawet dla laika. Majątek euro to raptem 300 mlon zł z hakiem, gdzie Emperia ma powyżej 800 mln zł.

Prawda jest taka, że:

- Amaral i fundy chciałyby sporo wzbogacić sie na takim wrogim przejęciu
    - Emperia zdobywa rynek a Euro drepcze w miejscu
    - paryten jest fatalny
    - a Emperia i tak będzie skupowac bo po takich działaniach już nikt nie uwierzy amaralowi

Ja jestem z PIS i się nie wstydze ale ty Adrew wypisujesz takie bajki, że szok. C/wk i zysk jasno pokazują, że parytet winien być w granicach 5,5-6,5. No ale Amaral chciałby się bardzo szybko wzbogacić i uczynić nowy twór bardziej atrakcyjnym niż jego balonik.
    Nie rozumiem twojej wypowiedzi. Gdzie i kiedy ja napisałem,m że parytet jest korzystny ? Sprawa nie rozchodzi się o to jaki jest parytet. Sprawa rozchodzi się o to czy ma być pod co wzrost akcji Emperii czy nie ma. I ja twierdze jasno, żę dalszy wzrost kursu akcji Emperii jest zależny WYŁĄCZNIE od Eurocashu i jego zachowania. Z resztą widać, że ani infa ani skup nie pomagają kursowi. Z resztą skup jest tak skonstruowany aby nie płacić za akcje drogo (czego usilnie nie rozumie father). Dlatego jeśli Eurocash nie wyjdzie z lepszą ofertą to o 130 zł można zapomnieć. I skup niewiele tu pomoże.

PS. Ja nie jestem z PiS. Jestem osobą wierzącą i nie lubię gdy ktokolwiek szydzi z Krzyża.
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~podlasie [188.146.138.*]
    Nie krzyż się liczy chłopcze tylko Bóg. Ale jesteś zwykłym kmiotkiem zarówno giełdowym jak i w zakresie wiary.

Kurs będzie rósł bo Emperia mjusi się bronić. I nic tu nie zmieni hasło amarala, że się wycofuje bo w takich wojnach nie kończy sie po chwili. Pewnie jeste s nauczony własnym doświadczeniem, że twój seks jest krótki i stąd twoje niedorzeczne wyliczenia.

Do nauki bo jak nie to...
    Adrew mógłbys sie postarać i przestać pisać z IP prawie zbieżnego do jednego z centrów logistyznych EUROCASH? Pewnie to przypadek hłe hłe hłeNa jedna akcję Emperii przypada 54,65 zł majątku spółki (wartość w księgach to 826 mln zł. Na jedną akcję Eurocashu przypada 2,74 zł rrealnego a nie wydumanego majątku spółki (wartość w księgach to 373 mln zł) !!!!!! czyli zgodnie z parytetem zaproponowanym przez Amarala na 1 akcję emperii warta w ksiegach 54,65 zł przypada złotówek z Eurocashu ... policzmy: 3,76 x 2,74 zł co daje 10,30 zł !!!!!!!!! By traNSAKCJA MIA ŁA SENS ekonomiczny dla ludzi z Emperii to parytet musiałby byc kilka razy wyższy. Teraz rozumiecie czemu Amaral chce tej fuzji?! Dziwne, ze nie dostrzegaja tego Amaral, co poniektórzy "anale", którym tak bardzo zależy na udowodnieniu, ze taki parytet jest korzystny dla EMperii!!!!!!!!! Nie róbcie z siebie głupców panowie. teraz dlaczego eMPERIA MUSI SIE BRONIĆ BEZ WZGLĘDU NA ZAPOWIEDZI? Kto przejmuje własnie BZ WBK?????? Myślec, myśleć! To juz wiecie dlaczego BZ WBK moze stanąć po jego stronie? Dlatego skup robiony jest po to by znacząco podnieść wycenę akcji EMperii. Tu sa mozliwe kazde zagrywki ze strony Amarala równiez próby zaniżenia kursu. Dlatego Emperia wie co robi i będzie to z dużą korzyścia dla obecnych akcjonariuszy. Co chwila nowe umowy PKN ORLAN na ponad 200 mln zł rocznie), nowe przejęcia (sieć Aldik Nova z Lublina).
  • Re: Jeszcze jedna dobra sesja Eurocashu i dopełni się parytet, który... Autor: ~podlasie [188.146.138.*]
    Bravo identyczne wyliczenie zrobił mi makler w BOS. A co do Amarala to wróćcie w przeszłość. Gdy mu zależało na czymś to potrafił pierwotną cenę podnieść razy 3. Wróccie do historii Eldorado! Ale tak się zaczyna w dużym biznesie negocjacje.
  • PUKpaDwgdK Autor: ~prgdbvgpb [184.105.70.*]
    XyuHEX ycjmtbhnashs, [url=http://cevrbibapnfj.com/]cevrbibapnfj[/url], [link=http://diojsimgcqli.com/]diojsimgcqli[/link], http://iszasbyovmmn.com/
  • Re: PUKpaDwgdK Autor: ~sd [83.28.64.*]
    ... czyli ostrożną wycenę na dziś mamy 139 PLN , a realnie to min. 160 złotych !!!
[x]
EMPERIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.