• Ale pięknie to robią Autor: ~tak myśle [89.174.106.*]
    Odbiorą wam dzisiaj akcje
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~ornitolog [79.191.138.*]
    Chyba leszczom z nadcisnieniem ;) A tak na powaznie,to widac jak lykaja,az milo patrzec.Jest ok.
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~Swiezak27 [95.49.41.*]
    a ja wszedlem przed 9:00 po 20,67 cale 3425 sztuk...Ornitolog dodaj mi otuchy:-) niech sie konczy ta korekta jak najszybciej i zaczynamy jazde w góre, akcji malo:)
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~BRAK POPYTU [83.24.95.*]
    na szczęście i brak podaży więc wszystko może się zdarzyć gdy głowa pełna marzeń..
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~Swiezak27 [95.49.41.*]
    Brak Popytu... tu tylko kierunek połnoc pewnie sie wysypałes i nie jestes pewny czy dobrze zrobiłes:) ja mam wicej nadzieji i entuzjazmu:) wszkoczyłem ze wszystkim co mam
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: radegast [83.24.95.*]
    Nie wysypałem się, a z obawą przyglądałem się sytuacji, kupowałem po 9,4 więc zysk mam spory choć chciwość podpowiada więcej, to jednak argumenty o historycznych wartościach akcji nie mogą Ciebie uspokajać to był inny czas i inne realia. Dobrze by było abyś i ty zyskał bo dla mnie zarobek byłby jeszcze większy. Życzę powodzenia i Tobie i sobie zarazem pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~zeb [195.47.201.*]
    spokojnie,bez paniki, korekta zrobiona była stosunkowo niewielkim volumenem, jak ktos sypal to za kazdym razem pojawiali sie odbierajacy akcje. Nie po to sie kupuje znaczne pakuety akcji aby siedziec z nimi na stracie. Permedie latwo zakolysac - wiec jak juz sie niecierpliwi wyprzedadza to zobaczysz ze kurs pojdzie sie w góre. Firma naprawde ma dobre fundamenty, dobre wyniki i co najwazniejsze dla akcjonariuszy wychodzi powoli z minimow kursowych - a jej maksima przypominam byly w okolicach 160 zł. wiec jest co odrabiac, tym bardziej ze społka byla przez jakis czas zapomniana przez inwestorow.
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~swiezak27 [95.49.41.*]
    redegast Gratuluje nosa ze tak wczesnie wskoczyłes, teraz tylko cierpliwosci tu przynajmniej nie wymysla nic głupiego jak na "Optysiu", ja obstawiam do konca tyg. 22zetka niech sie resztka wysypie i pojedziemy w gory:) pozdrawiam wszystkich bez cisnienia:)
    Zeb tez fajnie to ujołes,tez dopiero wskoczyłes? ja od rana 20,67 pod sam korek zapakowałem:) nie spodziewałem sie jednak wczesniejszej korekty moze jakies prognozy do konca tyg??? kto ma jakie zdanie??
  • do Swiezaka Autor: ~ornitolog [79.191.138.*]
    Dzisiaj musiala nastapic korekta i to oznacza,ze pakiet ma potencjal.Uwazam,ze dzis skonczymy na min 2-3,a jutro do gory 10% minimum.Takze nic sie nie boj,bo jeszcze w tym miesiacu bedziemy testowac 25zl.pzdr
  • Re: do Ornitologa Autor: ~swiezak27 [95.49.41.*]
    Dzieki za słowa otuchy, ja tez to tak widze:) tylko gdzie Ci kupujacy ?? w koncu teraz mega-promocja:)
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~Długoterminowy [87.205.133.*]
    A ja kupiłem po 10 zl i zostawiam sobie na dywidendę. Potencjał tej spólki to kilka milionów zysku rocznie, brak potrzeb inwestycyjnych, przy 2 mln akcji daje to jakieś 2 zł dywidendy na akcję rocznie.
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~cierpliwy [79.187.15.*]
    spokojnie bez paniki kto musi ten wyjdzie wszystko powoli lub szybko sie odrobi-tak ostre jazdy wcale nie sa zdrowe -bo zbiera czasami na wymioty co dzisiaj widać
    pozdrawiam cierpliwych
    Mnie troszke zaczyna martwic rozmiar XL tej korekty...czyzby jakis grubasek miał przyjsc tu zrobić porzadek:)
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~simon [79.186.41.*]
    witam Panowie i Panie,
    ja bym sobie życzył aby spadło tak do 15,00 to wtedy bym wskoczył z grubszą kasą bo od jakiegoś czasu obserwuję tą spółkę i przegapiłem tamten moment:)
    z drugiej strony nie życzę większych spadków tym co weszli za 20 i wzwyż, no ale coż takie życie,
    pzd i może do usłyszenia
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~zeb [195.47.201.*]
    owszem, procentowo jest duza roznica, ale jesli uwaznie obserwujesz notowania to dostrzezesz ze niewiele gotowki potrzeba aby spuscic kurs do dolnych widelek, to samo tyczy sie wzrostow, niewielkim kosztem mozna wyniesc kurs .

a co do dzisiejszej korekty pod koniec sesji tradycyjnie przydą kupujący i za naprawde niewielkie pieniadze odkupia to co spanikowani ludzie wyrzucają.
    wczoraj wszyscy zabijali sie o akcje, jeszcze dzis rano kurs wyniesli prawie do górnych widelek by za chwile wyrzucac z 10% stratą.
    Przeciez firma nie zbankrutowala, ma sie tak samo dobrze jak dzis rano i wczoraj... Ale tak to jest gdy rzadzą emocje i zachowania stadne.
    NAtomiast z technicznego punktu widzenia taka korekta jest wskazana, bo jest zacheta dla nowych, którzy dopiero dostrzegli potencjał spółki. Łatwiej sie wchodzi gdy kurs jest w trakcie korekty. Bo zawsze mozna na to spojrzeć ze sa inni którzy kupili np 15% drozej i ze kurs ma do czego wracac... pozdrawiam i zycze udanego skupowania Permedi....
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~aa [79.110.195.*]
    zeb, miałeś rację - wyciągają kurs niewielkim kosztem do góry. Przez cały dzień obkupili się tanich akcji to teraz mogą poświęcić kilkadziesiąt tys zł na zrobienie dobrego kursu:)
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~pianuchmen [188.146.82.*]
    akurat, wszedłeś za późno i teraz to cię wyciągnie, ale komornik za uszy :D
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~swój [89.174.106.*]
    a na co jest za późno???prawdziwe wzrost jeszcze przed nami-to ze dzisiaj spadło to bardzo dobrze-wyszły gorące głowy i dołączył świeży akcjonariat
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~Wyznacznik_Trendu [83.30.136.*]
    Nic dodać, nic ująć. Zdrowa spółeczka, bez zadłużenia, zyskowna. Inwestorzy dopiero sobie o niej przypomnieli i zaczęła być grana, co widać po rekordowych obrotach. Patrzcie ile zostały wyniesione do góry spółki u schyłku bankructwa (pronox, odlewnie, cashflow) Tutaj jest jeszcze bardzo duży potencjał do wzrostów.
  • Re: Ale pięknie to robią Autor: ~Permediowiec [188.147.208.*]
    A ja uważam, że jest to zagranie małej, nędznej spółdzielni jednej z wielu na gpw, a Wyznacznik Trendu zniknie jutro stąd haniebnie skompromitowany.
    Będzie płacz. Oj będzie...
  • do permediowiec Autor: ~swiezak27 [83.28.50.*]
    Tak na pewno masz racje będzie tak jak mówisz(permediowiec) hahaha! papierka sie pozbyłes mowisz,albo brakło Ci jaj ze by go kiedykolwiek kupić:) i teraz sie odgryzasz taka Polska mentalnosc:) pewnie na kasie w Tesco robisz i taki smutny zywot masz, ze musisz na kims to odbic czekam na twoje komentarze zwróce honor do piątku jak masz racje ale póki co to nie zaspij bo ja lubie te bułki z tesco mimo ze tanie, to całkiem niezłe...:)
  • Re: do permediowiec Autor: ~Permediowiec [188.147.108.*]
    hehe dobre
    ale jaj mi nie brakło, nawet nie musiałem ich mieć, bo kupowałem po 4 pln i uśredniałem w górę

ostrzegać nie zamierzam, wyszydzać też nie, ja się po prostu śmieję z balona i z głupoty ludzkiej

• Re: Ale pięknie to robią -nowa fabryka farb Autor: ~Długoterminowy [87.205.143.*]
    Szanowne Koleżanki i Koledzy Inwestorzy,
    A czy wiecie że największy koncern farbiarski świata kończy w Pilawie (kilkanaście km na płn od Garwolina) budowę gigantycznej fabryki farb? Nie wiecie, to sprawdźcie na necie.
    Jak myślicie czy Permedia załapie się na dostawy pigmentów do tej fabryki ?
    To tylko kilkadziesiąt km od Lublina. Za info na ten temat byłbym bardzo wdzięczny.
  • Re: Ale pięknie to robią -nowa fabryka farb Autor: ~simon [83.23.47.*]
    witam,
    tak jak pisałem wcześniej, moim pobożnym życzeniem jest 15pln i wtedy wejdę:)
    z drugiej strony nie życzę dalszych spadków zakupionych powyżej 20,00 ale jak uzbroją się cierpliwość to szybko odrobią i dalej do przodu:)
    pzd
[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.