mimo wszystko kurs dzisiaj zachował sie lepiej od przewidywań, to naprawdę nieźle rokuje na najbliższe sesje, według mnie dzisiejsze info na początku sesji od SII przed NWZA ewidentnie podane było pod wywołanie paniki i wysyp akcji przez drobnych, jednak powyżej 1,90 zł pojawił się mocny popyt i nie dał spaść niżej, a w trakcie sesji było już tylko lepiej przy całkiem sporych obrotach, według mnie następuje akumulacja papieru ale już na prywatne osoby, patrząc na wykres 3-miesięczny to kurs TEX wszedł w stały trend wzrostowy, który oznacza, że pojawia się światełko w tunelu co do perspektyw spółki, myślę że jutro otwarcie na poziomie zbliżonym do dzisiejszego zamknięcia a później mała przepychanka i dalszy powolny skup a w konsekwencji wzrost w trakcie sesji i to dość spory (coś na wzór piątku) i według mnie taki scenariusz (wzrosty z korektami) będzie aż do do jakiegoś istotnego infa (kurs wtedy może oscylować już w przedziale 2,8-3,2 zł
jak na razie co do TEX przeczucie mnie nie myliło i sporo na nim zarobiłem (aktualnie stanowi ok.15% mojego portfela +- 5%) ale widzę tu jeszcze spory potencjał w perspektywie 1-2 tygodni (nawet ok.40-50%), oczywiście to moje przypuszczenia i nikogo nie namawiam, życzę trafnych decyzji, pozdrawiam
z analizy tech tak to wygląda a od siebie dodam TEX nie ma kasy ale ma majątek p spłaceniu zobowiązań jeszcze zostaj GRUBO dlatego likwidować jak najszybciej
powtarzam jutro zamknięcie 2,2-2,3 zł konsensus 2,25 zł, akcji w arkuszu coraz mniej ok. 0,5 mln szt, gdyby chcieli się wysypać z akcji to niewielkim kosztem kurs mogliby by podciągnąć w okolice 3 zł, ale tu gra idzie o coś większego, być może skup + split + NE dla inwestora i mamy jazdę bez trzymanki
no tak, ale nikt nie bierze pod uwagę kapitał obrotowy (należności), które też podlegają windykacji w razie potrzeby, myślę, że gra idzie o ok, 50 mln zł dokapitalizowania, czyli ok. 20 mln szt.akcji, ale może i być emisja 2 razy taka dla inwestora strategicznego, tak czy inaczej może tu być jeszcze ciekawie