Spółka będzie miała powyżej 10mln zysku w tym roku. Na przyszły rok prognozy zakładają ponad 7mln zysku netto dzięki uruchomieniu telewizji internetowej.. Nie zapominajmy,że Krajewski chce stworzyć dużą firmę z ponad 10-cioma kanałami telewizyjnymi na bazie Astro. Ma na swoim koncie już Superstację, którą po utworzeniu sprzedał za kilkadziesiąt milionów złotych. Na razie przekazał Astro, którą to firmę w pełni kontroluje, wierzytelności, które dadzą firmie 13.2mln gotówki na rozwój. Na razie wpłynęło 8mln do końca listopada wpłynie 5.2mln.
Platforma oognet.pl jest już na ukończeniu i już niedługo posypią się koncesje na kanały telewizyjne, które Astro będzie tworzyć. Familiada to pikuś w porównaniu do tego przedsięwzięcia, a Krajewski nie pozbywa się od tak 13mln złotych tylko będzie tworzył z Astro vehikuł inwestycyjny. Myślę,że to nie koniec wprowadzania do Astro aktywów. Krajewski ma w nim 99%,więc nic nie traci.
Płynność nie poraża, ale każda cena w okolicach 1pln to okazja i szansa na ok.300-1000% zarobku w perspektywie roku. Na razie kapitalizacja to ok.10mln złotych co w przypadku majątku, planów i zaplecza ze strony "cudotwórcy" Krajewskiego jest sumą po prostu małą.
Pozdrawiam
Wskaźnik C/Z tych nielicznych spólek na NC które go posiadają, a tym samym tych które generują zyski jest w przedzialem 18-25. Jednak są to spólki o znacząco wyższym od Astro S.A. free float. Zakładając jednak średnią na poziomie 22 (po wykazaniu 13 mln zysku oczywiście) daje to nam kurs na poziomie 26 zł, co jest realne zważywszy na niewielką ilość akcji Astro S.A. w obiegu. Niewiadomą jest jednak zachowanie większościowych akcjonariuszy, którzy mogą zechcieć zwiększyć ten wsółczynnik. Wydaje mi się jednak że rozsądniejsze na ich miejscu byłoby poszukiwanie jakiegoś ewentualnego partnera mogącego wesprzeć swoim kapitałem inwestycyjne zamierzenia Astro S.A., albo też przeprowadzenie nowej emisji. Mimo wszystko biorąc pod uwagę perspektywiczny potencjał modelu biznesowego wdrażanego w Astro S.A. biorąc oczywiście pod uwagę okres najbliższych 5 lat, nie zapominajmy przecież że w tym okresie zostaje wprowadzona w Polsce naziemna TV cyfrowa, co zwielokrotni ilość nadawaych kanałów TV, a tym samym zapotrzebowanie na programy zewnętrznych producentów, poziom cenowy akcji sółki w tym okresie na poziomie 100 i więcej PLN jest jak najbardziej realny.
"(....)Spółka Ster Sp. z o.o. jest w dalszym ciągu zobowiązana do zapłaty z tytułu kupna 30.000 (słownie: trzydzieści tysięcy) udziałów Spółki Superstacja Sp. z o.o. zgodnie z umową podpisaną 12 marca 2009 roku bezpośrednio od Astro S.A. ..."
To jest bardzo ciekawy punkt umowy, bo jeśli za 16.7tys. udziałów Ster miał zapłacić 16.7mln, to za 30tys. musi zapłacić 30mln. Beneficjentem jest Astro, więc może się okazać,że Krajewski będzie miał spółkę o majątku w gotówce blisko 50mln złotych, a to już tworzy z niej istotnego gracza na rynku i przy sukcesie oognet'u cena za akcję w wysokości 10zł będzie nadal niska. Myślę,że kolejne wzrosty przyniesie publikacja wyników za III kwartał oraz uruchomienie oognetu, a to nastąpi w najbliższych tygodniach. Ciekawą inwestycją pozostaje startup oognetlista.pl. Bardzo ładne logo i przejrzysty interface może przynieść w kolejnych miesiącach, po kampanii reklamowej tego portalu ogłoszeniowego, miłą niespodziankę.
ja mam sporo więcej i średnią poniżej 60 gr ;)
tylko nie zapominaj że żeby na tym zarobić to trzeba będzię to wpierw sprzedać.... ale tego nie planuję wcześniej niż za rok :D
Spółka Astro S.A zajmuje się produkcją programów telewizyjnych.Wśród jej klientów znajdują się między innymi główne telewizji w Polsce (TVN, telewizja publiczna, POLSAT). Firma poszerza zakres swojej produkcji o programy publicystyczne, informacyjne typu talk show oraz rozrywkowe
Astro SA - Akcjonariat Ogółem - 100 % liczba akcji: 9 900 000 | liczba głosów: 9 900 000 Krajewski Ryszard (wraz z K&R Enterprises Sp. z. o.o.) - 99,32 % liczba akcji: 9 833 000 | liczba głosów: 9 833 000