• Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~Andrew [80.245.182.*]
    Teraz możecie tylko mieć nadzieję, że Eurocash nie odpuści i faktycznie zmusi Emperę dozrobienia tego wszystkiego co spółka zapowiada. Jeśli to tylko podpucha ze strony Emperii i Eurocash się wycofa, to jesteście ugotowani na akcyjkach.
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~inwestor [89.74.41.*]
    Naprawdę uważasz, że mogliby nie wykonać działań jakie zatwierdzili na WZA?? Śmieszne...
    Dzisiaj kupiłem akcyjki na otwarciu i większy pakiet pod konic sesji...
    Właśnie wracam z MONNARI, więc mam jaja do ryzykownych inwestycji...

Pozdro dla wytrwałych.
    P.S Do końca miesiąca 130-140 zł. :D
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~Gagek [93.35.121.*]
    Gielda daje i gielda zabiera ... Ciekawe czy tym razem Ci zabierze :-D
    P.S. zerkam tu tylko z ciekawosci, kiedys mialem Emperie, to dobra firma, ale po aktualnych cenach to szkoda kasy...
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~MAESTRO [81.190.61.*]
    MELDUJĘ SIĘ I INFORMUJĘ:

Emperia prognozuje w ′10 89 mln zł zysku netto, w ′11 134 mln zł, a w ′12 172 mln zł

20.09. Warszawa (PAP) - Emperia prognozuje wypracowanie w 2010 r. 89 mln zł zysku netto, 211 mln zł EBITDA i 6 mld zł przychodów. Prognoza na 2011 r. zakłada 134 mln zł zysku, 261 mln zł EBITDA i 7,1 mld zł przychodów. W 2012 r. zysk ma wzrosnąć do 172 mln zł, EBITDA do 325 mln zł, a przychody do 8 mld zł - poinformowała spółka w komunikacie.

Nakłady inwestycyjne w 2010 r. mają wynieść 151 mln zł, w 2011 r. 200 mln zł, a w 2012 r. 239 mln zł.

Dług netto na koniec 2010 r. ma się ukształtować na poziomie 300 mln zł, rok później 251 mln zł, a w 2012 r. ma wynieść 217 mln zł.

"Ogłoszenie kilkuletniej perspektywy wyników finansowych jest podyktowane zamiarem zaprezentowania akcjonariuszom spółki przewidywanych, konkretnych efektów zakończonego procesu - trwającej od 2007 roku - skutecznej restrukturyzacji działalności naszej spółki. Celem zarządu Emperii jest także przedstawienie swoim akcjonariuszom efektów przygotowywanej i wdrażanej od kilku miesięcy nowej strategii działania" - napisano w raporcie.(PAP)

• Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~antonio [95.49.3.*]
    aganiacze na spadki was co sesja boli, że papier co raz wyzej i wyżej a wasze prognozy można sobie w du...wsadzić, stójcie tak dalej z boku i sie przyglądajcie, z takich negocjacji nie wychodzi sie po 2 tygodniach
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~Ubrany [83.29.66.*]
    Zaryzykowałem i ubrałem się na 117 zł. Ustawiłem stop loss na 10% mniej ale jednak się z niego wycofałem. Mam jaja i będę trzymał choćby nie wiem co. Kiedyś muszę zarobić
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~Andrew [80.245.182.*]
    Tu już nie ma pod co rosnąć, wszystko w cenie. No chyba że Eurocash podniesie parytet i się cieplej zrobi prezesom Emperii. Obecny kurs będzie do momenttu wygaśnięcia propozycji Eurocashu, a potem powrót na 80-90 zł. Zarobić, zarobisz, ale to kwestia 2-3 lat.
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~johny bravo [188.147.229.*]
    Tak czytam te wasze głupotki i pusty smiech mnie ogarnia. Od środy spółka rusza z potęznym skupem własnych akcji w celu umorzenia a wy wypisujecie takie bzdury.

Poczytajcie, przeanalizujcie a nie zawistnie stoicie i jątrzycvie. Na NICOLAS GAMES tez tak pisaliście a kurs wbrew wam poszybował bardzo wysoko.

Tutaj trwa wojna, wojna nerwów. Wystarczy porównac c/wk spółek Emperia i Eurocash by zrozumieć, jak bardzo Emperia jest niedowartościowana.

Na jedna skupowaną akcję Zarząd Emperii chce przeznaczyć ponad 132 zł. Wspomina po tym równiez prasa fachowa, w tym io Parkiet.

Eurocash takich negocjacji, działań nie załatwia w dwa tygodnie. Dadzą parytet 1: 6,5 to być może wejdzie choć tez nie koniecznie.

Wkrótce będziemy testować historyczne maximum. A przed nami kluczowe infa i to na dniach, z jednej jak i z drugiej strony frontu.
  • Re: Ubrani w szeregu wystąp !!! Autor: ~Andrew [80.245.182.*]
    Mam inne zdanie. Przede wszystkim na skup Emperia przeznaczyła tylko 40 mln zł, więc to nie jest jakaś potężna kwota. I bez względu czy ruszy z nim w środę czy w piątek, jest to już w cenie gdyż rynek ma tego świadomość. Cena 132 zł na akcję nie wiem skąd się wzięła. Pewnie policzyłaś ją mając na myśli owe 500 mln, które:
    1. Nie jest zatwierdzone i może pełnić jedynie rolę straszaka przed Eurocashem
    2. Jest to kwota maksymalna, a więc wcale nie musi być w takiej wysokości zatwierdzona
    3. Skąd Emperia takie pieniądze weźmie ?

To są poważne pytania i odpowiedź na nie wcale nie jest jasna. Emperia jest niedowartościowana względem Eurocashu, ale generalnie wcale nie jest tania. Więc niedowartośiowana jest tylko w kontekście ewentuyalnego przejęcia, do którego wcale nie musi dojść. Przedstawiasz optymistyczny scenariusz, tymczasem pesymistyczny (i realistyczny moim zdaniem) zakłada, że Eurocash się z propozycji po upływie terminu wycofa i kurs Emperii wróci na poziomy przed próbą przejęcia. Z resztą już dzisiaj było widać, że jest mocna dystrybucja na spółce i kurs zamknął się w okolicach minimów. Pozdrawiam.
[x]
EMPERIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.