Kisił się na małych obrotach i niskiej cenie. I nagle z czego wynika taki popyt i wzrost?
Nie powiem że ten kierunek mi nie odpowiada. Ale skąd coś wiedzą ci co go sobie nabierają z takim apetytem ? A wcześniej przy niższych wart nic. Zawsze mnie ciekawi skąd z dnia na dzień bieże się taka istotna zmiana podejścia - tylko spekuła?
technicznie powinno wzrosnąć minimum do 7,2-7,25 (podwójne dno) , a pierwszy opór dopiero na 7,6. W przeszłości formacje techniczne na efr - o ile były na zwiększonych obrotach - ładnie się sprawdzały.
Czy Eurofaktor zmieni branże na bardziej medialną Puls Biznesu 21.09.2010 "Przekrój" przyspiesza. W tle jest giełda Tygodnik został od wewnątrz ułożony. Następne ruchy: promocja, nowe media i GPW. "Przekrój" startuje dzisiaj z nową makietą. Trochę odświeżoną, trochę wracającą do tradycji, trochę idącą w stronę multimediów. - To konsekwentna realizacja trzyletniej strategii dochodzenia do 120-180 tys. sprzedawanych egzemplarzy, którą zdefiniowałem rok temu. Pierwszy rok poświęciliśmy na sprawy kadrowe, na pracę nad treścią, zawartością tytułu i layoutem. Teraz czas na drugi ruch: promocję i nowe media - mówi Grzegorz Hajdarowicz, właściciel tygodnika "Przekrój" i producenta filmów Gremi Film Production. To bardzo ambitny cel, zważywszy że średnie rozpowszechnianie płatne tygodnika od stycznia do lipca 2010 r. wyniosło 46,4 tys. egz. (tak wynika z danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy). - Na promocję wydamy kilka milionów złotych. W ciągu trzech lat w cały projekt zainwestuję kilkadziesiąt milionów złotych - szacuje Grzegorz Hajdarowicz. Właściciel wydawnictwa myśli o otwarciu portalu, opartego na "Przekroju" i multimediach filmowych (pokazującego na przykład animowaną grafikę czy filmy). Do końca roku chce połączyć w spółkę Gremi Media wydawnictwo "Przekrój" i Gremi Film Production, którego sztandarową produkcją jest "City Island" z Andy Garcią. - Zakładam, że nasz projekt będzie sukcesem i, jak każdy sukces, będzie intratny biznesowo - mówi Grzegorz Hajdarowicz pytany o rentowność inwestycji. Dla inwestorów giełdowych najciekawsza może być informacja o wejściu Gremi Media na GPW. - Rozważamy wprowadzenie grupy na giełdę jeszcze w 2010 r. przez jedną ze spółek przeze mnie kontrolowanych. Konkretna decyzja może zapaść jeszcze w tym miesiącu - informuje Grzegorz Hajdarowicz. Wcześniej właściciel "Przekroju" mówił o wejściu na GPW za pośrednictwem kontrolowanego przez siebie Eurofaktora czy poprzez przejęcie Point Group, wydawcy m.in. "Filmu" i "Wprost". Teraz nie chce się na ten temat wypowiadać. - Poprzez giełdę chcemy zdobyć kapitał na kolejne inwestycje we własne zasoby lub zakup nowych - mówi jedynie Grzegorz Hajdarowicz. Wcześniej właściciel Gremi Film Production sugerował, że pieniądze z giełdy może przeznaczyć na rozwój działalności filmowej. Krakowski biznesmen przymierzał się do kupna Ruchu i "Wprost", myślał też o założeniu własnej firmy dystrybucji filmów.[/url]_________________