• a oni właśnie dobierają... Autor: ~master [77.113.236.*]
    i się będą z was wyśmiewać...
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: kkot [188.47.99.*]
    i na to wygląda
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~meśka [89.151.17.*]
    Pewni jesteście że dobierają? Jak będą dobierać to po 1,00 zł... To niezła grupa cwaniaczków....
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~marcin [89.73.38.*]
    Ciekawi mnie bardzo jak to było z rejestracją i blokadą akcji na walne. Wygląda na to że część z nich po prostu nie zarejestrowała się i opchnęła akcje na górce. A co do kursu to meśka i tak sąd ma tu do powiedzenia coś, a nie grupka drobiazgu
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~master [77.113.236.*]
    zwiększenie stanu posiadanie było już po rejestracji na walne...
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~rafar [87.205.179.*]
    wyglada mi to raczej na celowa zagrywke ... ktos z pakietem > 5% dolaczyl ostatnio do tego SII a teraz celowo je "przerzucil" aby wywolac mala panike..
    a jego koledzy pewnie dobieraja
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~qwe [87.105.238.*]
    To nie zmienia faktu ze numer chamski. Poprzednie infa nie powodowały wielkich zmian, to też nie powinno, a mam nadzieje ze panowie sii sie przewiozą
    przypuszczam, że to jeden cwaniak się znalazł, dołączył do SII po rejestracji akcji na walne, więc nie miał ich zablokowanych, wywołał eforię i zrealizował zysk, cwaniak i tyle...
    a w SII nikgo nie musisz pytać o zdanie czy sprzedajesz akcje czy nie....
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~ALI [77.254.81.*]
    Według komunikatu SII obecnie dysponuje nie więcej niż 5.99 % akcji i najwyżej tyle może brać udziału w walnym. Być może nikt z SII się nie zarejestrował. Myślę iż w tej sytuacji powinien się wypowiedzieć sam Piotrsep.
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~meśka [89.151.17.*]
    a co jeśli to właśnie on sprzedał????
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~123 [83.21.73.*]
    nie urabiajcie gostka go takiej rangi jak to ma miejsce:) Jeśli są tam jemu podobni to transakcja nie ma większego znaczenia dla przyszłości spółki. Aczkolwiek zagranie całkiem niezłe. ów uczestnik przystąpił 13 września a odstąpił 15go.. śmiem twierdzić, że w tym czasie wiele o spółce się nie dowiedział. Zrobił to co chciał zrobić, tj. wykorzystać innych i warunki do osiągnięcia korzyści, co mu się udało...
    Tego nie możemy wykluczyć. Pamiętam iż deklarował posiadanie ok 192 kilo. Natomiast zaangażowanie zmalało o ok 500 kilo. Wyląda na to iż to było kilka osób.
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~t.ziuber [94.254.148.*]
    A pytanie retoryczne

Dlaczego sprzedali przed walnym?

Gdyby chcieli zrobić coś innego, aniżeli tylko wywołać panikę. To Zrobili by to po walnym...

Wygląda iż to tylko ruchy spekulacyjne,i ani im w głowie zarządzanie spółką
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~123 [83.21.73.*]
    skoro Ty ufasz bezgranicznie temu co ludzie piszą na forum to gratuluje.
    192 kilo to dobre. Student, niezbyt rozgarnięty, który poprzez to czym się chwalił tutaj (zaangażowanie na kontraktach i zajęta przez niego pozycja) wtopił conajmniej kilkanaście tysięcy, w międzyczasie oczywiście zwiększając swój pakiet z 30 k akcji techmexu do 192... Tak tak, zawodowiec pełną gębą.
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~spokój [109.243.235.*]
    jak na razie to bawia sie nami i ładnie zbieraja poniżej 2 zł, a pod koniec dnia wyciągnął najwyżej jak sie da
    Bezgranicznie to sam sobie nie ufam. Każdy ma prawo się pomylić. Myślę iż forum jest miejscem wymiany myśli i spostrzeżeń. Jakieś małe zaufanie trzeba mieć do ludzi. Tutaj nie wszyscy chcą zarobić za wszelką cenę. Moje posty adresuję głównie do nich.
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~t.ziuber [94.254.148.*]
    też myślę jak ty ''spokój'' że wyciągną na koniec, po wybraniu zarządu...

Patrząc na np. monnari czy nicolasa, to i tak akcję nie dotknęła jeszcze ręka prawdziwej spekulacji...

Ja tylko żałuję iż nie mam wolnego kapitału.Bo bym dobrał poniżej 2pln.
    Ogólnie widły też są podejrzane... bo tylko górne ograniczenie zmalało o 4grosze...?!
    BARDZO DZIWNE...
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~egomaster [87.205.165.*]
    Do MASTER: dobierają? HAHAHA. A ty dobierasz? A może, co b ardziej prawdopodobne poranne info cię zaskoczyło i nie zdążyłeś sprzedać? I zostałeś z ręką w nocniku.

Przecież techmex to papier o bardzo niskiej reputacji i każdy to wie. Tu są duże zyski i równie wielkie straty.

A swoją drogą jeszcze nie tak dawno ktoś zachwalał to całe stowarzyszenie, że niby bardzo renomowane i warte zaufania. A tu wtopa. Jeżeli to jest ich metoda działąnia to następny krok jest następujący: (wpis z forum sprzed kilku dni)

link:
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1958064&strona=1

Jeżeli na walnym nie pojawi się nikt inny z porównywaknym pakietem akcji (głosów) - a wszystko na to wskazuje, to Siedmiu Wspaniałych + SII zdecyduje o władzach spółki. Tym samym firmą Techmex w upadłości likwidacyjnej zaczną rządzić marionetki wybrane przez 11% głosów. Osoby te będą miały praktycznie nieograniczony dostęp do informacji poufnych spółki, w tym do danych finansowych. Przypominam, że techmex nie publikuje swoich sprawozdań od ponad pół roku (ostatnie za 3Q2009).

Jeżeli SII z pozostała bandą utworzy marionetkowy zarząd to wielce prawdopodobne jest że 7 osób oraz SII będą mieli nieuprawniony dostęp do informacji poufnych spółki. A to stawia ich w bardzo uprzywilejowanej pozycji. Mając takie dane można swobodnie manipulować kursem i nieźle przy tym zarabiać kosztem pozostałych drobnych inwestorów, którzy takiej wiedzy nie posiadają i swoje decyzje inwestycyjne opierają na komunikatach giełdowych.

Jeżeli rzeczywiście doszłoby do przekazywania informacji przez osoby zarządzające części akcjonariuszom techmexu (nawet tym, który te władze wybrał) to sprawa ma charakter kryminaln i podlega pod prokuratora.

Dlatego po 20.09 mogą pojawić się gwałtowne zwroty akcji i kurs może mocno ekspolodować w góre a następnie równie szybko sięgnąć dna. Jeżeli to całe SII wraz z pozostałymi uczestnikami paktu zorientuje się, że sytuacja spółki rzeczywiści jest fatalna to przecież nie odda papieru po cenie niższej niż kupiło. Podbiją kurs na maxa, opchną swoje 11% pozostałym naiwnym (nie mającą dostępu do wiedzy o spółce) i puszczą komunikat o tym, że ich zaanagażowanie spadło (bo przecież tak jest w porozumieniu). A na końcu jak zwykle pozostaną drobni, naiwni gracze z kolosalnymi stratami. Takie życie?

Dlatego moi drodzy leszcze (bez obrazy). Więcej rozumu mniej emoacji, bo ŻER NA PADLINIE Techmexu TRWA !!!!!!!!!!!
    ja leszcz, nie zamierzam nic sprzedawać w najbliższych dniach...
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~qwe [87.105.238.*]
    juz nie 11%, a to różnica
    na walne nie ma blokady, tylko zaświadczenie...
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~techo [109.243.15.*]
    TERAN-STUDENCKI KACPER.........
  • Re: a oni właśnie dobierają... Autor: ~spokój [188.33.72.*]
    a nie mówiłem, że sie bawia naszym kosztem za chwile na plusie
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.