Ciekawi mnie bardzo jak to było z rejestracją i blokadą akcji na walne. Wygląda na to że część z nich po prostu nie zarejestrowała się i opchnęła akcje na górce. A co do kursu to meśka i tak sąd ma tu do powiedzenia coś, a nie grupka drobiazgu
wyglada mi to raczej na celowa zagrywke ... ktos z pakietem > 5% dolaczyl ostatnio do tego SII a teraz celowo je "przerzucil" aby wywolac mala panike..
a jego koledzy pewnie dobieraja
przypuszczam, że to jeden cwaniak się znalazł, dołączył do SII po rejestracji akcji na walne, więc nie miał ich zablokowanych, wywołał eforię i zrealizował zysk, cwaniak i tyle...
a w SII nikgo nie musisz pytać o zdanie czy sprzedajesz akcje czy nie....
Według komunikatu SII obecnie dysponuje nie więcej niż 5.99 % akcji i najwyżej tyle może brać udziału w walnym. Być może nikt z SII się nie zarejestrował. Myślę iż w tej sytuacji powinien się wypowiedzieć sam Piotrsep.
nie urabiajcie gostka go takiej rangi jak to ma miejsce:) Jeśli są tam jemu podobni to transakcja nie ma większego znaczenia dla przyszłości spółki. Aczkolwiek zagranie całkiem niezłe. ów uczestnik przystąpił 13 września a odstąpił 15go.. śmiem twierdzić, że w tym czasie wiele o spółce się nie dowiedział. Zrobił to co chciał zrobić, tj. wykorzystać innych i warunki do osiągnięcia korzyści, co mu się udało...
Tego nie możemy wykluczyć. Pamiętam iż deklarował posiadanie ok 192 kilo. Natomiast zaangażowanie zmalało o ok 500 kilo. Wyląda na to iż to było kilka osób.
skoro Ty ufasz bezgranicznie temu co ludzie piszą na forum to gratuluje.
192 kilo to dobre. Student, niezbyt rozgarnięty, który poprzez to czym się chwalił tutaj (zaangażowanie na kontraktach i zajęta przez niego pozycja) wtopił conajmniej kilkanaście tysięcy, w międzyczasie oczywiście zwiększając swój pakiet z 30 k akcji techmexu do 192... Tak tak, zawodowiec pełną gębą.
Bezgranicznie to sam sobie nie ufam. Każdy ma prawo się pomylić. Myślę iż forum jest miejscem wymiany myśli i spostrzeżeń. Jakieś małe zaufanie trzeba mieć do ludzi. Tutaj nie wszyscy chcą zarobić za wszelką cenę. Moje posty adresuję głównie do nich.
też myślę jak ty ''spokój'' że wyciągną na koniec, po wybraniu zarządu...
Patrząc na np. monnari czy nicolasa, to i tak akcję nie dotknęła jeszcze ręka prawdziwej spekulacji...
Ja tylko żałuję iż nie mam wolnego kapitału.Bo bym dobrał poniżej 2pln.
Ogólnie widły też są podejrzane... bo tylko górne ograniczenie zmalało o 4grosze...?!
BARDZO DZIWNE...
Do MASTER: dobierają? HAHAHA. A ty dobierasz? A może, co b ardziej prawdopodobne poranne info cię zaskoczyło i nie zdążyłeś sprzedać? I zostałeś z ręką w nocniku.
Przecież techmex to papier o bardzo niskiej reputacji i każdy to wie. Tu są duże zyski i równie wielkie straty.
A swoją drogą jeszcze nie tak dawno ktoś zachwalał to całe stowarzyszenie, że niby bardzo renomowane i warte zaufania. A tu wtopa. Jeżeli to jest ich metoda działąnia to następny krok jest następujący: (wpis z forum sprzed kilku dni)
Jeżeli na walnym nie pojawi się nikt inny z porównywaknym pakietem akcji (głosów) - a wszystko na to wskazuje, to Siedmiu Wspaniałych + SII zdecyduje o władzach spółki. Tym samym firmą Techmex w upadłości likwidacyjnej zaczną rządzić marionetki wybrane przez 11% głosów. Osoby te będą miały praktycznie nieograniczony dostęp do informacji poufnych spółki, w tym do danych finansowych. Przypominam, że techmex nie publikuje swoich sprawozdań od ponad pół roku (ostatnie za 3Q2009).
Jeżeli SII z pozostała bandą utworzy marionetkowy zarząd to wielce prawdopodobne jest że 7 osób oraz SII będą mieli nieuprawniony dostęp do informacji poufnych spółki. A to stawia ich w bardzo uprzywilejowanej pozycji. Mając takie dane można swobodnie manipulować kursem i nieźle przy tym zarabiać kosztem pozostałych drobnych inwestorów, którzy takiej wiedzy nie posiadają i swoje decyzje inwestycyjne opierają na komunikatach giełdowych.
Jeżeli rzeczywiście doszłoby do przekazywania informacji przez osoby zarządzające części akcjonariuszom techmexu (nawet tym, który te władze wybrał) to sprawa ma charakter kryminaln i podlega pod prokuratora.
Dlatego po 20.09 mogą pojawić się gwałtowne zwroty akcji i kurs może mocno ekspolodować w góre a następnie równie szybko sięgnąć dna. Jeżeli to całe SII wraz z pozostałymi uczestnikami paktu zorientuje się, że sytuacja spółki rzeczywiści jest fatalna to przecież nie odda papieru po cenie niższej niż kupiło. Podbiją kurs na maxa, opchną swoje 11% pozostałym naiwnym (nie mającą dostępu do wiedzy o spółce) i puszczą komunikat o tym, że ich zaanagażowanie spadło (bo przecież tak jest w porozumieniu). A na końcu jak zwykle pozostaną drobni, naiwni gracze z kolosalnymi stratami. Takie życie?
Dlatego moi drodzy leszcze (bez obrazy). Więcej rozumu mniej emoacji, bo ŻER NA PADLINIE Techmexu TRWA !!!!!!!!!!!