Obecna cena tj 29zł jest smieszna. Do 100zł na pewno nie będe pozbywał się tych akcji (wyjątek dt), jeśli wszystko będzie ok to jest możliwe 200 -300zł.
uważam podobnie, poza tym
kurs zleciał z 460 na 20
cały okres bessy falował w widełkach,
powstały dwa dna
cena/wk - zadowalajaca
wyniki za I polrocze nawet niezłe
zagiel dostanie pozwolenie - bo nikt nie bedzie rozbierał nowej wizytówki warszawy
mozna by mnożyc za... ale generalnie przypomina mi firme ACE - (wiem inna branza i w ogóle) ale tez z zagranicy - (cypr -czyt. raj podatkowy) i urosło 1200%
Powiem tak: Panie i Panowie - to PIERWSZA HOSSA TEJ SPÓLKI,!!!
Ta spółka MUSI pójść w górę. Ona ma już wszystko najgorsze za sobą. Czy teraz zejdzie do 7 euro , czy też 6,50 euro to całkiem możliwe. Ja nie gram tylko stawiam na sukces. Nie widzę, aby zawodnicy z Francji wyrzucali papier. Już jest więc więcej optymistów niż czarnowidzów. Brakuje tylko Żagla do podtrzymania wzrostów.
"Żaglem Libeskinda zajmują się też prawnicy wojewody mazowieckiego. Specjaliści od prawa budowlanego ponownie rozpatrują skargi sąsiadów. Tych, których deweloper podał do prokuratury. – Wysłaliśmy do wszystkich stron postępowania zawiadomienie o możliwości zapoznania się z dokumentacją sprawy – mówi rzeczniczka wojewody Ivetta Biały. – Czekamy teraz na potwierdzenia odbioru. Gdy tylko do nas dotrą, będziemy mogli ogłosić, czy pozwolenie zostanie przywrócone, czy nie."
czyli, decyzja już zapadła, a my ją poznamy jak tylko strony postępowania dostaną i odbiorą zaproszenie do zapoznania się z dokumentacją - tak to rozumiem! , czy się myle?
dostałem zapewnienie z samej góry, że to miała być decyzja o uprawomocnieniu sie pozwolenia na budowę!,
tak więc odwołać się można (jak zawsze w PL), natomiast ORCO juz będzie mogło budować i sądzić się ewentualnie dalej.
Jeżeli decyzja będzie/jest na TAK, to orco nastepnego dnia od oficialnego przedstawienia decyzji może stawiać dzwigi.
A odwołanie odwołaniem.....
Cytując moje źródło:
"Strony postępowania mają 30 dni na odwołanie sie od decyzji Wojewody do WSA.
Niezależnie od tego decyzja Wojewody o uprawomocnieniu się pozwolenia na budowę wydanego wcześniej przez Prezydenta m.st.
Warszawy powoduje że inwestor może budować."
raczej nie ma jeszcze żadnej decyzji - jakby była na tak to kurs rósłby jak na drożdzach przed podaniem oficjalne decyzji, a jak na nie to spadki przed decyzją pewne (; w tym artykule to jest zwykłe lanie wody........ rynek na razie czeka co widać po obrotach, a akcje śmesznie tanie, ale na razie widać czekanie kapitałów na decyzje i brak większego popytu
jak ktoś ma kase, lubi ryzyko i rozumie tą całą sytuacje to teraz chyba idealny moment na wejscie w te akcje
nie wiem...
skoro rzeczniczka Wojewody Mazowieckiego, mówi, między wierszami, że decyzja jest, tzn. że jest. Opubliować może, jak świstki dotrą do stron postępowania.
czekamy.
lawiny, sprzedaży, kupna nie ma - to fakt!
Strach się bać co za kaszanka z tego wyjdzie, znając dotychczasowy przebieg sprawy i osoby podejmujące decyzje , wszystkiego można się spodziewać ... ;)
dlaczego ryzyko ja kupiłem po 30,80 zł za akcję i kupiłem jako inwestor a nie jako spekulant mnie interesuje wzrost do ok. 100 - 150 zł za akcję i je zobaczymy do końca 2012 roku jak sobie spojrzy ktoś to akurat ta spółka jest bardzo nie dowartościowana więc tu ryzyka nie ma
a to, iż złota 44 może się przeciągać to tylko jedna z wielu ich inwestycji tak więc spokojnie
niemal wszystkie spółki giełdowe są w okolicy ich wartości z lipiec, sierpień 2008 roku a w tamtym czasie to orco kosztowało 70-90 zł więc 100% do końca 2010 roku na luzie a do ilu dojdzie zależy raport za III kwartał lecz raczej on będzie dobry jak widać orco się rozkręca i ma sporo aktywów i zatwierdzony plan ochronny
więc niech mi ktoś wyjaśni w takim razie jakie tu jest ryzyko....
nie naganiam tylko stwierdzam fakty jakie ja odczytałem
pozdrawiam prawdziwych akcjonariuszy
zawsze jest ryzyko na giełdze - obecnie na orco jest ono niewielkie i stosunek ceny do ryzyka jest znakomity, ale niewielu zdaje sobie z tego sprawe, dlatego mamy kiszonke
Jeżeli warunkiem wydania decyzji jest otrzymanie tzw zwrotek od stron postępowania to może to trwać jeszcze bardzo długo ponieważ wystarczy ze jedna z babci protestujących jest w szpitalu i nie może odebrać korespondencji.
Mimo wszystko warto być akcjonariuszem tej spolki
Pozdrawiam!
pisemko otrzymują strony postępowania a dokładniej osoby ich reprezentujące czyt. kancelaria prawnicza ORCO i kancelaria reprezentująca omawiane 7 osób.
czyli to powinno iść dość sprawnie, zakładając że jedni jak i drudzy nie mają wiecznego urlopu
Myślę, że jutro odpał. Nawet jeśli się mylę przebicie 8 euro nastąpi niebawem. Pewnie po oficjalnej decycji w sprawie złotej 44. Coraz mniej chętnych na oddawanie akcji
tym razem teoretycznie dobrze prawi.wszystko jednak zalezy od nastroju, bo to byc moze francja do sie sie zrówna , wiedząc, że złota jest w PL a nie u nich....pzdrsho
takie nieśmiałe z mojej strony : wsiadać drzwi zamykać.
a dlaczego ?, już mówie,
otóż , zawsze mieliśmy jakieś daty graniczne w sprawie złotej 44, a to 4 września a to 23 września.... i wcześniej też pare było.
teraz już nie ma żadnej daty, wiadomo tylko, że na dniach będzie decyzja.
Sądząc po ostatnich 'godzinach' publikacji istnieje wielkie ryzyko, że jak nie wejdziemy za dnia w akcje, to następnego dnia rano może być za późno.
heh,
nie patrz na cene docelową :),
ważne, że pierwszy raz, od prawie 1,5r, mamy rekomendację wyższą aniżeli cena z dnia rekomendacji... odkąd tylko pamiętam było 'rekomendacja:sprzedaj, a w najlepszym wypadku :redukuj'.
Więc rekomendację, :akumuluj odbieram bardzo pozytywnie !
pozdrawiam trzymających.
pzdr
shp
ps:
już coraz bliżej zlot orcofanowcow uśmiechniętych