jw.
Macie jakieś przemyślenia? Wszedłem ponownie w MWT po 20.40 i nie wiem czy nie dałem d... Pójdzie kurs w poniedziałek do góry w związku z info o kredycie z Getinu czy może ta informacja nie bedzie miała żadnego wpływu na kurs? Co sądzicie?
Skoro wzięli 5,5 mln kredytu to trzeba teraz czekać na info z MWT kogo ubrali w niego dalej, bo przecież taka ma być obecnie procedura - Getin - MWT - i końcowi odbiorcy. Getin ma nieograniczone możliwości finansowania MWT, dzięki czemu ci ostatni będą w stanie zaoferować swoje usługi szerszej grupie potrzebujących, a tych nie brakuje. W wywiadzie prezes MWT konkretnie się o tym wyraził, a mianowicie, że dzięki Getinowi uzyskali dostęp do dużej kasy, której do tej pory brakowało. Inną sprawą jest to na jakich warunkach Getin będzie pożyczał MWT, czyli ile im tak na prawdę zostanie zysku po zapłaceniu odsetek.
Swoją drogą ja zupełnie nie rozumiem podejścia banków, że same nie chcą szpitalom pożyczać. Getin zwłaszcza, zamiast samemu całą kasę zgarniać to dzieli się nią ze spółką pośredniczącą...
Banki są mniej elastyczne (bardziej sztywne). Daja kasę, odbierają kasę lub blokują konto szpitala.
Wartość Mwtrade gwa ltownie wzrośnie po uchwaleniu ustaw komercjalizacji szpitali
No ja właśnie o tym piszę. Dla nas, akcjonariuszy to lepiej, bo zarabiamy, ale tak patrząc obiektywnie to po prostu wszyscy inni tracą - szpitale, bo pożyczają na wyższy procent, banki, bo pozbywają się pewnych klientów i podatnicy, bo ostatecznie to oni oddają kasę MWTradeowi.
i to niedobre wieści, po co takie kręcenie z kredytami dla szpitali ??? czekam na 10 zł idzie ogónoświatowa korekta , gra pod kontrakty była , teraz zarobią na spadkach
Kolega co niby sprzedał sie myli idziemy na 2700 w pazdz sp na 1300 w tym momencie konsolidacja potrzebne jedno lepsze info o bezrobociu lub sprzedaz mieszkan w us i lecimy UP. Co potem tego nie wie nikt.
wiem ze nie lubicie spekulantów....ale nie bądzcie jak sekta ....która swoim wyznawcom wmawia co będzie....ok może będzie dobrze ale wszystkim szczęsliwym którzy trochę zarobili radze trzymać palec na zelceniu sprzedzaży.....MW ma perspektywy ale czeka nas ostra jazda ...raz w górę raz w dół i wtedy zarobią tylko ci których nazywacie LESZCZAMI:)tak jak JA
POZDRO LESZCZYKI