• A ile oni tego długu mają? Autor: kkot [178.56.167.*]
    a jakie aktywa i watrość księgoawa
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~re [87.105.67.*]
    spójrz w raport, aktywa obrotowe pokrywają zobowiązania krótkoterminowe, problem w tym że dłużnicy nie płacą dla TEX, dlatego ugoda między stronami być może pozwoliłaby zadowolić wszystkie strony
    kapitały własne ponad 100 mln zł, czyli ponad 10 zł na akcję
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~ALI [77.253.29.*]
    Według danych sprzed kilku miesięcy dług przekraczał 170 mln. Z wyceną aktywów może być problem. Znaczna część aktywów to wartości niematerialne. Ponoć część a może wszystkie licencje wygasły. Ratuje spółkę tylko bardzo bogaty inwestor z żywą gotówką. Nie jestem pewien czy Paszyńscy z swoimi ha podołaliby z tymi długami. Potrzeba nam układu i inwestora z prawdziwego zdarzenia najlepiej branżowego. Samo oddłużenie spółki to nawet nie połowa drogi. Inwestor musi mieć "układy" aby spółka mogła zarobić. To jest największy problem.
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~techo [188.33.24.*]
    monnari wrtosc noinalna 10 groszy a cena?ponad 7 zl czyli 74 krotna. techmex wartosc nominalna 1 zl, a cena? jak uratuja bedzie 50-100 zl za akcje. potem split i emisja nowych akcji
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~master [77.114.190.*]
    kolega śpiewa jak wiatr zawieje....znów bez akcji..., a kolega Techo niech zejdzie na ziemie...nominał to nie wszystko
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: kkot [178.56.167.*]
    To po co te długi skupują
    Lepiej skupić długi czy akcje
    Przepraszam bardzo. Od kilku dni jestem bez akcji, czego nie ukrywam. Wystarczy przeczytać wszystkie posty . Ja na ogół nie zmieniam zdania szczególnie bez jakichś nowych danych.
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~marcin [89.73.38.*]
    ALI ma rację. Sam uważam że szansę są relatywnie małe, mimo to wlazłem znowu dzisiaj na chwile bo liczyłem na spekulacje. Urosło jak durne bez żadnych podstaw i pewnie do poniedziałku jeszcze urośnie. Ja tak samo jak ALI zdania nie zmieniam, piszę to co myślę, chcąc się podzielić uwagami z rozsądnymi i choć odrobinę przestrzec początkujących i nieostrożnych
  • Do Ali Autor: ~strzelec wyborowy [87.61.143.*]
    Jak nie masz juz Techa to po co jeszcze siedzisz na jego forum!? Czas to pieniadz nie marnuj go tak bezmyslnie. Nie czepiam sie tylko dziwie, ze nie masz nic lepszego do roboty.
    Ja na forum musze zagladac bo nadal trzymam Techa. Poz
  • Re: Do Ali Autor: ~marcin [89.73.38.*]
    Po to siedzi bo się spółką interesuje, a ja się ciesze bo moźna sensownie z kimś podyskutować. A powiedz mi czy może wolisz się poglądami wymienić np. z techo albo z bandą naganiaczy? :D
    Dlaczego tu siedzę? Liczę tak jak wszyscy że jednak ktoś ratuje Texa. Wtedy wszyscy zarobią czyli ja kolega i jeszcze wielu. Ale czekam na info. Bezoficjalnej informacji że jest inwestor akcje są niewiele warte. No może tyle co u Swarzędza.
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~zalamka [88.199.233.*]
    a czy Halina nie miała spłacić tych długów ???
  • Re: A ile oni tego długu mają? Autor: ~waszka29 [95.160.234.*]
    Witam, a dlaczego tak daleko w przyszłość wybiegacie ?? bardziej mnie interesuje co powie sąd czy cofnie likwidację bo jak tak to już wtedy zarobi się naprawdę przyzwoicie a jak nie cofnie to będzie klops a ta cała wymiana zdań o inwestorze czy spłacie długów to jeszcze dużo wody upłynie zanim coś się konkretnego wydarzy patrzcie na monnari ile to trwało zanim doszli do tego momentu od zmiany likwidacji na układ.
[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.