Umowa dla Inwestora strategicznego jest gotowa!
Aktualnie pracuje nad nią tłumacz przysięgły gdyż wsparcie nadejdzie z gorrącego kraju.
Informacja powinna pojawić się w przyszłym tygodniu.
Zaskakująca może być również liczba podpisanych umow franszyzy. Sprawy nabrały tempa.
Biorąc pod uwagę, że spółka wciąż jest na stratach i zaczyna budować pozycję cudów bym nie oczekiwał po tych informacjach (0,05-0,07) ale z pewnością pozwoli to bardzo optymistycznie spojrzeć w przyszłość. Rok nie minie i może pojawi się zysk... A wówczas nic więcej nie trzeba do powrotu ceny debiutu.
franczyza w stomatologii w polsce była już na rynku skończyło się niewypałem to nie kfc a firma ani ta ani inna niema żadnej wartości na rynku i nie jest brandem rozpoznawalny.
franczyza znaczy w tym wypadku zakup technologii , która jest droga można mieć sprzęt chiński za 15 tysi i lu niemiecki za 150. nikt zdrowo myślący nie będzie tracił na haracz miesiąc w miesiąc
a franczyzodawca nie wyśle ci gabinetu swoich pacjentów . co innego gdy byłyby prywatne ubezpieczenia stomatologiczne chętni na nie i monopol franczyzo dawcy .
a inwestor strategiczny w tym biznesie może zainwestować najwyzej w nowy laptop prezia.
Niema najmniejszej szansy na zysk w tej firmie ale zarobek na wahnięciach kursu jaknajbardziej.
Zapytaj inaczej:
"jak myślicie, na jak długo taka Umowa mogłaby zostac podpisana"..
odpowiedź:
tego nie wiem ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że tego typu Umowy zazwyczaj zawierane są na długi okres. W interesie DAM jest uzyskanie okresu co najmniej 10 letniego. Byłby to doskonały argument dla budowania wartości spółki.
odpowiadając "krolicy"
Nie sadzę aby kluczowym argumentem była tylko franszyza, bez wariantow dodatkowych. Za umowami musi pójść coś więcej np: grupowe, indywidualne ubezpieczenia itp..
czy ktos wie na jakich zasadach zawierane sa te umowy franczyzy? Troche to dla mnie jest dziwne ze spolka dzialajaca w branzy stomatologicznej nie przynosi zyskow.