• cersanit pp Autor: ~jul [87.206.165.*]
    jutro koniec notowan pp ,od środy do piątku zmiana na pda i wtedy można wypełnić wniosek o kupno nowych akcji ,dobrze rozumię ,dzięki z góry za porady
  • Re: cersanit pp Autor: rooney [82.177.252.*]
    Nie do końca. Na nowe akcje możesz zapisać się już dzisiaj. ja tak zrobiłem, rachunek mam w MBanku.

Pzdr,
    R
  • Re: cersanit pp Autor: ~red [109.243.174.*]
    Jeśli miałem 1000szt akcji przysługuje mi 500 akcji w terminie podstawowym? Na zapis w terminie dodatkowym mogę zapisać się od razu na dowolną ilość akcji np 2500szt?

Pzdr akcjonariat
  • Re: cersanit pp Autor: rooney [82.177.252.*]
    Tego niestety nie wiem, ale muszę doczytać, bo mógłbym być zainteresowany ;)

pzdr,
    R
  • Re: cersanit pp Autor: ~lesswo [79.185.74.*]
    Dnia 2010-09-13 o godz. 10:18 ~red napisał(a):
    > Jeśli miałem 1000szt akcji przysługuje mi 500 akcji w
    > terminie podstawowym? Na zapis w terminie dodatkowym mogę
    > zapisać się od razu na dowolną ilość akcji np 2500szt?
    > Pzdr akcjonariat
    Na tyle ile bedziesz pieniazkow na koncie.
  • Re: cersanit pp Autor: ~lesswo [79.185.74.*]
    Dnia 2010-09-13 o godz. 10:18 ~red napisał(a):
    > Jeśli miałem 1000szt akcji przysługuje mi 500 akcji w
    > terminie podstawowym? Na zapis w terminie dodatkowym mogę
    > zapisać się od razu na dowolną ilość akcji np 2500szt?
    > Pzdr akcjonariat
    na tyle , ile masz pieniążków na koncie.
  • Re: cersanit pp Autor: ~krokus [94.254.171.*]
    A może ktoś wykazać matematycznie, ze wejście w pp i pda na Cersanicie jest bardziej opłacalne niz kupowanie samych "starych" akcji (z uwzględnieniem prowizji i podatku Belki)?

Bo jakos nie widzę okazji do zarobku przy obecnych kurasach akcji i pp...
  • Re: cersanit pp Autor: ~cam222 [82.16.200.*]
    ja tez tak mysle chyba jedna wielka kicha z tej spolki,obym sie mylil,moze sie ktos orientuje kiedy akcje nowej emisji bede notowane na gpw?
  • Nie chce mi się wierzyć, że są tutaj jeszcze tacy naiwniacy, Autor: ~www [217.172.234.*]
    którzy oceniali spółkę przez pryzmat zakupu PDA po 2,1 i sprzedaży po 11. Sądząc po powyższych wypowiedziach tak było. Pachnie mi "pokoleniem PZU" ;) Za darmo to nawet "w ryj" ciężko dziś dostać.
    Panowie,
    Cerasnit to akcje dla dojrzałych graczy długoterminowych gdzie liczy się analiza danych spółki i jej otoczenia makroekonomicznego. Dla takich graczy jest forma PP. Jak chcecie wejść i wyjść to czekajcie na kolejne PZU. Tutaj czeka się na wpływ dofinansowania spółki w wyniku emisji oraz na wyniki 3 Q ;)
  • Re: Nie chce mi się wierzyć, że są tutaj jeszcze tacy naiwniacy, Autor: rooney [82.210.165.*]
    i tak wlasnie bedzie. to nie jest spolka na tydzien. Ale do konca roku, zysk jest pewny. moim skromnym zdaniem.
  • Re: Nie chce mi się wierzyć, że są tutaj jeszcze tacy naiwniacy, Autor: ~www [217.172.234.*]
    Tu jest zasięg 18-20PLN w końcówce roku.
    Pozdrawiam,
    DrW
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.