• Gdzie jest Czapajew? Autor: ~jacek [109.243.131.*]
    Chyba już nie spadnie,nie ma co czekać.Ja też czasami odkupuję z luką.Ważny jest efekt końcowy.Nawet nieżle działa skup,kasy w tym tempie wystarczy na trzydzieści sesji.Pozdrawiam wojownika Czapajewo,czytam twoje analizy,merytorycznie masz często rację ale giełda rządzi się swoimi prawami.Ps,popraw ortografię bo jest z tym żle!!
  • Re: Gdzie jest Czapajew? Autor: ~czapajewo [83.2.238.*]
    Jestem jestem o mnie nie bojsa no oczywiście juz nie za wszystko. Jednego jestem pewny nikt tu akcji za darmo nie sprezentuje a to już coś. Wiele można wymienic spółek gdzie drukuja kolesiom lub Fundom darmowe akcje ale tu w Procadzie to nie dopomyślenia. Mam nadzieje że tym razem spółka nie schowa zyska za 3 kwartał pod pierzynę:).
    Niedługo podejrzewam że tuż przed zakończeniem obecnego skupu rozgrzeją nas wiadomości o umorzeniu wcześniej skupionych akcji.
  • Re: Gdzie jest Czapajew? Autor: ~kajman [81.190.40.*]
    tak, analiz od kolegi czapajewa bylo sporo, niektore na wyrost i bez zwiazku np o promoji produktow AutoCad co im chyba na dobr nie wyszlo. Reasumujac mielsmy bogaty watek dzieki fajnym spostrzezeniom kolegi Czapajewa- dzieki. Wzrosty po takich spadkach, skupie iniedlugim umorzeniu sa raczej pewne zreszta pokazuja to ostatnie sesje, obstawiam realny bezproblemowy wzrost na 4,30
  • Re: Gdzie jest Czapajew? Autor: ~jacek [188.33.78.*]
    A ja się trochę obawiam o 3 kwartał.Zresztą jakie to ma znaczenie,i tak r/r na grudzień będzie do przodu i to sporo.Tu się dzieje poważna gra o duże pieniądze,problem w tym,kto je zarobi!
    Zastanawiające jest dla mnie przyrost kosztów ogólnego zarządu aż o 0,35 mln w 2 kwartale.
    Tak se myśle że ten skup jednak rzutował najwięcej na to co obecnie mamy z kursem- co zresztą można bylo przewidizeć i nie powiem że nie brałem tego pod uwagę. Zobaczcie pomysł skupu pojawił sie po 1 kwartale z pomysłu nie zarządu tylko Korzenia. Koszty ogólnego Zarządu w 1 kwartale naprawde byly niskie i widać było że chca pokazać zyski. Możliwe że Zarząd rozszyfrowal Korzenia i nie chciał windować kursu przy pomocy swojej kasy coby na nim zarobili inni i wynik sobie podrasowali ale tym razem w inną stronę. Teraz powinno im już badziej zależeć coby w 3 kwartale koszty ogolnego zarządu były podrasowane w inną stronę co by wykazać lepsze wyniki i sprzedać w pakietach po 4,50 PLN swoje akcje - cena w pakietach zgodnie z rozporządzeniem WE nie może odbiegać od rzeczywistej warto ści akcji więc jeśli chcą opylić troche wyżej swoich akcji to mają szanse przy podrasowaniu wyników albo bardziej ich specjalnym nie zaciemnianiu. Zosatał jeszcze kwestia pana Krzyka - winien wylecieć z RN
    Pamietajmy również że w 3-cim kwartale od połowy sierpnia są obecne już mega promocje oraz od końca czerwca zakup 50/50 co powinno się pzełożyć na lepszy wynik - wiem że nie doceniacie siły tych promocji ale to błąd a 2 gi kwartał pratycznie jeszcze był goły.
  • Re: Gdzie jest Czapajew? Autor: skurczebyk [91.94.39.*]
    czapajewo gadasz jak potłuczony o promocjach, naganiałeś przy kursie 3.3 ....3.2, jak sięgało 2.65 to cicho siedziałeś. Technicy opuścili Procad, wszystkie stopy zostały wybite. Zostali tylko spekulanci i i człowiek który posługuje się łamaną polszczyzną czyt. - czapajewo
  • Re: Gdzie jest Czapajew? Autor: ~gruba ryba [83.23.110.*]
    Akcjonariusze - wy powinniście zrozumieć ze zarząd powinien mieć wizje rozwoju spółki i podnośić jej wartość a zeby akcjonasiusze byli zadowoleni . A zarząd bierze kase i nic nie robi. Pieniądze z emisji tracą na wartości .
    Sam jestes potłuczony skurczycoś tam... o promocjach naganiałem i będe naganiał i nie wstydze się tego - nigdzie nie pisałem że 2 gi kwartał bedzie zjefajny bo promocje- pisałem że spodziewam się podobnego wyniku z 1 kwartałem i taki by własnie był gdyby nie różnica w kosztach ogólnego zarządu między I kwartałem a 2 -gim kwartałem. Wyraźnie widać że Zarząd nie chciał wykazać lepszego wyniku w 2-gim kwartale żeby przypadkiem Korzeń za dużo nie zarobił na skupie.
    A o wizji rozwoju Procad moge powiedzieć najwięcej bo jestem tu prawie od początku i nie powiem zmieniło się dużo. W 2007r Procad w 80% był spółką czerpiącą zyski ze sprzedaży cudzego oprogramowania teraz te 80% to usługi własne z sztandarowym produktem archispace.pl który wytwarza czystą gotówkę dla spółki.
    No i za duża wieś jest na forum więc nie czuje się zobowiązany tu więcej pisać:)
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.