powiem tak - Korzeń sprzedał sporo akcji i ktoś te akcje kupił (może będzie jakieś info) i teraz kwestia tego jak ten ktoś długo je będzie trzymał, miejmy nadzieje ze przynajmniej do 4,50 :))
Jak mowil prezes teraz podpisuja nowe umowy na aktualizacje oprogramowania po martwym wakacyjnym okresie wiec pewnie bedzie jak w zeszlym roku..odbicie juz jest wiec ...obstawiam 4 zł do konca ...miesiaca... ;)
kurs akcji to nie tylko kwestia wyników ale również w dużej mierze czynnik spekulacyjny a na ten czynnik procad jest szczególnie narażony, raz obroty są na poziomie 4000 akcji dziennie a raz 150 000, dlaczego tak jest ? dlaczego Korzeń sprzedał spory pakiecik akcji skoro wszystko wskazywało ze będą wzrosty ?
W uzasadnieniu do raportu z zejścia poniżej 10% stanu posiadania akcji, a potem i 5% było, że zobowiązuje go do tego umowa kredytowa, czy bank...Więc może musiał??Ale pewności nie ma. W każdym razie tu codziennie Amer będzie kupował akcje, więc ruch będzie. Dlatego jest taka perspektywa wzrostu. Ale na giełdzie nie ma pewnych rzeczy. cieszę się z dzisiejszego wzrostu ale nadal jestem pod kreską więc spokojnie czekam na dalsze takie dni. Kasy już nie mam więc nic nie dokupię, a szkoda. Bo gdyby mi cierpliwości starczyło to nie brałbym po 3,66 tylko teraz.