proszę zwrócić uwagę że K idzie okrągłymi liczbami - 1000, 1500, 500
S - drobnica. S raczej Ci którzy zamykają "cykl inwestora", kupili dawno i po wysokiej cenie i teraz sprzedają z "westchnieniem ulgi" na 0 lub z małą stratą "by mieć to już za sobą".
Co do zasięgu ruchu... skoro cena jest dużo niższa od wartości księgowej a spółka zaczęła generować zyski i ma zarząd zaangażowany w faktyczną pracę a nie pakowanie walizek... to czemu ma kosztować mniej niż wartość księgowa ?
Zapakowałem się dziś "po uszy" sprzedając wszystkie akcje. Co do ceny na gpw jest adekwatna do ceny w paryżu.
http://www.google.com/finance?q=Orco+Property+Group+
Korekta mi nie przeszkadza jeśli by takowa była, mam ten papier od 24 zł, wiem jedno że w dłuższej perspektywie da sporo zarobić, firma pomału wychodzi na prostą a ma sporo do odrobienia. W dalszych wzrostach jedynie może jej przeszkodzić druga fala kryzysu i tąpnięcie na giełdach jeśli to nie nastąpi to 100 zł jest całkiem realne w grudniu
przeciez operacyjnie ta firma nie przynosi zysków.
wynik podkręcony sztuczkami księgowymi - tylko realnie tej kasy nie ma!!!
Jak dla mnie nic sie tu nie zmieniło.
Ale każdy czytac umie a jak to rozumie to jego sprawa.
Za głupi jestem żeby wiedzieć takie rzeczy, dzisiejsza sesja przekroczyła przyjęty przeze mnie zakres - to do korekty już nie pasuje - rano obroty wynosiły 200 tys a spadek 2,5% - i to bylo normalne - shp twierdzi, że to korekta w stylu orco - nie wiem, niech każdy robi co uwarza za stosowne - dla mnie taka korekta to już spadek, a nie korekta! Pozdrawiam!
pisząc 'korekta w stylu orco', miałem na myśli, że ORCO nie ma korekty, ma tylko szybkie UP i 2x szybsze spadanie!, do poziomu wyjsciowego. potem memranie sie przez 3-4 m-c na jednym poziomie i ponownie up30% i 35% spadek przez 2-3 dni!
o to mi chodziło, niestety oto.
orco nie zachowuje sie jak normalna spółka, tu ciągle siedzi spekulanci , niestety, niestety
a widelki dolne we francji na jakim sa lub byly poziomie bo jesli nie obronia sie to ciezko to widze i ja osobiscie spieprzam ...3 raz odbiaj sie od 33 ale tym wierzylem ze tam sie zatzrymamy
Moje wczorajsze domysły okazały się słuszne i jestem jednym z tych uciekających leszczy, o których shp pisze. ;) Niemniej sądze, że ORCO przebije 8 euro niedługo.
Spokojnie. Korekta była prawie pewna. Nie wiadomo było tylko z jakiego poziomu nastąpi. Spójrzcie tylko na wykres Beefsana. Po przebiciu 60 groszy dwie małe korekty. Mimo to bardzo szybkie dotarcie do 2zł. A minimum w tamtym roku to około 20groszy.
Co do ORG to podejrzewam, że Ci co sprzedali po 32-33 już odkupują. Na razie spadek zaliczył 38% ostatnich wzrostów biorąc pod uwagę wykres godzinowy. Jest to naturalne wsparcie.
Końca spadków we Francji nie widać. Ciekawe czy dzisiaj zahaczy o 7,2 EURO. Mam nadzieję, że to nie powtórka scenariuszy z poprzednich wzrostów, które nie kończyły się za fajnie dla akcjonariuszy.
nieco wcześniej umiera naiwność
jeszcze wcześniej chęć wyjscia chociaż na 0
jeszcze wcześniej chęć zarobku, chociaż małego
jeszcze wcześniej chęć zarobku
jeszcze wcześniej pazerność
ja jestem na etapie 'naiwności' i licze, że jutro będzie odbicie, że scenariusz jaki nam fundowalo orco przez ostatnie miesiące sie nie powtórzy!
Sa dwa scenariusze1. Deweloperka wychodzi z kryzysu i duzi kupuja niedowartosciowane spolki z sektora2. Podbito kurs aby DUZI wyszli z akcji.Jak juz pisalem na innym poscie spadek to suma stop lossow. Jutro zobaczymy ktory scenariusz jest aktualny.
2 DNI TEMU PISALIŚCIE O NIEBOTYCZNYCH PROGNOZACH KURSU DZIŚ ZACZYNA PRZEMAWIA ROZSĄDEK PO NIEDZIELI BĘDZIECIE SKAKA Z PAPIERA NA WYŚCIGI TYLE ŻE ŻE TO NATAPI PRZY KURSIE 25 ZETA A MOŻE JESZCZE MNIEJBEREK TU JEST BARDZO NA CZASIE