póki co moje glindolenie się sprawdza ............
więc sprawdzi się także 1,30 !!!!!!!!!!!!!!!!!! i niżej...............
radzę to zapamiętać !!!!!!!!!!!!!!!! ....... i podziękować...............
Irek dzięki za rady, ale sobie w najbliższych dniach będę skubał pomalutku. Kiedyś nieźle zarobiłem na tym papierku a i ględzenie że to bankrut itd, było analogiczne jak dzisiaj. Wątpię, że jesteś miszcz i złapiesz ten dołek na 1,3zł . Ja w niego nie wierzę , dołki już były. Wg mnie po negatywnych info trwa skup papierka. Pozdro
trzeba pamiętać że strata to głównie efekt przeszacowania wartosci aktywów w tym głównie kursu JAGO i Zremb - na których to utopili kilka baniek - 4 MPLN
dodatkowo w stracie księgowana jest strata jaką poniósł zremb za I półrocze 2010r.
generalnie na działalności operacyjnej tak źle nie wyszli a mają ponad 4 bańki amortyzacji tym bardziej że sama strata w I Q 2010 wyniosła 2,5 MPLN
wg mnie też warto zbierać na tych poziomach bo pod koniec roku może być ciekawie a za miesiąc będzie walne !!! i kilka nowych pomysłów ;)
osobiscie nie liczył bym na dalszy zjazd w najblizszym czasie
a mnie zastanawia dlaczego księguja strate zrembu skoro mają zaledwie 33% akcji...no i te co dla elki oddali po 1,20 i kasa do grudnia ma być..... przecież nie mają pełnej własnosci co do zrembu ze księgują jego strate....powinni tylko kurs uwzględniać przy wycenie akcji posiadanych
wg mnie spokojnie mogą łączyć wyniki Zremba bo nie dostali za niego kasy - sprzedaż warunkowa - która jak zresztą sądze nie dojdzie do skutku
wydzielą jagody zrobią kilka innych trików i wszystko zostanie w jago ;)
z tego co pamiętam to sprzedaż zrembu dla MN jest zaklepana umową...tylko płatność przeciągnięto w czasie do roku..... z drugiej strony nie wiadomo jak ze szczegułowymi zapisami.... jak by nie było albo kilka baniek wpadnie albo powrócą akcje ... wcześniej byli jakoś blisko 66%
co to za umowa jak maciek podpisuje ją między swoimi Spółkami ;)
po prostu ne było kasy więc trzeba było coś wymyślić ;)
wszystko było zgodnie z prawem KNF zadowolony teraz można podpisać aneks do tej umowy i wszystko gra ;)
a kaski i tak nikt nie zobaczy
z jednej strony masz racje...nie mieli kasy by skupić w czasie jak knf nakazuje więc przekazali dla spółki s1 6246497akcji zrembu a potem tą spółke "kupił" MN za "Cena nabycia Udziałów, wyniosła 7.046.950,00 złotych (siedem milionów czterdzieści sześć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt złotych) i zostanie przez Kupującego zapłacona w terminie do dnia 28 grudnia 2010 roku." tylko skad on tyle kasy weźmie :).... może jago wyzbędzie sie z czasem działalności mrozonkowej a będą mieli praktycznie cały zremb...no i family frost....no i akcje własne które mogą zawsze umożyc i zwiekszyc wartość ksiegową i ff