• JAGO ? Autor: ~jarecki [95.49.107.*]
    Czy już zbierać? Myślę że to dobry moment. Jago zawsze ładnie bujało. Coś czuję w kościach, że to ten moment. Jak myślicie?
  • Re: JAGO ? Autor: ~jarecki [95.49.107.*]
    Ech, spróbuję. Tak kontrolnie.
  • Re: JAGO ? Autor: ~radecky [83.12.146.*]
    nie pytaj się o takie sprawy irka.... on odpowie stormm to syf i wstawi wielokropek :)
  • Re: JAGO ? Autor: ~Irek [83.26.222.*]
    póki co moje glindolenie się sprawdza ............
    więc sprawdzi się także 1,30 !!!!!!!!!!!!!!!!!! i niżej...............
    radzę to zapamiętać !!!!!!!!!!!!!!!! ....... i podziękować...............
  • Re: JAGO ? Autor: ~jarecki [95.49.52.*]
    Irek dzięki za rady, ale sobie w najbliższych dniach będę skubał pomalutku. Kiedyś nieźle zarobiłem na tym papierku a i ględzenie że to bankrut itd, było analogiczne jak dzisiaj. Wątpię, że jesteś miszcz i złapiesz ten dołek na 1,3zł . Ja w niego nie wierzę , dołki już były. Wg mnie po negatywnych info trwa skup papierka. Pozdro
  • Re: JAGO ? Autor: ~mirek [193.108.194.*]
    trzeba pamiętać że strata to głównie efekt przeszacowania wartosci aktywów w tym głównie kursu JAGO i Zremb - na których to utopili kilka baniek - 4 MPLN
    dodatkowo w stracie księgowana jest strata jaką poniósł zremb za I półrocze 2010r.
    generalnie na działalności operacyjnej tak źle nie wyszli a mają ponad 4 bańki amortyzacji tym bardziej że sama strata w I Q 2010 wyniosła 2,5 MPLN

wg mnie też warto zbierać na tych poziomach bo pod koniec roku może być ciekawie a za miesiąc będzie walne !!! i kilka nowych pomysłów ;)

osobiscie nie liczył bym na dalszy zjazd w najblizszym czasie

trzymać się
  • Re: JAGO ? Autor: ~jarecki [95.49.45.*]
    Też tak myślę jak mirek, dlatego lekko skubie :)
    a mnie zastanawia dlaczego księguja strate zrembu skoro mają zaledwie 33% akcji...no i te co dla elki oddali po 1,20 i kasa do grudnia ma być..... przecież nie mają pełnej własnosci co do zrembu ze księgują jego strate....powinni tylko kurs uwzględniać przy wycenie akcji posiadanych

pozatym też myśle że warto skubać
  • Re: JAGO ? Autor: ~Mirek [193.108.194.*]
    wg mnie wymienią się akcjami i zrembu się nie pozbędą - tzn niebrzydowski im nie zapłaci
    poza tym będzie mały bufor do dalszych zakupów jagód ;)
    wg mnie spokojnie mogą łączyć wyniki Zremba bo nie dostali za niego kasy - sprzedaż warunkowa - która jak zresztą sądze nie dojdzie do skutku
    wydzielą jagody zrobią kilka innych trików i wszystko zostanie w jago ;)
    z tego co pamiętam to sprzedaż zrembu dla MN jest zaklepana umową...tylko płatność przeciągnięto w czasie do roku..... z drugiej strony nie wiadomo jak ze szczegułowymi zapisami.... jak by nie było albo kilka baniek wpadnie albo powrócą akcje ... wcześniej byli jakoś blisko 66%
    co to za umowa jak maciek podpisuje ją między swoimi Spółkami ;)
    po prostu ne było kasy więc trzeba było coś wymyślić ;)
    wszystko było zgodnie z prawem KNF zadowolony teraz można podpisać aneks do tej umowy i wszystko gra ;)
    a kaski i tak nikt nie zobaczy
    z jednej strony masz racje...nie mieli kasy by skupić w czasie jak knf nakazuje więc przekazali dla spółki s1 6246497akcji zrembu a potem tą spółke "kupił" MN za "Cena nabycia Udziałów, wyniosła 7.046.950,00 złotych (siedem milionów czterdzieści sześć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt złotych) i zostanie przez Kupującego zapłacona w terminie do dnia 28 grudnia 2010 roku." tylko skad on tyle kasy weźmie :).... może jago wyzbędzie sie z czasem działalności mrozonkowej a będą mieli praktycznie cały zremb...no i family frost....no i akcje własne które mogą zawsze umożyc i zwiekszyc wartość ksiegową i ff
  • Re: JAGO ? Autor: ~jarecki [95.49.51.*]
    No i warto było skubać , a to dopiero początek.
  • Re: JAGO ? Autor: ~qwe [78.8.42.*]
    w przyszłym tygodniu chyba ciąg dalszy
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.