aż się milo patrzy jak rynek napiera na wyższe poziomy , takie kubełki zimnej wody na ostudzenie kursu szybko parują .To już nie jest gra pod Żagiel . Spółka zaliczyła skok z bandżi , pocałowała chodnik i wraca na ostatnie piętro Żagla ;)
POZDRAWIAM STAŁY AKCJONARIAT
Dnia 2010-09-07 o godz. 09:47 ~Ice napisał(a):
> A juz miałem nadzieje na korektę :/ cieszą mnie te wzrosty
> ale wolłbym aby były przeplatane jakimiś korektam.
Teraz tak będzie, korekty w locie.
Jak sprzedasz to możesz już taniej nie odkupić :)
10000 po 7,50 ciekawie we Francji jest, kto wie może rzeczywiści drugie immo tam nie wytrzymałem przy 50% odpadłem, poczekamy, zobaczymy, już po 7,50 biorą.
pozdro
znacie mnie!, jestem tu prawie dwa lata i jedno wam powiem (dla tych co już są zarobieni 30-40%- 50%)
Czy odważylibyście się dzis kupić pakiet np. 2tys akcji po tej cenie ?
NIE,
Dlaczego ?
Bo patrząc na ilość dni wzrostu, korekta musi nadejść.
Ci co siedzą na ORCO dlugo wiedzą jakie orco ma korekty (bynajmniej nie 2-3 % i nie jednodniowe)
Więc Ci co zarobili uczciwie radzę, aby zapomnieli o 'wiecej,wiecej,wiecej'
Kalkulujcie ludzie na chłodno!!!! Panie i Panowie!
Dlaczego ja jeszcze tu siedze ?
Otóż ja na zero wyszedlem przy 7,5 E (siedzialem z pakietem od sierpnia 2010), na szczescie dokupilem na dołku (przy 21pln, dość dużo) i usredniłem właśnie do 7,5 E
Powyższe nie miało zniechęcić do kupowania czy oddawania.
Poprostu takie przemyślenia!
Dnia 2010-09-08 o godz. 09:15 ~shp napisał(a):
> znacie mnie!, jestem tu prawie dwa lata i jedno wam powiem
> (dla tych co już są zarobieni 30-40%- 50%)
Czy
> odważylibyście się dzis kupić pakiet np. 2tys akcji po tej
> cenie ?
NIE,
Dlaczego ?
Bo patrząc na ilość dni wzrostu,
> korekta musi nadejść.
Ci co siedzą na ORCO dlugo wiedzą
> jakie orco ma korekty (bynajmniej nie 2-3 % i nie
> jednodniowe)
Więc Ci co zarobili uczciwie radzę, aby
> zapomnieli o 'wiecej,wiecej,wiecej'
> Kalkulujcie ludzie na chłodno!!!! Panie i Panowie!
> Dlaczego ja jeszcze tu siedze ?
Otóż ja na zero wyszedlem
> przy 7,5 E (siedzialem z pakietem od sierpnia 2010), na
> szczescie dokupilem na dołku (przy 21pln, dość dużo) i
> usredniłem właśnie do 7,5 E
Powyższe nie miało zniechęcić
> do kupowania czy oddawania.
Poprostu takie przemyślenia!
shp,
tak było przez dwa lata, kiedy odbicia były jedynie korekcyjne, w sumie bez pdstaw.
Te czsy już się skończyły, ponieważ teraz jest wynik finansowy, udana restrukturyzacja długu i wzrost sprzedaży.
no chciał nie chciał musimy przyzwyczaić się że Orco nie walczy już o przetrwanie , ta spółka zarabia na siebie , prawnie dług jest rozłożony na 10 lat więc roczne zobowiązania są znośne do spłaty .Kurs powinien wrócić do poziomu odzwierciedlającego obecne zyski , a to na pewno nie jest 51 zł . Przy zeszłorocznych szczytach byliśmy na potężnym minusie więc pokusił bym się o 90 zł + - 10zł
pozdrawiam
ja może bym dokupiła, tylko nie ma jak :-DD I dobrze, wierny akcjonariat czuje wartość akcji ORCO i je trzyyyma :-)
Ja myślę, tak jak pisałam wcześniej, że ewentualnie uśrednię przy - ?niższym kursie? - i... co jakiś czas robić sobie będę delikatną wypłatę, wiecie.. jakiś nowy samochód, zamiana mieszkania na większe.. takie tam drobne wydatki ;-)
nie, no.. spoko.. do siebie napiszę - POKORY trochę.. shp, co racja to racja, było różnie, długo czekało się na to odbicie myśląc, no to już.. teraz.. taki potencjał i ..to w górę, to w dół i coraz głębiej.. ale.. to se ne wrati.
Nie chciałbym być złym prorokiem - zaczyna to wyglądać coraz bardziej jak poprzednie scenariusze. Jeśli się nie mylę to dzisiaj we Francji zobaczymy 6 z przodu :/
Według mnie to była pierwsza i ostatnia tak mocna korekta od czasu wybicia , fundusze odrobiły lekcje i wykorzystały fakt , że stary akcjonariat był nauczony szybkich wzrostów i spadków to był jedyny sposób , żeby pozbierać taniej akcje i jak wszyscy widzą udało im się.
Pozdrawiam
wiem, z pewnego źródła, kiedy wojewoda otrzymał komplet dok.
i licząc 30 dni nie wypada ni jak na 23. 09.
oczywiście decyzja może być wcześniej, ale może być później.
dzowniłem do wojewody,
dowiedzialem sie, że jeżeli tylko Wojewoda potrzebował będzie jakiejś dodatkowej analizy, to na czas analizy, czas 30 dni stoi w miejscu.(nie biegnie) czyli innymi słowy może to trwać wieczość....w zależności od ilości dodatkowych 'analiz' - niestety
na moje stwierdzenie ,że przecież w mediach ukazała sie informacja o ostatecznym terminie 23 września (przesuniętym z 3 września), zrobiono wielkie oczy!
Moim zdaniem przed wyborami samorządowymi żadna decyzja w tej sprawie nie zapadni. Po co tracić cenne głosy wyborców ze Złotej? :-) Ale po wyborach decyzja zapaść musi i może być tylko pozytywna dla OrcoPozdr.
narazie bardzo nieśmiało, ale mali gracze zbierają ,bo czują, że poniżej 7 to nie poleci,
a potem nagle w poniedzialek na otwarciu moze byc + 5 % i wtedy wiadomo - ciężko się kupuje.
poczekajmy jeszcze do 17:35 i zobaczym jak sie francja przymknie!
Technicznie też bardzo dobrze wygląda ta korekta, odbiło sie od wsparcia na 6.9. W następnym tygodniu ponowna próba pokonania 8, myslę że tym razem się uda